Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Καταργείται το αφορολόγητο των παιδιών

 



Το θέμα του οικογενειακού επιδόματος και της κατάργησης του φόρου απαλλαγών επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, βάζοντας «τέλος» στο θέμα του αφορολόγητου των παιδιών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι καταργείται το αφορολόγητο και αντί αυτού θα δίνεται επίδομα σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις καθώς εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξουν αλλαγές στο συγκεκριμένο μέτρο διότι η εικόνα που δημιουργείται είναι ότι τελικά οι οικογένειες με ένα παιδί επιβαρύνονται λιγότερο από τις οικογένειες με τρία παιδιά. 

Πηγή : enikos.gr 

Τα ντοκουμέντα της αποφυλάκισης


 

 

 

 Πρωτοφανής ασυνεννοησία των Αρχών προκύπτει από τον φάκελο αποφυλάκισης του 23χρονου κατηγορουμένου από το Καζακστάν για τη διπλή δολοφονία των ειδικών φρουρών στου Ρέντη που αποκαλύπτει η zougla.gr.

Από το αποφυλακιστήριο αλλά και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών φαίνεται ότι η «έξοδος» του 23χρονου από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε 21 ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο ήταν το καθ' ύλην αρμόδιο να αποφασίσει για την αποφυλάκισή του.  
Παράλληλα, από τα έγγραφα του φακέλου προκύπτει ότι στις 23 Οκτωβρίου, την ημέρα που τρεις ανώτεροι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν για την «τύχη» του κατηγορουμένου, εκείνος ήδη ανέπνεε αέρα ελευθερίας.
Επίσης, αποδεικνύεται ότι στις 15 Νοεμβρίου, όταν δηλαδή εκδόθηκε η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου για την αντικατάσταση (λόγω παρέλευσης του 18μηνου) της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων (εμφάνιση 2 φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα), εκείνος ήταν ήδη ελεύθερος επί έναν και πλέον μήνα και συγκεκριμένα από τις 2 Οκτωβρίου.
Τα επίσημα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας δεν αφήνουν περιθώρια για παρανοήσεις. Από αυτά προκύπτει ότι, μετά την ολοκλήρωση της δίκης για τη ληστεία, οι επίσημες Αρχές δεν γνώριζαν ή δεν μπήκαν καν στον κόπο να εξετάσουν εάν ο 23χρονος είναι υπόδικος για άλλη υπόθεση. Αντίθετα, την ημέρα που εκδόθηκε η αθωωτική απόφαση, τη 2η Οκτωβρίου, διέταξαν να αποφυλακιστεί, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενος και για άλλα βαρύτατα αδικήματα (όπως αυτά της ανθρωποκτονίας, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση κ.ά.) και ως εκ τούτου το ένταλμα σύλληψης ήταν ενεργό.

Τα πλέον κωμικοτραγικά της υπόθεσης είναι τα όσα ακολούθησαν. Τρεις ημέρες μετά την αποφυλάκιση του 23χρονου, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών επέδωσε κλήση στις φυλακές, προκειμένου ο κατηγορούμενος να παραστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου στις 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών.
Η συγκεκριμένη παραγγελία επιστράφηκε στις Αρχές ανεκτέλεστη, καθώς η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, τους ενημέρωσε ότι ο 23χρονος είχε ήδη αποφυλακισθεί!
Σήμερα παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…
Το αποφυλακιστήριο και το... μπάχαλο
Στις 2 Οκτωβρίου του 2012, την ημέρα που εκδόθηκε η αθωωτική -για τον 23χρονο- απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικαζόταν η υπόθεση της ληστείας που προηγήθηκε της ανθρωποκτονίας, ο νεαρός κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.
Από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού συντάχθηκε το αποφυλακιστήριο, δυνάμει -όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά- της υπ’ αριθ. 5462/02-10-2012 απόφαση του Κακουργιοδικείου που «εκδόθηκε κατ’ εκδίκαση του παραπάνω εντάλματος», με την οποία κηρύχτηκε αθώος και σε εκτέλεση παραγγελίας του εισαγγελέα Εφετών.
Πρόκειται για το υπ’ αριθ. 10/10-5-2012 ένταλμα προσωρινής κράτησης, που είχε εκδοθεί από τη 16η τακτική ανακρίτρια, το οποίο όμως δεν αφορούσε μόνο το αδίκημα της ληστείας αλλά και τα υπόλοιπα.
«Απλώς ορισμένοι δεν αντιλήφθηκαν ότι είχαν διαχωριστεί οι υποθέσεις και ότι ως εκ τούτου θα έπρεπε να παραμείνει κρατούμενος» εξηγούν στη zougla.gr δικαστικοί κύκλοι οι οποίοι περιγράφουν την κατάσταση ως «μπάχαλο».
Το αποφυλακιστήριο

Τρεις ημέρες αργότερα -και συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου- άλλη υπηρεσία της εισαγγελικής Αρχής, η οποία προφανώς δεν γνωρίζει τα «μαντάτα» της αποφυλάκισης, αποστέλλει κλήση στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου ο κατηγορούμενος να παραστεί στο δικαστήριο για την ανθρωποκτονία των δύο ειδικών φρουρών.
Την ίδια κιόλας ημέρα, η διευθύντρια των φυλακών απαντά ότι η παραγγελία δεν μπορεί να εκτελεσθεί, καθώς ο 23χρονος έχει ήδη αποφυλακιστεί!
Η απάντηση της διευθύντριας

Στις 23 Οκτωβρίου του 2012 συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, προκειμένου να εκδώσει το σχετικό βούλευμα για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου εν' όψει της ολοκλήρωσης του 18μηνου. Ωστόσο, και οι εφέτες δικαστές δεν γνωρίζουν ότι ουσιαστικά η συνεδρίαση είναι «άνευ αντικειμένου», καθώς ο ομογενής έχει ήδη αποφυλακιστεί. Είναι ενδεικτικό ότι στην εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο αναφέρεται ότι ο 23χρονος κρατείται στον Κορυδαλλό. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι από το αποδεικτικό υλικό (καταθέσεις μαρτύρων και έγγραφα δικογραφίας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας) προκύπτουν «επαρκείς ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος έχει τελέσει τις αξιόποινες πράξεις οι οποίες του αποδίδονται».
Το Δικαστικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθ. 2739/2012 απόφασή του κρίνει ότι «λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης» αυτή πρέπει να αντικατασταθεί με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η απόφαση εκδόθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 2012, δηλαδή σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την «εκ παραδρομής» αποφυλάκιση του νεαρού άνδρα.
Δείτε το βούλευμα

  

Πηγή: Zougla.gr 

 

 

 

VPRC:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%



VPRC:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, έναντι 26,5% της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για τα "Επίκαιρα".
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής για τον Νοέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, η ΝΔ 26,5%, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 12,5%.
Το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ίδιο ποσοστό (6, 5%), η ΔΗΜΑΡ 5,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ 5%.
Την ίδια στιγμή, καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο... κανένας με 51%, ενώ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 16% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 9,5%




 Πηγή : enikos.gr