Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στον δρόμο και πάλι οι ανάπηροι


Άλλη μια φορά βγήκαν στον δρόμο τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, ύστερα από τις επανειλημμένες διαψεύσεις των υποσχέσεων της κυβέρνησης ότι θα τους προστατεύσει. Εκατοντάδες άνθρωποι, ακόμη και με βαριές αναπηρίες, από όλα τα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν μετά τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες «ξήλωναν» σχεδόν όλες τις εξαιρέσεις που υποτίθεται πως κατοχυρώνονταν από το «Μνημόνιο 3».

 

ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΏΣ ΛΥΤΡΑ

Άλλη μια φορά βγήκαν στον δρόμο τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, ύστερα από τις επανειλημμένες διαψεύσεις των υποσχέσεων της κυβέρνησης ότι θα τους προστατεύσει. Εκατοντάδες άνθρωποι, ακόμη και με βαριές αναπηρίες, από όλα τα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν χτες παρά τη βροχή έξω από το υπουργείο Οικονομικών από τις 11 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθούν μετά τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες «ξήλωναν» σχεδόν όλες τις εξαιρέσεις που υποτίθεται πως κατοχυρώνονταν από το «Μνημόνιο 3».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. Στουρνάρας, πάντως, δεσμεύτηκε τώρα ότι θα τους δώσει πίσω ό,τι τους πήρε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία αθετούσε εμπράκτως τις προηγούμενες υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι δεν επρόκειτο να θιγούν τα δικαιώματα των αναπήρων.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν χτες να συναντηθούν με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπιστούν οι κατηγορίες της βαριάς αναπηρίας με ενιαίο τρόπο και θα υπάρξει τροποποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Επιπλέον δέχτηκε το αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) για τη σύσταση επιτροπής από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών αλλά και από τη Συνομοσπονδία, προκειμένου να συζητηθούν σχετικά νομοτεχνικά ζητήματα στις αρχές του επόμενου μήνα.

Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις Στουρνάρα θα τηρηθούν ή αν θα έχουν την ίδια τύχη με εκείνες του πρωθυπουργού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ, η ΕΣΑμεΑ χαρακτηρίζει την υπουργική δέσμευση μια «αρχική δικαίωση» για το αναπηρικό κίνημα. Ωστόσο ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους συνεχίζεται τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Πηγή: 6 μερες 



Συνδικάτο ταξί μόνο για Ελληνες από τη Χρυσή Αυγή.

Συνδικάτο ταξιτζήδων μόνο για Έλληνες σχεδιάζει να συγκροτήσει η Χρυσή Αυγή. 


Στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή διευκρινίζει ότι το συνδικάτο των ταξιτζήδων θα αναλάβει τη δωρεάν μεταφορά... αναξιοπαθούντων Ελλήνων και την επιλογή πρατηρίων καυσίμων που απασχολούν Έλληνες και όχι λαθρομετανάστες.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 17:00 στα γραφεία της Kεντρικής Διοίκησης (Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης) θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνδιάσκεψη του νέου εθνικού συνδικαλιστικού οργάνου υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής για τους οδηγούς ταξί. Ο κλάδος των Ελλήνων οδηγών ταξί πλήττεται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης, τους λαθρομετανάστες που τους παίρνουν παράνομα τα μεροκάματα, αλλά και την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, η οποία έχει καταστήσει το επάγγελμα άκρως επικίνδυνο.

Παρόντες στην ιδρυτική συνδιάσκεψη θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ιωάννης Λαγός και Ηλίας Κασιδιάρης. Μέσα στις πρώτες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το εθνικό συνδικαλιστικό όργανο είναι η δωρεάν μεταφορά αναξιοπαθούντων Ελλήνων και η επιλογή πρατηρίων καυσίμων που απασχολούν Έλληνες και όχι λαθρομετανάστες.


Πηγή : greece-salonika.blogspot.com 

-->

Συγκάλυψη «ημετέρων»


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της «μεγάλης ληστείας του τρένου» που συντελέστηκε το διάστημα 1997-2002, όταν έξι εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία και τα κοινοτικά κονδύλια κατέληξαν μέσω του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (O.E.E.K.) σε τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών υπό την ανοχή ή και την αρωγή -όπως καταγγέλλεται- στελεχών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

-->

I. Καραβοκύρης
I. Καραβοκύρης
Μία δεκαετία μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη κυκλώματος επίορκων κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι (την περίοδο 1997-2002), σε συνεργασία με γόνους πολιτικών οικογενειών και πρώην γενικούς διευθυντές κομμάτων, «λεηλάτησαν» εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία και τα κοινοτικά κονδύλια, που, αντί να διατεθούν σε πληρωμές για ώρες εκπαιδευτικής διδασκαλίας, κατέληξαν στην τσέπη ιδιωτών για μαθήματα-μαϊμού σε ΙΕΚ και σεμινάρια, τα οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας εξακολουθεί να… πασχίζει να καταλογίσει συγκεκριμένες οικονομικές ευθύνες στους εμπλεκομένους.
Πριν από λίγο καιρό συνετάχθη το τρίτο -κατά σειρά- πόρισμα του κατασταλτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το πολυσέλιδο έγγραφο, ουσιαστικά, αντικρούει τα δύο προγενέστερα πορίσματα, τα οποία «έβγαζαν λάδι» τους εμπλεκομένους, αλλά και πάλι -όπως καταγγέλλεται- εμφανίζει πασίδηλες «ανορθογραφίες», καθώς εξαιρεί από το «κάδρο» εκείνων που οφείλουν να επιστρέψουν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο τα ίδια τα στελέχη του Ε.Σ. ή τους συγγενείς τους!

Πρόκειται για πέντε άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένους στις παράνομες αποζημιώσεις του Ο.Ε.Ε.Κ., οι οποίοι τυγχάνει να είναι υπάλληλοι (πρώην και νυν) του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και σύζυγοί τους. Από αυτούς, οικονομικές ευθύνες καταλογίζονται μόνο σε μία υπάλληλο, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι εξαιρούνται «ισχυρά» ονόματα, όπως εκείνο ενός πρώην γενικού συντονιστή επιτροπών του Ε.Σ.. 

Αναφορά-φωτιά
Όπως επισημαίνει ο οικονομικός επιθεωρητής στην αναφορά του από τους κ.κ. Σταματίνα Πετρή, Γιώργο
Παναγιώτης Μαΐστρος
Παναγιώτης Μαΐστρος
 Κοκκοβό, Γιώργο Χανιωτάκη, Δήμητρα Τσατμαλή και Παναγιώτη Τσελίκα, το πόρισμα που συνετάχθη καταλογίζει ευθύνες μόνο στην πρώτη! 
«… Ανακύπτει εύλογα το ερώτημα κατά πόσον η παράλειψη της έρευνας και αναφοράς στους υπόλοιπους τέσσερις εκ μέρους της ομάδας κατασταλτικού ελέγχου, είναι τυχαία, είναι απόδειξη ανεπάρκειας ή είναι αποτέλεσμα απροκάλυπτης συγκάλυψης επίορκων δικαστικών υπαλλήλων και συζύγων αυτών» είναι το βασικό ερώτημα που θέτει ο ανώτερος οικονομικός επιθεωρητής κ. Γεώργιος Μπούτος, ο οποίος σήκωσε το βάρος αποκάλυψης του σκανδάλου.

Σε πολυσέλιδη αναφορά-καταγγελία προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον γενικό επίτροπο Επικρατείας στο Ε.Σ. και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καταγράφει με λεπτομερή τρόπο πώς συντελέστηκε η «συγκάλυψη των ημετέρων», ενώ προειδοποιεί τα στελέχη του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου ότι, εάν δεν πράξουν τα νόμιμα, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Δείτε την αναφορά 
   

Οι διώξεις
Ι. Παπακωνσταντίνου
Ι. Παπακωνσταντίνου
Στην υπόθεση του «σκανδάλου» του Ο.Ε.Ε.Κ. εμπλέκεται το… μισό «πρώην σκληρό» ΠΑΣΟΚ. Το ξετύλιγμα του κουβαριού της δυσώδους υπόθεσης άρχισε να πραγματοποιείται το 2003, όταν οι οικονομικοί επιθεωρητές κ.κ. Γιώργος Μπούτος και Παντελής Κουτελάκης άνοιξαν τον «αμαρτωλό» φάκελο μέσω δειγματοληπτικού ελέγχου, που κατέδειξε ζημία ύψους 6 εκατ. ευρώ. Τα δύο πορίσματα της έρευνάς τους διαβιβάσθηκαν στην υπηρεσία για την πάταξη της ενδοκοινοτικής απάτης (OLAF) και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το αποτέλεσμα ήταν οι εισαγγελικές Αρχές να ασκήσουν διώξεις εναντίον 34 προσώπων για τα αδικήματα της απάτης εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της ψευδούς βεβαίωσης και της άμεσης συνέργειας στις ανωτέρω πράξεις.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονται ο Διονύσιος Αρσένης, γιος του πρώην υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη, ο Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, πρώην αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. και γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, η Πολυτίμη Βαμβύλη-Παπακωνσταντίνου, σύζυγος του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, η Λαμπρινή Βαμβύλη, κουνιάδα του κ. Παπακωνσταντίνου, η Αικατερίνη Κουμλίδου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Παιδείας (την περίοδο 2000-2004) Πέτρου Ευθυμίου, ο Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ., ο Παναγιώτης Μαΐστρος, πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ., και πολλοί ακόμη.
Παράλληλα, κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, η τέταρτη ειδική ανακρίτρια Αθηνών
Γ. Κούρτης
Γ. Κούρτης
 διεξάγει περαιτέρω ανάκριση, για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι προαναφερθείσες πράξεις τελέστηκαν από κοινού, ενώ εξετάζεται και ο ρόλος και άλλων κρατικών στελεχών, όπως του πρώην επιτρόπου του Συνεδρίου στον Ο.Ε.Ε.Κ. και μετέπειτα γενικού συντονιστή επιτροπών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αυτά σε ό,τι αφορά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς σε επίπεδο καταλογισμών των ποσών το Ελεγκτικό Συνέδριο αρχικά κωλυσιέργησε και, όταν αποφάσισε να εκδώσει το πόρισμα του κατασταλτικού ελέγχου, εξαίρεσε τα «δικά του παιδιά». 
Η αναφορά-κόλαφος του οικονομικού επιθεωρητή αναφέρεται σε ονόματα και συγκεκριμένες καταστάσεις.
Οι περίεργες «εξαιρέσεις»
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιώργου Κοκκοβού, ο οποίος είναι σύζυγος υπαλλήλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εκείνη την περίοδο ήταν μάλιστα και εκκαθαριστής αποδοχών του Ο.Ε.Ε.Κ. για ποσό ύψους 15,2 εκατ. δραχμών. Σύμφωνα με τον οικονομικό επιθεωρητή, «τα μέλη της ομάδας ελέγχου απαξίωσαν και να αναφερθούν στην περίεργη ‘’εξαφάνιση’’ τουλάχιστον 136 χρηματικών ενταλμάτων που αναφέρονται στην πορισματική έκθεση των Οικονομικών Επιθεωρητών και αφορούν σε προκλητικά παράνομες αποζημιώσεις του Γιώργου Κοκκοβού (τόσο ως προς τον αριθμό ωρών εργασίας (90, 88, 84 κατά μήνα) όσο και ως προς την πλήρη ασυμβατότητα των μαθημάτων με το γνωστικό αντικείμενο του Γ.Κ.)».

Επιπλέον, ο κ. Μπούτος καταγγέλλει ότι στο πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου «δεν γίνεται καμία αναφορά του Γιώργου Κοκκοβού ως εκκαθαριστή αποδοχών για το σύνολο των παράνομων αποζημιώσεων που εκταμιεύθηκαν από τον ΟΕΕΚ με χρηματικά εντάλματα, μολονότι οι ευθύνες προσδιορίζονται ρητά από τις διατάξεις των άρθρων 3, 6, 9 και 10 του ΠΔ 656/1975».

Ο οικονομικός επιθεωρητής, μάλιστα, φτάνει στο σημείο να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση του συζύγου της υπαλλήλου του Ε.Σ. «είτε υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης» είτε «δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία έρευνα εκ μέρους της ομάδας ελέγχου, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για την περίπτωσή του».

«Εξαφάνισαν» τις ευθύνες μελών και συζύγων
Όμοια τακτική ακολουθήθηκε και σε ό, τι αφορά στις παράνομες αποζημιώσεις της Δήμητρας Τσατμαλή, συζύγου του πρώην γενικού συντονιστή Επιτρόπων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, Γ. Χανιωτάκη.
Παρά το γεγονός ότι οι οικονομικοί επιθεωρητές με τέσσερις αναφορές κατέγραφαν τα χρήματα που εισέπραττε παράνομα, εντούτοις το πρόσφατο πόρισμα του Ε.Σ. δεν καταλογίζει το παραμικρό. Στην καταγγελία του, ο κ. Μπούτος επισημαίνει ότι οι προγενέστερες αναφορές μάλιστα «συνοδεύονταν από πλήρη αποδεικτικά στοιχεία (φωτοαντίγραφα συμβάσεως, πρακτικών πρόσληψης, απόφασης πρόσληψης, μισθοδοτικής κατάστασης, κτλ), τα οποία κατά ''περίεργο'' τρόπο αγνόησε η ελεγκτική ομάδα».
Το ίδιο συνέβη και με τον Παναγιώτη Τσελίκα, πρώην επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην αναφορά επισημαίνεται πως, μολονότι τα πλήρη στοιχεία για τις παράνομες αποζημιώσεις που ενέκρινε δόθηκαν στους ελεγκτές του Ε.Σ., εντούτοις εκείνοι διαπίστωσαν ότι «όλα έγιναν άψογα και συνεπώς δεν συντρέχουν λόγοι αναθεώρησης των επίμαχων χρηματικών ενταλμάτων»!

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στο εν λόγω στέλεχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε ανατεθεί η διενέργεια των δύο πρώτων εκθέσεων καταστατικού ελέγχου από τις οποίες βγήκαν άπαντες «λάδι»! 

Παράλληλα, στη 17σέλιδη αναφορά καταγράφεται μια σειρά από άλλες «ανορθογραφίες» που προκύπτουν από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως ότι:

• δεν γίνεται αναφορά στο ότι η εκταμίευση των παράνομων αποζημιώσεων δεν θα ήταν δυνατή, εάν δεν υπήρχε συνεργασία από τους «εκπαιδευτές», τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των «εκπαιδευτών», τους διευθυντές των ΙΕΚ που υπέγραφαν τις συμβάσεις, του εκκαθαριστή αποδοχών του Ο.Ε.Ε.Κ., του προέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ. και του επιτρόπου του Ε.Σ. στον Ο.Ε.Ε.Κ. και

• διαγράφονται παράνομες δαπάνες ύψους 758 εκατ. δραχμών. Πρόκειται για χρηματικά εντάλματα που αφορούσαν σε αποζημιώσεις «εκπαιδευτών» ακόμη και με 208.000 δραχμές την ώρα, δηλαδή κατά 1.733% υψηλότερες των νομίμων!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, πλέον, παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αλλά και το στέλεχος που έχει επιφορτιστεί με τη σύνταξη του πορίσματος θα χειριστούν την κατάσταση!

Πηγή : zougla.hr 

Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική

 

Με 167 <<όχι>> και 119 <<ναι>> από τους συνολικά 286 βουλευτές απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο.



Υπέρ της πρότασης, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ. <<Όχι>> είπαν οι βουλευτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως φαίνεται να επιμένει στην ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης με κάθε τρόπο και σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη <<θα επανέλθουν με νέα πρωτοβουλία>>.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαδημούλης στους δημοσιογράφους, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να φέρει στη Βουλή το θέμα ξανά με επίκεντρο αυτή την φορά την δικογραφία Ρουμελιώτη. <<Θα ζητήσουμε να μας δοθεί η δικογραφία και αν δεν μας δοθεί θα κάτσουμε να την μελετήσουμε νυχθημερόν για να δούμε αν θα καταθέσουμε πρόταση για εξεταστική ή για προανακριτική
επιτροπή>> είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Πριν από την ψηφοφορία προηγήθηκε μία σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης για <<συγκάλυψη και συνωμοσία της σιωπής>>.

<<Σήμερα η συνωμοσία της σιωπής και η συγκάλυψη είναι παρούσες για ακόμα μία φορά, όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, αλλά σήμερα υπάρχει και τρίτος εταίρος η Δημοκρατική Αριστερά της ευθύνης που αναλαμβάνει και αυτή ακέραια την ευθύνη της συγκάλυψης. Να ξέρετε όμως ότι με φτηνά επιχειρήματα δεν μπορείτε να ξεγελάσετε τον ελληνικό λαό. Και ότι ακόμα και αν δεν καθίσουν στο εδώλιο, οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο περιθώριο της ιστορίας, όσοι θέλετε να συγκαλύψετε λαμβάνετε θέση δίπλα τους>>, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του πρόσφατου eurogroup κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι <<ανοήτως
θριαμβολογεί>>. <<Ανοήτως θριαμβολογείτε. Θα σας γυρίσει μπούμεραγκ.

Θριαμβολογείτε ότι δήθεν η Ελλάδα κέρδισε την μάχη. Γιατί πανηγυρίζει ο κ. Σαμαράς στο διαδίκτυο και όχι εδώ μαζί μας; Είναι επικίνδυνο να πανηγυρίζετε την μη λύση γιατί στερείτε διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας. Κοιτάτε πώς θα βγάλετε το σήμερα, αλλά δεν είναι μακριά οι 13 Δεκεμβρίου και τότε θα πρέπει να κάνουμε ταμείο. Γίνεστε χειροκροτητές της Μέρκελ>>, είπε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. <<Ο κ. Τσίπρας υπονομεύει και αυτή την προσπάθεια της χώρας, έχει απειλήσει επενδυτές, έχει εμποδίσει ιδιωτικοποιήσεις... και σήμερα εμποδίζει την επαναγορά ομολόγων. 

Εκπροσωπεί ο Τσίπρας συμφέροντα hedge funds και τους δίνει επιχειρήματα να μη συμμετάσχουν; Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών που έχουν στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά; Στο όνομα ποιου μιλάει; Η δική σας ομερτά ποια είναι κύριε Τσίπρα;>>, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Σε ό, τι αφορά τις εξελίξεις στην οικονομία ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι: <<Τσαμπουκάδες στους παρόντες συσχετισμούς δεν χωράνε. Αυτό προτείνετε στον ελληνικό λαό; Να γίνει μάρτυρας για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη; Από την μία είναι η φωνή του μέλλοντος και από την άλλη η φωνή του παρελθόντος. Έχουμε κάνει την επιλογή μας να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης. Ως ΠΑΣΟΚ είμαστε εγγυητές της σταθερότητας της χώρας και είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε όρθιοι και γιατί θα ανέβουμε μαζί με την χώρα>>.

Από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα είπε <<ναι>> στην πρόταση της εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο, εκφράζοντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις. <<Θα ψηφίσουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον εξής λόγο : υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με το ρόλο της εξεταστικής επιτροπής, πχ το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων. Να πω όμως στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι γελοιοποιεί κυριολεκτικά το ρόλο και την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής με το συνολικότερο θέμα που θέτει. Γελοιοποιείται η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, όταν γίνεται αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής>>, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα.

<<Καλύτερα να κάνουμε μια ημερίδα παρά εξεταστική για το πώς ήρθε το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Είναι ποινικό θέμα αυτό; Τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, αντιμετωπίζονται με εναλλακτική πολιτική λύση, που την επιβάλει ο δρόμος, με όρους ρήξης και ανατροπής. Δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση που να βγαίνει από τη βουλή>>, τόνισε στην ομιλία της η γγ του ΚΚΕ.

Ο Πάνος Καμμένος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για συγκάλυψη, ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στην υπόθεση των cds.

Ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι το θέμα θα έρθει στη Βουλή σε άλλη χρονική στιγμή. <<Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια, αλλά να την μάθει στη σωστή ώρα και στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να απειλούνται πολιτικοί με διώξεις για πολιτικές αποφάσεις>>, είπε ο κ. Σταμάτης. 

Πηγή : real.gr
 

Άνδρας είχε ανακοινώσει μέσω Facebook ότι θα αυτοκτονήσει!

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όταν αξιωματικοί έλαβαν e - mail, ότι ένας χρήστης του «facebook» εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.


Άνδρας είχε ανακοινώσει μέσω Facebook ότι θα αυτοκτονήσει!



Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποίησαν εξειδικευμένα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του μηνύματος.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε η ανάρτηση «ανέβηκε» στο διαδίκτυο από σύνδεση δικτύου, που βρίσκεται σε περιοχή της Κρήτης, ενώ σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμηματος, εντοπίστηκε ο 28χρονος.
Ο 28χρονος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθεί η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά, με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών.

http://www.newsbomb.gr/



 

Πάτρα: Ένταση στα γραφεία ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος. (Video)



Πάτρα: Ένταση στα γραφεία ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος - "Κόβετε το ρεύμα στους φτωχούς, αφήνετε ανενόχλητους τους επιχειρηματίες"


Πάτρα: Ένταση στα γραφεία ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος - "Κόβετε το ρεύμα στους φτωχούς, αφήνετε ανενόχλητους τους επιχειρηματίες"  Κινητοποίηση σήμερα από τη Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών και δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Την έντονη αγανάκτηση πολιτών για τις διακοπές ρεύματος στις οποίες προχωρά η ΔΕΗ εισέπραξε το πρωί ο Διευθυντής της ΔΕΗ κ Μυλωνάς, στη διάρκεια κινητοποίησης που έκανε η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών.
Συνδικαλιστές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις διακοπές ρεύματος  και απείλησαν τον Διευθυντή της ΔΕΗ Σπυρο Μυλωνά πως... θα έχει κακά ξεμπερδέματα σε περίπτωση που και αυτή την εβδομάδα η Δημόσια Επιχείρηση συνεχίσει τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά.
Χαρακτήρισαν άδικους τους διακανονισμούς και υποστήριξαν πως η ΔΕΗ "συντηρεί" χρέη μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά από την άλλη κόβει το ρεύμα σε ανθρώπους του μεροκάματου.





Πηγή : www.thebest.gr , lepanto tv , tokoutsavaki.blogspot.gr  



chartis Advertisement

Κάποτε θὰ ψάχνουμε γιὰ δένδρο… Νὰ τὸ θυμᾶστε!


 
 Κάποτε θὰ ψάχνουμε γιὰ δένδρο... Νὰ τὸ θυμᾶστε! τελειωμένα
 
Το νέο τοπίο..
η Γή αλλάζει με την δική μας παρέμβαση..
η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε και τόσο γούστο όσον αφορά την αισθητική..

οι καλλιέργειες κάποτε, ήταν πολυκαλλιέργειες και οι παραγωγοί καλλιεργούσαν πολλά και διάφορα είδη ταυτόχρονα σε όσα στρέμματα κι αν είχαν..
αργότερα, γίναμε “ευρωπαίοι” και οι αγρότες φύτευαν μονοκαλλιέργειες..
η διαφορά των δύο είναι πως αν αρρωστήσει η καλλιέργεια, πάει στράφι όλη η σοδειά στην μονοκαλλιέργεια, ενώ στην πολυκαλλιέργεια αρρωσταίνει μόνο ένα είδος..
άλλο μειονέκτημα της μονοκαλλιέργειας είναι πως πρέπει να βρεί κανείς ΚΑΠΟΙΟΝ να προμηθεύσει όλα αυτά που παρήγαγε, ειδικά αν έχει πολλά στρέμματα..
αυτός ο ΚΑΠΟΙΟΣ είναι ο ΜΕΣΑΖΩΝ..
ο οποίος βέβαια -επειδή έχει αγαθές προθέσεις πάντα- παίρνει (για ένα κομμάτι ψωμί) όλη την σοδειά συνήθως.. (κάποιες φορές, επικαλείται δυσχέρεια και η σοδειά πάει στις γνωστές χωματερές)..
έτσι γινόταν και με τις επιδοτήσεις απο τας ευρώπας..
“φυτέψτε την τάδε ποικιλία-είδος κι εμείς θα σας δώσουμε λεφτάκια ολόφρεσκα..
πάντα λόγω αγαθών προθέσεων, έδιναν λεφτάκια ολόφρεσκα με αποτέλεσμα, οιαγρότες να γίνονται όλο και απαθέστεροι στο αν θα “πάει” το χωράφι ή όχι..
οι γνωστές χωματερές γεύονταν τα αποτελέσματα των κόπων των αγροτών..
επίσης με αυτόν τον τρόπο, οι αγρότες παρατούσαν τα είδη που ήδη γνώριζαν καλά εκ παραδόσεως και τα οποία έτρεφαν για αιώνες την οικογένεια..
οι πολυκαλλιέργειες απο την άλλη, έτρεφαν την αγροτική οικογένεια, αλλά έμενε ψηλά το “κόστος” για τον καταναλωτή..
οπότε το κόλπο με τις μονοκαλλιέργειες, ήρθε να δώσει την λύση..
(άσχετα αν οι μεσάζοντες τελικώς ήταν εκείνοι που βγήκαν νικητές καθώς και οι μεγάλες εταιρείες)
σήμερα, ένα άλλο είδος ευδοκιμεί στην χώρα μας που προσεχώς θα έχει τα χειρότερα αποτελέσματα για το περιβάλλον και την αισθητική, καθώς και για τους συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα..
αυτό το νέο είδος που απλώνεται σαν εφιάλτης γύρω μας στην ελληνική φύση, είναι τα φωτοβολταϊκά!
στις παρακάτω εικόνες, θα δείτε πώς αλλάζει το τοπίο σταδιακά..
υπ’όψιν, εδώ υπήρχε ελαιώνας και αφανίστηκε!
δεξιά βλέπουμε τα καλούπια για τις βάσεις
και να που φύτρωσαν..
σειρά έχουν οι σιδηροκατασκευές-πλαίσια στήριξης
κοντεύουν
και μετά θα έχουν αυτή την μορφή περίπου, όπως το παρακάτω..
 σε σύγκριση με τις φυστικιές που υπάρχουν δίπλα.. απορώ..
 μπορεί να υπάρξει σύγκριση?
όπως έλεγα και στην αρχή, το δόλωμα, ήταν οι αγρότες να είναι ξεκούραστοι, να βγάζουν μονοκαλλιέργειες και να έχουν μικρότερο κόστος παραγωγής (με υβρίδια και άλλες ύβρεις)..
σήμερα, τους προτείνεται αυτή η “καλλιέργεια”, και μάλιστα απο νωρίς φαίνεται τι σχεδιάζουν κάντε ένα κλικ εδώ 

και όλα αυτά, σε μιά Ελλάδα που τάχα μου “πεθαίνει” για ενέργεια, σε μιά Ελλάδα που είναι εν μέσω κρίσης και σύντομα θα τρώμε φωτοβολταϊκά, αντί για ντομάτες, καλαμπόκια και στάρια..
η νέα μόδα -για να μην πω η νέα τάξη πραγμάτων- ζητάει να παράγουμε ενέργεια, αντί η χώρα να παράγει αγροτικά προϊόντα..
εμ, πρέπει να εισάγουμε την τροφή μας, ενώ θα έφτανε να τρώμε όλοι μας..
ενώ ενέργεια.. την χρειάζονται οι ευρωπαίοι “φίλοι μας” κι εμείς..
και οι αγρότες, ξεκούραστοι περιμένουν να βγάλουν φράγκα για κονόμα ως συνήθως τους έταξαν..
κοντά στο αισθητικό μέρος όμως, υπάρχει κι ένα ΤΕΧΝΙΚΟ μέρος
το ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ που δημιουργούν γύρω τους αυτά τα τέρατα το ΣΚΕΦΤΗΚΕ κανείς?
καθώς και το πώς μπορούν να επηρεάσουν την χλωρίδα και πανίδα ???
δεν είμαι οπισθοδρομικός όπως ίσως φαντάζεται κανείς..
απλώς λέω οτι πρέπει τα πάντα να γίνονται με ΜΕΛΕΤΗ..
υπάρχουν βιομηχανικές ζώνες και ΕΚΕΙ θα μπορούσαν να γίνονται τέτοια έργα (τις έχουν που τις έχουν σκίσει τις βιομηχανικές περιοχές) γιατί πρέπει να γίνονται σε αγροτικές περιοχές?
γιατί άραγε? τί άλλο κρύβεται πίσω απο τέτοιες αποφάσεις?
και κάτι άλλο, αυτά τα έργα, δεν υπάγονται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις?
ακόμη, ας γεμίσουν οι πόλεις στα σπίτια με φωτοβολταϊκά, έτσι κι αλλιώς το μικροκλίμα των πόλεων χάλια είναι, δεν θα πάθει τίποτα χειρότερο..
κάποτε θα ψάχνουμε για δέντρο, να το θυμάστε..

Άλλαξε φύλο πριν 23 χρόνια και στα 75 του θέλει να ξαναγίνει άντρας

Άλλαξε φύλο πριν 23 χρόνια και στα 75 του θέλει να ξαναγίνει άντρας

 
 Η συγκλονιστική ιστορία του Gary Morton καθηλώνει...
και τους πιο δύσκολους. Ο 75χρονος συνταξιούχος έχει μπει και πάλι στη διαδικασία μιας σειράς εγχειρήσεων ώστε να επιστρέψει στο αρχικό του φύλο. Πριν από 23 χρόνια αποφάσισε να γίνει γυναίκα και τώρα το μετάνιωσε.
Όπως λέει ο ίδιος είναι παγιδευμένος σε λάθος σώμα. Ο συνταξιούχος που ακόμη νομικά είναι γυναίκα θέλει να αλλάξει και πάλι φύλο, πριν να είναι πολύ αργά. Έτσι περιμένει να πετάξει και τα τελευταία γυναικεία του ρούχα, αφού είναι στη λίστα αναμονής για μαστεκτομή.
O Gary Norton όμως που όλα αυτά χρόνια ήταν η Gillian, και αφού τον απέρριψαν τα τέσσερα παιδιά του και γυναίκα του, κατάλαβε ότι η αλλαγή φύλου ήταν ένα λάθος, όταν μεγάλωσε που βαρέθηκε να κάνει συνέχεια μαλλιά και make up και που είδε ότι συνέχισαν να τον ελκύουν οι straight γυναίκες.

Τώρα δηλώνει: "Είμαι ένας καθαρόαιμος άντρας και πάντα ήμουν. Δεν μπορώ να πιστέψω πως συνέβη αυτό σε μένα. Ζούσα σε ένα ψέμα. Η αλλαγή φύλου ήταν ένα τεράστιο λάθος. Ήμουν ευάλωτος και μου δόθηκαν λάθος συμβουλές".
Τώρα παρακαλά και πάλι το ασφαλιστικό του ταμείο ώστε να του εγκρίνει χρηματοδότηση για να επιστρέψει στο αρχικό του φύλο, αλλά ακόμη δεν έχει εγκριθεί κάτι τέτοιο.

Ζητάει συγγνώμη από την οικογένειά του και λέει πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του. Τώρα αυτό που θέλει είναι να προλάβει να πεθάνει όπως γεννήθηκε και να μπορέσει να ξαναδεί τα παιδιά του. 
 
Πηγή: tlife.gr