Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Οικογενειακή τραγωδία στη Βάρη





-->
Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βάρη. Πρωταγωνιστές ένας ηλικιωμένος που σκότωσε με ένα παλιό πιστόλι τη σύζυγό του και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.
Προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του 91χρονου και τον οδήγησαν στο να σκοτώσει την 84χρονη συζυγό του, πυροβολώντας την στο κεφάλι και στη συνέχεια να στρέψει το όπλο στον ίδιο του τον εαυτό. 
Ο δράσης και αυτόχειρας άφησε σημείωμα που απευθύνεται στα παιδιά του και εξηγεί τους λόγους της πράξης του, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν ήθελαν να κουράζουν άλλο τα παιδιά.
Προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφαλείας της Βάρης.

Πηγή: iefimerida.gr 


ΤΑΒΑΝΟΠΡΟΚΕΣ ΜΠΕΝΙ ΓΙΑ ΤΖΕΦΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΗ: "Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ, ΟΥΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ"


 venizelos-papandreou


-->

Καρφιά κατά των πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργών, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου πέταξε σε μια στιγμή έντασης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την Κυριακή στις Σέρρες, όταν κατηγορήθηκε από μέλος του κόμματος για την περιουσιακή του κατάσταση.
Σύμφωνα με το τοπικό blog prwtagwnistis.blogspot.gr, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκε από μέλη ότι έχει κάνει το κόμμα «ουρά του Σαμαρά», ότι η πολιτική που ασκεί απέχει από την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος, ενώ η έκρηξη του κ. Βενιζέλου προήλθε όταν χαρακτηρίστηκε ως «μεγαλοαστός και εκπρόσωπος συμφερόντων».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι πως δεν γίνεται να κατηγορείται κάποιος επειδή έχει λύσει τυχαία το βιοποριστικό του πρόβλημα και δούλεψε με έντιμο τρόπο τονίζοντας πως αυτός δεν είχε «πατέρα σύμβουλο των ανακτόρων» (εννοώντας τον Κώστα Σημίτη), ούτε «πατέρα και παππού πρωθυπουργό» (εννοώντας τον Γιώργο Παπανδρέου).
Από τα πυρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν γλίτωσε ο διαγραφείς βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης, κάνοντας λόγο για λανθασμένη την απόφασή να κινηθεί αυτόνομα και να μη σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιπποκράτους χαμηλώνει τους τόνους, επισημαίνοντας ότι ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στην παραπάνω διαπίστωση αφού ενοχλήθηκε από τις κατηγορίες εναντίον του, Οι ίδιες πηφές συμπλήρωσαν ότι και ο Αλέκος Αλαβάνος αποτελεί μία παρόμοια περίπτωση εύπορου (πρώην) αρχηγού κόμματος.

Πηγή : makeleio.gr 

Ερχονται αυξήσεις και στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ


«ΠΝΙΓΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ορατός είναι ο κίνδυνος να υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού από την αρχή του ερχόμενου έτους εξαιτίας των τεράστιων ποσών που χρωστούν στην ΕΥΔΑΠ Δημόσιο και Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων υποστηρίζει ότι τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ
Η Ομοσπονδία εργαζομένων υποστηρίζει ότι τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ

-->


Χωρίς τις προσαυξήσεις, το ποσό φθάνει τα 522 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 222 εκατομμύρια ευρώ περίπου προέρχονται από τους δήμους. Πρόκειται για χρέη πολλών ετών, τα οποία συνεχώς διογκώνονται. Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα η ΕΥΔΑΠ κινδυνεύει να βουλιάξει και θα αναγκαστεί να αυξήσει κατά πολύ την τιμή του νερού, δήλωσε στο «Εθνος» ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέλιος Σταυρίδης.
Η ΕΥΔΑΠ διεκδικεί χρήματα από έργα που έχουν γίνει στο παρελθόν, κατά το διάστημα 2000-2008 και 2009-2010, τα οποία υπολογίζονται στα 360 εκατομμύρια ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από καταναλώσεις νερού που δεν έχουν πληρωθεί από το Δημόσιο και από τους δήμους της Αττικής, οι οποίοι αγοράζουν το νερό από την ΕΥΔΑΠ αλλά δεν το πληρώνουν αν και εισπράττουν το αντίτιμο από τους δημότες τους.
Επιπλέον, τα χρέη των δήμων αυξάνονται κάθε μήνα κατά 2-3 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί εδώ πως υπάρχουν δήμοι της Αττικής που οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ ποσά της τάξης των 25 εκατομμυρίων ευρώ (Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, με τις προσαυξήσεις, το συνολικό ποσό που οφείλεται στην ΕΥΔΑΠ φθάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ).
Ερχονται αυξήσεις και στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
Ο κ. Σταυρίδης επισημαίνει πως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό και διάλογο, καθώς οι σημερινές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες οικονομικά και για τους δήμους. Στόχος είναι, σε πρώτη φάση, να σταματήσει η συσσώρευση νέων χρεών. Ηδη έχουν σταλεί επιστολές σε όλους τους οφειλέτες, τους οποίους η εταιρεία ενημερώνει για τις προθέσεις της.
Διακανονισμός χρεών
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ πιστεύει πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισπραχθούν τα οφειλόμενα, παραδείγματος χάριν κατασχέσεις ή διακοπή νερού. Επιπλέον είναι έτοιμο από το παρελθόν ένα αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο για τον διακανονισμό χρεών των ΟΤΑ που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και τώρα.
Η πρόθεση είναι να χρησιμοποιηθεί κάθε νόμιμο μέσο με πρακτικό αποτέλεσμα ώστε να μη χρειαστεί να εφαρμοστούν υπέρογκες αυξήσεις για τη σωτηρία της εταιρείας. Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια έγιναν δύο αυξήσεις κατά 3% στα τιμολόγια νερού, το 2004 και το 2008, ενώ στα τέλη αποχέτευσης η αντίστοιχη αύξηση ήταν της τάξης του 5%.
Σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης
Ο αγοραστής παίρνει και τις... οφειλές
Αν πωληθεί η ΕΥΔΑΠ, ο αγοραστής δικαιούται να λάβει μέσα σε 90 ημέρες τις μη αμφισβητούμενες οφειλές του Δημοσίου και των δήμων, αρκεί να κινήσει τις νομικές διαδικασίες κατά του οφειλέτη. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος επίτροπος για τη φορολογία και την καταπολέμηση της απάτης A. Semeta, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή σχετικά με τα χρέη του Δημοσίου και των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ. Για το θέμα έχουν ισχύ δύο οδηγίες της ΕΕ (οδηγία 2000/35/ΕΚ, η οποία αντικαθίσταται από τη 16 Μαρτίου 2013 από την οδηγία 2011/7/ΕΕ), που προβλέπουν τη διαδικασία έκδοσης εκτελεστού τίτλου για τον πιστωτή προκειμένου να εισπράξει μη αμφισβητούμενες οφειλές. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «τραγελαφική κατάσταση» που δημιουργείται με την ΕΥΔΑΠ, «που ενώ ετοιμάζονται να την πουλήσουν περίπου στα 250 εκατομμύρια ευρώ, ο νέος αγοραστής, με το καλημέρα σας, θα απαιτήσει 522 εκατομμύρια και προσαυξήσεις που είναι βεβαιωμένες οφειλές».
Μανίνα Νικολοπούλου

Πηγή : ethnos.gr


Μήνυση κατά του Στουρνάρα καταθέτει η Χρυσή Αυγή


xrisi_avgi_vouli.jpg



Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή γνωστοποιεί ότι καταθέτει μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για παρότρυνση σε διάπραξη αδικήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η έκνομη παρέμβαση Στουρνάρα για την είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων φανερώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καταλύσει το ελληνικό κράτος και να το μετατρέψει σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και πίστη στο θεσμό της Δικαιοσύνης, καταθέτει μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών για παρότρυνση σε διάπραξη αδικήματος (Άρθρο 186 Π.Κ.). Όσοι καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στην ανέχεια να δεχθούν επιτέλους και τις ποινικές ευθύνες των πράξεών τους».

Καμμένος: Όσοι δεν αντέχουν να συνεχίσουν στα μαντριά τους (video)



Με αφορμή τις εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος δήλωσε:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε κίνημα που γεννήθηκε μέσω διαδικτύου για να κάνουμε κοινό αγώνα κατά του μνημονίου, των παλαιών πολιτικών τακτικών, απέναντι στους προσκυνημένους, απέναντι στους σπόνσορες των πολιτικών όπως η Ζίμενς. Όσοι αντέχουν θα συνεχίσουν μαζί μας, όσοι δεν αντέχουν να γυρίσουν στα μάντρια τους. Καλό ταξίδι. Οι Ανεξάρτητοι έλληνες δεν είναι ούτε στην κεντροαριστερά ούτε στην κεντροδεξιά. Είναι ένα κίνημα πολιτών. Ξεκίνησε από ανθρώπους προερχόμενους από τον κεντροδεξιό χώρο αλλά κινείται και με ανθρώπους από το πατριωτικο ΠΑΣΟΚ, την πατριωτική αριστερά και είμαστε όλοι μαζί γιατί είμασετε Έλληνες. Αν θέλουν να δημιουργήσουν παραμάγαζα δεν θα το πετύχουν μέσα από τους Ανεξάρτητους ΈΛληνες. Ο πολιτευτής επαγγελματίας Μανώλης λειτούργησε ως αποστάτης. Αυτά τα νον πέιπερ τα χρησιμοποιούν όσοι διαπραγματεύονται με αυτούς. Εμείς μιλάμε μόνο με το λαό»

Πηγή: ert.gr

Τα πόθεν έσχες 508 πολιτικών


 


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής τα πόθεν έσχες, για το οικονομικό έτος 2011 (χρήση 2010) συνολικά, 508 πολιτικών προσώπων. Τα πόθεν έσχες όλων των υπόχρεων θα παραμείνουν αναρτημένα στο διαδίκτυο για έναν μήνα, δηλαδή έως τις 11 Ιανουαρίου 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Αναλυτικά, έχουν αναρτηθεί τα πόθεν έσχες των: Πρωθυπουργού, τ.Πρωθυπουργών, Υπουργών, Υφυπουργών, εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, τέως Βουλευτών και υπεύθυνων οικονομικών των Κομμάτων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Όπως αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής πόθεν έσχες κ. Θανάση Νάκου, σε συγκεκριμένα πρόσωπα ζητήθηκαν διευκρινίσεις: «Οι ορκωτοί ελεγκτές λογιστές διενήργησαν τον έλεγχο των δηλώσεων και των δικαιολογητικών, που υπεβλήθησαν για το οικονομικό έτος 2011 (χρήση 2010), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3213/2003.

Όπου συνέτρεχε περίπτωση κάλεσαν τους υπόχρεους, προς παροχή διευκρινίσεων, κατά το άρθρο 3 παρ. 5 του Ν. 3213/2003, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 παρ. 5 του Ν. 3932/2011 και τελικώς συνέταξαν ατομικές εκθέσεις ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο.

Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ’ αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις).

Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών, σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβιώσεώς των».
 Πηγή: real.gr