Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Νέες περικοπές δαπανών στην Πορτογαλία

Νέες περικοπές δαπανών στην Πορτογαλία

Η κυβέρνηση προσπαθεί ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μνημονίου

Νέες περικοπές δημοσίων δαπανών ύψους 800 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση ης Πορτογαλίας για φέτος που αντιστοιχούν στο 0,5% του ΑΕΠ της χώρας, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης προσπαθεί ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μνημονίου, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να κρίνει αντισυνταγματικά κάποια από τα μέτρα που αποφασίστηκαν πέρυσι και που αντιστοιχούν σε 1,3 δισ. ευρώ.

Οι περικοπές θα γίνουν στο προσωπικό του δημοσίου, σε αγαθά και υπηρεσίες. Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κοέλιου ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα λιτότητας είναι απαραίτητα για να ανταποκριθεί η χώρα στις απαιτήσεις του μνημονίου που υπέγραψε με τους δανειστές για το πακέτο των 78 δισ. ευρώ που έλαβε πριν από δύο χρόνια.




Αντάλλαξε αντικείμενα κάθε είδους σε ένα πρωτότυπο site από το NESCAFÉ Frappé!
-->

Ο Τσίπρας για την επίθεση στη Μανωλάδα video

Ο Τσίπρας για την επίθεση στη Μανωλάδα



"Αυτό που έγινε χθες στη Μανωλάδα μας γυρίζει σε άλλες εποχές, σε άλλες χώρες. Δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα", είπε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών.



enikos.gr


Τέξας: Δεν μπορούν να εκτιμήσουν τον αριθμό των θυμάτων . Live video


Εργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια, ηλικιωμένοι παγιδεύτηκαν στα χαλάσματα γηροκομείου, που ισοπεδώθηκε από την έκρηξη, παιδιά κινδύνευσαν σε παρακείμενο σχολείο.
Στην πόλη Γουέστ του Τέξας η κατάσταση είναι δραματική, αρκετές ώρες μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων που έχει αφήσει πίσω της νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες και οι αρχές τονίζουν ότι δεν μπορούν ακόμα να εκτιμήσουν τον αριθμό των θυμάτων.
Ένα γήπεδο έχει μετατραπεί σε υπαίθριο νοσοκομείο, ενώ στο νοσοκομείο της πόλης των 2.500 κατοίκων, νοσηλεύονται πάρα πολλοί με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της διαρροής χημικών στην ατμόσφαιρα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που οι σεισμογράφοι κατέγραψαν δόνηση 2,1 Ρίχτερ, ενώ έγινε αισθητή σε απόσταση 70 χλμ. 
Δείτε στο βίντεο του Mega δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων και διασωστών: 









Live video by Ustream



«Γυαλιά-καρφιά» το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Video - Φωτο .





Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκαν φοιτητές των ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις φοιτητικές εκλογές. 



Όπως βλέπεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο οι δράστες έκαναν «γυαλιά-καρφιά» την αίθουσα του κτιρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Γ΄ Σεπτεμβρίου, ενώ τραυμάτισαν και φοιτητές. 



Φεύγοντας, έκλεψαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα λάπτοπ, ενώ ακινητοποίησαν έναν φοιτητή και αφού άναψαν κροτίδα τον έκαψαν στην πλάτη. 



Δύο από τους φοιτητές της ΔΑΠ ΝΔΦΚ υπέβαλλαν μήνυση κατά αγνώστων. 






zougla.gr