Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Επτά τρόποι για να μειωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος






Η πρώτη από τις τρεις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για 2013, είναι γεγονός και η Greenpeace με άρθρο συνεργάτη της, στη διαδικτυακή της σελίδα, υπενθυμίζει στους καταναλωτές επτά τρόπους για να μειώθει ο λογαριασμός του ρευματος απλα αλλάζοντας τις καθημερινές τους συνήθειες.

Οι συστάσεις της οργάνωσης για να μειωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος

1. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες έχουν και δεύτερη λειτουργία για το χειμώνα όπου αντιστρέφεται η φορά των φτερών και στέλνουν αέρα προς το ταβάνι. Αναζητείστε ένα μικρό διακόπτη στη βάση του ανεμιστήρα πάνω ακριβώς από τα φτερά. Χρησιμοποιήσε τον ανεμιστήρα στη χειμερινή του λειτουργία και στη χαμηλή ταχύτητα μαζί με το σύστημα θέρμανσης που έχεις. Προσαρμόζοντας ανάλογα τη θέρμανση, μπορείς να επιτύχεις εξοικονόμηση μέχρι και 10%.

2. Αφήστε ανοιχτά τα παραθυρόφυλλα και τις κουρτίνες που κοιτούν στη νότια πλευρά για να επιτρέψετε στην ηλιακή ακτινοβολία να περάσει στους εσωτερικούς χώρους. Αντιθέτως, κλείστε καλά τα παραθυρόφυλλα το βράδυ (ιδιαίτερα αυτά που κοιτούν βόρεια) για να ελαχιστοποιήσετε τις διαρροές θερμότητας.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, προσπαθήστε να αγοράσετε ηλιακό θερμοσίφωνα για ζεστό νερό. Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας και τα κλιματιστικά είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνετε. Ένας ηλιακός μπορεί να σας εξοικονομήσει 150-180 ευρώ ετησίως.

3. Περίπου το 90% του ρεύματος που καταναλώνει ένα πλυντήριο σε μία πλύση είναι για να ζεστάνει το νερό. Πλένοντας σε χαμηλές θερμοκρασίες, 30°C ή και κρύο νερό, γίνεται εξοικονόμηση έως 50% και πλέον ηλεκτρικού ρεύματος ανά πλύση, σε σχέση με υψηλές θερμοκρασίες. Αν ψάχνετε να αγοράσετε πλυντήριο, προτιμήστε το κλασικό πλυντήριο με την πόρτα μπροστά και όχι με την πόρτα από πάνω, αφού αυτά τα μοντέλα συνήθως καταναλώνουν τη διπλάσια ενέργεια και νερό και ψάξτε για μοντέλο με την υψηλότερη ενεργειακή κλάση (στα πλυντήρια είναι η Α+++).

4.Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρεύει κανείς είναι σε χαμηλή φωτιά.. Μόλις το φαγητό βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράζει έως ότου ετοιμαστεί.

Επίσης, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε βραστήρα για να βράσετε το νερό για το μαγείρεμα (π.χ. στα μακαρόνια), αντί να περιμένετε να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Ο βραστήρας θα βράσει το νερό σχεδόν 2½ φορές πιο αποδοτικά από το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας εξοικονομώντας χρήματα.

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε σκεύη που εφαρμόζουν ακριβώς στην επιφάνεια του ματιού. Αν η βάση του σκεύους είναι 1-2 εκατοστά μικρότερη, τότε σπαταλάμε ακόμα και 30% περισσότερη ενέργεια από ό,τι χρειαζόμαστε.

Δεν χρειάζεται να προθερμάνετε τον φούρνο για να τον χρησιμοποιήσετε, αφού λίγο πολύ η χρησιμότητα της προθέρμανσης είναι υπερεκτιμημένη. Αγνοήστε τις συνταγές, βάλτε κατευθείαν το φαγητό σε κρύο φούρνο και ανάψτε τον εκείνη τη στιγμή. Επίσης, είναι πολύ καλή ιδέα να σβήσετε τον φούρνο μισή ώρα πριν το τέλος. Ο φούρνος θα κρατήσει αρκετή θερμότητα για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο του φαγητού, αρκεί βέβαια να μην ανοιγοκλείνετε την πόρτα, αφού κάθε φορά που το κάνετε, χάνεται το 20% της θερμότητας.

5. Η ενεργειακή κλάση Α: Αν πρόκειται να αγοράσουμε μία νέα ηλεκτρική συσκευή, όπως ψυγείο, φούρνο, πλυντήριο, κλιματιστικό, επιλέγουμε ένα μοντέλο που ανήκει στην υψηλότερη ενεργειακή κλάση. Προσοχή όμως, το σύστημα βαθμολόγησης μπορεί να είναι παραπλανητικό καθώς στις περισσότερες κατηγορίες συσκευών, όπως π.χ. στα ψυγεία κα, εκτός από την ενεργειακή κλάση Α υπάρχουν ακόμα Α+, Α++ και Α+++.

Δείτε πόσες κατηγορίες ενεργειακής κλάσης υπάρχουν για τα προϊόντα που υπάγονται σε ταξινόμηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα ψυγείο Α+++ σε σύγκριση με ένα ψυγείο Α καταναλώνει τη μισή ενέργεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορά 25-30 ευρώ το χρόνο σε ένα ψυγείο μεσαίου μεγέθους.

Αν χρειαστεί να αγοράσετε κλιματιστικό, αγνοήστε την ενεργειακή κλάση, αφού πλέον σχεδόν όλα τα μοντέλα ανήκουν στην κλάση Α και ρωτήστε για την απόδοση, όπως αυτή εκφράζεται σε COP για θέρμανση και EER για ψύξη. Η απόδοση λέει για κάθε kw ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται πόσα kw θέρμανσης ή ψύξης παράγονται. Το όριο που απαιτείται για την ενεργειακή κλάση Α είναι 3,21, ωστόσο πολλά μοντέλα επιτυγχάνουν απόδοση 4,5 ή και 5, δηλαδή περισσότερο από 50% πιο αποδοτικά στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με τα απλά μοντέλα κλάσης Α. Επίσης, προτιμήστε κλιματιστικό inverter. Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας (για παράδειγμα το καλοκαίρι στους 29 βαθμούς) θα επιτρέψει στο inverter να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

6. Για κάθε παλιά λάμπα πυρακτώσεως 100W που αντικαθιστάτε με μία εξοικονόμησης ενέργειας αντίστοιχης φωτεινότητας, γλυτώνετε περίπου 30-40 ευρώ το χρόνο. Ακόμα καλύτερα, προτιμήστε μία λάμπα LED. Η διαφορά στην εξοικονόμηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, ενώ η διάρκεια ζωής τους πιθανότατα μπορεί να ξεπεράσει και τα δέκα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, σβήνουμε τα φώτα, όταν δεν είμαστε στο δωμάτιο και γενικότερα αποφεύγουμε τον υπερβολικό φωτισμό.

7. Μην ξεχνάτε να κλείνετε την τηλεόραση, τον αποκωδικοποιητή, το ρούτερ, το desktop ή το laptop και γενικά όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη (ούτε σε stand by), ή ακόμα καλύτερα βγάλτε τις από την πρίζα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύμπριζο με διακόπτη).

Για την επιλογή υπολογιστή θυμηθείτε ότι τα laptops καταναλώνουν έως και 90% λιγότερη ενέργεια από ένα μέσο desktop.

πηγη:ΑΠΕ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΑΣ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ... είναι το φαινόμενο Πάγκαλος


Ο Πάγκαλος τελικά είναι μια πολύ μυστήρια περίπτωση.
Δεν έχουμε καταλάβει ακόμη τι θελει να κάνει;
Τι είναι ;
Τι ρόλο παίζει σ αυτή τη χώρα ;
Παραιτήθηκε απο βουλευτής και τώρα παίζει το ρόλο του απλού παρατηρητή έχοντας γνώμη για τα πάντα ?
Εχει πραγματικά όμως γνώμη για όλα.  Ας αρχίσουμε απο τις παλιότερες δηλώσεις του.
Οι αναρτήσεις είναι απο  διάφορες πηγές που αναφέρονται , αλλα έτσι κι αλλιώς όταν πρόκειταιγια τον Κο Πάγκαλο οι ειδήσεις είναι πραγματικά παντού ίδιες.
Ο κ. Θεόδωρος είναι απο μόνος του μια πληθωρική προσωπικότητα με μεγάλο ταλέντο ωστε να μπορεί να προκαλεί το κοινό αίσθημα οπως και ο φίλος του ο Μπένυ. (Αυτός είναι μια άλλη ειδική περίπτωση που σηκώνει και εκεί η επιστήμη  τα χέρια ψηλά)
Διαβάστε λοιπόν τα άρθρα και βγάλτε τα συμπερασματά σας .
Αλλωστε γι αυτό το λόγο έχουμε και τον πίνακα με τα σχόλια κάτω απο κάθε άρθρο .
Ας εξετάσουμε ολοι μαζί αυτο το φαινόμενο της Ελληνικης πραγματικότητας και ας βγαλουμε μια ακρη μηπως και ξεκαθαρίζουν ποτέ ένα ένα τα θέματα μας σ αυτή τη χώρα .
Μην ξεχάσουμε μόνο οτι έχουμε να κάνουμε
με τον Κο  (ο μεγάλος τραγουδιστής) , ο.... Μαζί τα φάγαμε ) και ο ( την πήρε τη σημαία ο άνεμος )


Πάγκαλος: Στη Βουλή έχουν μαζευτεί πολλοί αλήτες...

Πυρά κατά των βουλευτών αλλά και των δημοσιογράφων έριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος έκανε λόγο για «αλήτες μέσα στη Βουλή»!
«Στη Βουλή έχουν μαζευτεί αλήτες, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι. Τόσα χρόνια τα άλλα επαγγέλματα δεν τα έχουνε βάλει με τους βουλευτές. Οι δημοσιογράφοι, ο ρόλος τους είναι να βρίζουν τους πολιτικούς και ξαφνικά βλέπουνε Βουλή και μπουκάρουν μέσα. Έχω εξαγριωθεί, δεν ξέρουν να μιλήσουν. Τα χειρότερα ελληνικά της Βουλής τα μιλάνε οι δημοσιογράφοι. Αυτοί γράφανε τόσον καιρό; Αλλά πού να μιλήσουν οι διορθωτές» τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Βήμα FM.
Από τα βέλη του κ. Πάγκαλου δεν ξέφυγε ούτε το κόμμα του κ. Λοβέρδου. «Όταν φτάσουμε στις εκλογές, ο καθένας μπορεί να κάνει κόμμα» δήλωσε, για να προσθέσει αστειευόμενος πως το κόμμα του πρώην υπουργού «θα μπορούσε να το δει κανείς σαν παγωτό».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης και της ολοκλήρωσης της τετρεατίας: «Είναι κάτι που το λέω εδώ και μήνες και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είμαι υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά, μέχρι να ολοκληρωθεί η τετραετία και η πλήρης εφαρμογή του προγράμματός της. Γι αυτό θέλω τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαρά, να είναι συμπαγή».
Πάγκαλος: Δεν θα πεθάνει το ευρώ χωρίς την Κύπρο
Η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της πολιτικής ιστορίας της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν όλοι οι λόγοι που μπορεί να φανταστεί κανείς, για να την αντιπαθήσει ο μέσος Eλληνας.
Η προσχώρηση στις ιδέες της είναι δευτερεύον στοιχείο της γενικότερης εκτίμησης για την προσωπικότητα και τον ρόλο της. Κανονικά ένας ηγέτης μιας μεγάλης χώρας της Ευρώπης -ο Mitterrand ή ο Kοll π.χ., για να πάρουμε δύο σύγχρονούς της- θα γινόταν αποδεκτός από τους οπαδούς ή τους συμπαθούντες την ιδεολογία του και έτσι θα μπορούσε να υπολογίζει στο μισό περίπου της κοινής γνώμης.
Τη Θάτσερ την αντιπάθησε σύσσωμος ο ελληνικός λαός και, όπως γίνεται συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις η αντιπάθεια αυτή άλλοτε ήταν δικαιολογημένη και άλλοτε όχι.
Επί δύο ώρες σχεδόν τα έλεγαν το μεσημέρι σε γνωστό ρεστοράν της Αθήνας ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου είχαν συμφωνήσει να τα πουν από τη προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο κ. Πάγκαλος πήρε τηλέφωνο τον κ. Βενιζέλο την ημέρα που κατέθετε στην Προκαταρκτική Επιτροπή και είχε το θερμό επεισόδιομε Η. Κασιδιάρη και Ζ. Κωνσταντοπούλου προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράστασή του!
Το γεύμα μάλιστα των δύο…«γιγάντων» επιβεβαίωσε και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και το μενού περιελάμβανε από τα εσωκομματικά έως τα κυβερνητικά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Οι δύο «εραστές» του καλού φαγητού έφαγαν ως επί το πλείστον υγιεινά δηλαδή σαλάτες και λαβράκι, αν και δε απέφυγαν να τσιμπήσουν και μερικά cheeseburgers…!
Σχόλιο:  Δε τα φάγανε μαζί απλά ήταν έκφραση συμπαράστασης .
Ο Πάγκαλος ξεκίνησε μπίζνες με δήμους για την καύση νεκρών!
Εισαγωγή και εμπορία μηχανημάτων για την καύση νεκρών, τα οποία ήδη επιχειρεί να προωθήσει στους δήμους της Αττικής αλλά και της περιφέρειας, έχει ξεκινήσει ο Θ. Πάγκαλος μαζί με τη σύζυγό του Χρ. Χριστοφάκη, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Σαρωνικού.
Όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι μεσολαβητής εταιρείας που φιλοδοξεί να κατασκευάσει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα.
Η δική του (κοινή με τη σύζυγό του) εταιρεία έχει ως έδρα το διαμέρισμά του στο Κολωνάκι και αντικείμενο της είναι μεταξύ άλλων η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών επιχειρηματικής φύσης, οι υπηρεσίες έρευνας αγοράς και η παροχή συμβούλου επικοινωνίας σε θέματα τεχνολογίας και ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Θ. Πάγκαλος έχει ζητήσει όταν φύγει από τη ζωή, η σορός του να καεί.
aftodioikisi.gr
Πάγκαλος: Σιγά μη χαθεί η ευρωζώνη χωρίς Κύπρο!
«Ο Αναστασιάδης έχει την ευθύνη για την διαχείριση αυτών των ημερών, όμως,το ΑΚΕΛ έχει βαρύτατες ιστορικές ευθύνες» , δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και προσθέτει: « Τα υπερήφανα ¨ΟΧΙ¨ είναι ψηφοθηρικές διαδικασίες και ανοησίες». Σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» της Κύπρου ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι «υπερήφανο ¨ΟΧΙ¨ λέει αυτός που έχει χρήματα να δώσει, όχι αυτός που απαιτεί».
Στην συνέντευξή του ο Θεόδωρος Πάγκαλος εκφράζει , χωρίς περιστροφές, την γνώμη ότι «δεν θα πεθάνει το ευρώ χωρίς την Κύπρο». Δεν υπάρχει, λέει, τέτοιος φόβος που υπήρχε με την έξοδο της Ελλάδος , της οποίας το μέγεθος της οικονομίας είναι μεγαλύτερο. «Αν φεύγατε εσείς δεν θα συνέβαινε απολύτως τίποτε», παρατηρεί και σημειώνει:«Θα σας πέταγαν έξω και θα βρισκόσασταν απομονωμένοι , εκεί που ήσαστε πριν αρχίσει η τεράστια πορεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία στηρίχθηκε και στην ζωή ορισμένων ανθρώπων». Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος για την προσπάθεια του να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ.
Εξάλλου, αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή, ο κ. Πάγκαλος εκτιμά ότι «θα ηττηθούν από τον λαό».

Πάγκαλος: Η Αλβανία δεν μας έχει ανάγκη

Πάγκαλος: Η Αλβανία δεν μας έχει ανάγκη
Στα επεισόδια που είχαν εκτυλιχθεί το 2006 σε διάφορες περιοχές της χώρας, όταν μερικοί από τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα θέλησαν να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής ομάδας Αλβανίας επί της εθνικής Ελλάδας με 2-1 ανατρέχει με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Το σύνθημα που αντηχούσε τότε παρά την ήττα μας ήταν όπως αναφέρεται στο άρθρο το "Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέεε…".
Η αναφορά βέβαια όπως λέει και ο ίδιος δεν είναι τυχαία, καθώς στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία από μια απόρρητη μελέτη της CIA, σύμφωνα με την οποία η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 24% σε αντίθεση με την Αλβανία που έχει 13% ανεργία.
Όσο για το έλλειμμα η Αλβανία έχει -3,3%, ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται να μείνει στο -9,5%. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο κ. Πάγκαλος το δημόσιο χρέος της Αλβανίας είναι 60% του ΑΕΠ ενώ το αντίστοιχο της Ελλάδας είναι 161% του ΑΕΠ.
"Έτσι, η Αλβανία, συγκεντρώνοντας όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να μπει στο ευρώ, ασκεί μια συστηματική πολιτική αυτοδύναμης προσέγγισης προς την Ε.Ε. ή αν θέλετε με άλλα λόγια, δεν μας έχει ανάγκη", γράφει ο Θ. Πάγκαλος για να καταλήξει ότι "Όσο σοβινιστής και πιθηκάνθρωπος και να είστε φαντάζομαι ότι δυσκολεύεστε να τραγουδήσετε τον στίχο με την ίδια αμεριμνησία που βασίλευε το 2006".
Και ας πούμε πως είναι έτσι . Tι κάνει τωρα είναι θαυμαστής των Αλβανών;
Δεν μας ξεκαθαρίζει  πρωτα ποιές κυβερνησεις και με αποφάσεις ποιών υπουργών εκτινάχθηκε η ανεργία  στο 24% ? (που είναι πολύ μεγαλύτερη )
και φτάνουμε στο σημερινό άρθρο και είδηση πού εδω πια βγαίνουν τα μαχαίρια . Μήπως  Θεόδωρε να φοβάσαι μήπως ανοίξει το στόμα του και ο Άκης ?
Ωραία θα είναι !!!   Εχουν να γραφτούν πολλά άρθρα και να γίνουν πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές που εσάς τους δυό, θα σας θυμούνται για πολλά χρόνια !!!! 

Πάγκαλος: Αν καταθέσω, θα «θάψω» τον Ακη...

«Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον "θάψω"», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος, το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΒΗΜΑ FM 99,5.
Ο κ. Πάγκαλος τόνισε στη συνέχεια ότι «υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που είναι τώρα στελέχη και βουλευτές εν ενεργεία, που κάθε φορά που εμφανιζόταν ο Τσοχατζόπουλος, τον υποστήριζαν. Αν οι επιλογές τους είχαν γίνει δεκτές από το ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα είχε γίνει Πρωθυπουργός της χώρας».
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1gNS1EY4qRs]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OGkSkzcyKDE]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8PwUYfFoScY]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=pD4iu4xakq4]
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=i2IdlxVj-vw]
Καλό το βιβλίο σας  αλλα ρίξτε κια μια ματιά στο ημερολόγιο ενος ανέργου. Εκεί θα δείτε υπέροχες ιστορίες που δεν περιμένουμε να σας συγκινήσουν, αλλα ας είστε και λίγο υποψασμένος
Είπαμε τα σχόλια δικά σας .
Χ.Ε

ΒΙΝΤΕΟ-Συμφωνεί με τον Τσίπρα ο Βενιζέλος για τη Χρυσή Αυγή


ΒΙΝΤΕΟ-Συμφωνεί με τον Τσίπρα ο Βενιζέλος για τη Χρυσή Αυγή


Σύμφωνος με τον Αλέξη Τσίπρα για την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής από τη επιτροπή για τις πολεμικές αποζημιώσεις δήλωσε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και υπογράμμισε τη σημασία της ακρίβειας όσων λέγονται στο κοινοβούλιο: «Ό,τι γράφεται στα πρακτικά της Βουλής δεσμεύει τη χώρα», είπε και χαρακτήρισε λάθος να λέγεται ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει θέσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

«Αν κάποιες κυβερνήσεις δεν ήταν όσο επίμονες έπρεπε, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δίνουμε λαβή και επιχειρήματα ότι θέτουμε το ζήτημα για πρώτη φορά, ενισχύοντας έτσι θέσεις όπως αυτή που διατύπωσε πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Περιγράφοντας το νέο οικονομικό τοπίο μετά την συμφωνία με την τρόικα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι επίκειται νέα μείωση του χρέους, την οποία έχει υποσχεθεί το Eurogroup και πρόσθεσε ότι «τώρα θεωρούμε ότι είναι εφικτή η μείωση του ΦΠΑ και η επανεξέταση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης».
Δείτε τα βίντεο: