Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Νέα επίθεση ΠΟΣΠΕΡΤ-Δημοσιογράφων ΕΡΤ στον Π. Καψή

Κατηγορίες σχετικά με τη διαδικασία στελέχωσης του μεταβατικού φορέα


Νέα επίθεση ΠΟΣΠΕΡΤ-Δημοσιογράφων ΕΡΤ στον Π. Καψή

Επιμένουν στη σφοδρή κριτική τους προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι Δημοσιογράφοι ΕΡΤ με κοινή τους ανακοίνωση, σχετικά με τη διαδικασία στελέχωσης του μεταβατικού φορέα της δημόσιας τηλεόρασης.

Ειδικότερα, σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του κ. Καψή, πως δεν έγινε κανένα «μαγείρεμα» στη μοριοδότηση όσων έκαναν αίτηση να προσληφθούν στον μεταβατικό φορέα, σημειώνουν πως «οι επαναλαμβανόμενες ομολογίες - απολογίες του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή για τις επίμαχες αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης στον δήθεν δημόσιο μεταβατικό φορέα φανερώνουν το μέγεθος της αναξιοπιστίας της κατ΄ ευφημισμόν αντικειμενικής αξιολόγησης, αλλά και της σύγχυσης στην οποία έχουν περιέλθει ο ίδιος, οι συγκυβερνώντες και οι μυστικοσύμβουλοί τους, μετά από τις αποκαλύψεις και τα επικριτικά σχόλια των μέσων ενημέρωσης».

Επιπλέον, ΠΟΣΠΕΡΤ και «Δημοσιογράφοι ΕΡΤ» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, πως «τα «μαγειρέματα», τα «βολέματα» ημετέρων, οι «διαβεβαιώσεις» του τύπου «μην ανησυχείς θα ξαναδούμε την περίπτωσή σου» σε «διαμαρτυρίες για αποκλεισμούς από τη λίστα, αλλά και οι εκβιασμοί που άσκησαν και ασκούν, δεν μπορούν να κρυφτούν. Δεν μπορεί να μείνει κρυφό ότι στελέχη της ΔΤ τηλεφωνούν σε συναδέλφους που δεν έχουν καν υποβάλλει αίτηση ή δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των 577 και τους πιέζουν να ξεκινήσουν να εργάζονται χωρίς σύμβαση».

«Ο κ. Καψής , ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Κεδίκογλου, ο κ. Μάναλης, οι εταίροι της δικομματικής κυβέρνησης και όσοι συνοδοιπορούν με αυτούς , όσο είναι ακόμη σχετικά νωρίς, να εγκαταλείψουν τις μεθοδεύσεις που μόνο στόχο έχουν τη συγκάλυψη των πραγματικών τους προθέσεων για την δημόσια ραδιοτηλεόραση δηλαδή την μετατροπή της σε όργανο προπαγάνδας. Εκείνοι που αποφάσισαν το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό μαύρο της 11ης Ιουνίου δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν διαφάνεια και αξιοκρατία και το αποδεικνύουν καθημερινά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή : newsbeast.gr

Βρέθηκαν 20 βόμβες μολότοφ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Βίντεο

Βρέθηκαν 20 βόμβες μολότοφ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!




Είκοσι βόμβες μολότοφ βρέθηκαν μέσα σε πλαστικό κιβώτιο σε χώρο του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από εργαζόμενο εταιρείας φύλαξης το Σάββατο το πρωί!
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας πρόκειται για δεκαεπτά γυάλινες φιάλες με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένο τεμάχιο υφάσματος στο στόμιο της κάθε φιάλης και τρεις πλαστικές φιάλες των 750 ml με εύφλεκτο υγρό, στις οποίες είχαν προσαρμοστεί με αυτοκόλλητη ταινία ισχυρές κροτίδες και μεταλλικές βίδες.
Οι παραπάνω βόμβες μολότοφ παραδόθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, το οποίο και διενεργεί προανάκριση σχετικά με την υπόθεση.
star.gr
Δείτε το video απο τον ΣΚΑΙ



Λάδι στη φωτιά από φυλλάδιο ελεγκτών

Αμφίβολης εκπαιδευτικής καταλληλότητας οδηγίες περιέχονται σε εγχειρίδιο βάσει του οποίου οι ελεγκτές των δημοσίων μέσων μεταφοράς καθοδηγούνται να αντιμετωπίζουν -μεταξύ άλλων- και τα περιστατικά λαθρεπιβίβασης.
Το εν λόγω εγχειρίδιο που περιλαμβάνει συμβουλές για δύστροπους πελάτες έχει προβλέψει τα πάντα για τις αντιδράσεις των λαθρεπιβατών. Δεν απέτρεψε όμως το τραγικό συμβάν της περασμένης Τρίτης στο Περιστέρι.
Μεταξύ των οδηγιών που ξεχωρίζουν είναι αυτή που ρητά αναφέρει:
Μην του κάνεις τη χάρη να τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει.
Αυτό επιβραβεύει τη συμπεριφορά του και μαθαίνει σε αυτόν και σε άλλους ότι ο καυγάς είναι ο τρόπος για να πάρουν αυτό που θέλουν.
Άλλες οδηγίες αναφέρουν:
- Μην παίρνεις τις φωνές και τις αγριάδες των παραβατών προσωπικά. Μην εμπλέκεσαι συναισθηματικά! Όταν τον αφήσεις να βρει το κουμπί σου έχεις χάσει. Θέλει να σε εκνευρίσει επειδή νομίζει ότι θα του δώσεις αυτό που θέλει για να τον ξεφορτωθείς.
- Αντιμετώπισε το σαν πρόκληση για να δεις πόσους εκνευρισμένους παραβάτες μπορείς να τους κάνεις να σκεφτούν λογικά.
Η ΟΣΥ, πάντα κατά την ίδια πηγή, καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς τους ελεγκτές όταν βρίσκονται ενώπιον μεθυσμένων και ναρκομανών επιβατών, προτρέποντας τους ελεγκτές να ζητούν τη συνδρομή των οδηγών και, όπου κρίνουν σκόπιμο, να καλούν την αστυνομία μέσω του υπηρεσιακού τους τηλεφώνου.
«Ακόμη κι αν δεν είναι μεθυσμένος μη διστάσεις να καλέσεις την αστυνομία αν νιώθεις ότι απειλείται η σωματική ακεραιότητά σου», επισημαίνεται.
Επίσης, το εγχειρίδιο συμβουλεύει τους ελεγκτές το εξής: «Να μιλάς με σεβασμό, μολονότι δεν σέβεσαι τη συμπεριφορά του. Ανέπτυξε τα επιχειρήματά σου, αλλά διατήρησε ήρεμο τόνο στη φωνή σου. Μη συγχύζεσαι», ενώ δίνει οδηγίες επαγγελματικότητας ως εξής: «Απάντησε όντας λογικός, αταλάντευτος, ευχάριστος, ώριμος και επαγγελματίας για να του δείξεις ότι εσύ θα κάνεις αυτό που είναι σωστό, ανεξάρτητα από το πόσο απεχθής θα γίνει».
Σε μια πρώτη αντίδραση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Βήμα Fm) ως «αποσπασματική ανάγνωση» τις συγκεκριμένες οδηγίες του εγχειριδίου.
Πηγή: ethnos.gr/   eglimatikotita.gr