Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Υπερπολυτελές πάρτι του ΔΝΤ με αστακό, χαβιάρι και μπακλαβά


ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Υπερπολυτελές πάρτι του ΔΝΤ με αστακό, χαβιάρι και μπακλαβά
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Postστο πάρτι είχαν δικαίωμα να πάνε οι 13.000 υπάλληλοι και συνταξιούχου του Ταμείου, όμως τελικά στην πρόσκληση απάντησαν οι μισοί.
Το πάρτι, αναφέρει η εφημερίδα, έγινε στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου και κόστισε περισσότερο από μισό εκατομμύριο δολάρια.
Αξιωματούχος του ΔΝΤ λίγες ημέρες πριν υποστήριζε ότι αναμένεται να κοστίσει περίπου 350.000 δολάρια...
Και τι περιελάμβανε το ''φτωχό'' μενού: Χαβιάρι, στρείδια, μους σολομού, ribs με τρούφα, ακόμα και... καλαμάρια!
Θέλοντας να πάρουν και μια γεύση από Ελλάδα, μεταξύ των γλυκών που προσφέρθηκαν ήταν και ο μπακλαβάς!
Στο πάρτι φυσικά οι καλεσμένοι μπορούσαν να απολαύσουν άφθονο ποτό και ιδιαίτερα κοκτέιλ, από την παραδοσιακή Margarita μέχρι... «Peppermint Patty...
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις από όλο τον κόσμο σε επτά «κέντρα σερβιρίσματος» που είχαν στηθεί στους ορόφους του κτιρίου: από την Ινδία, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Μεσόγειο μέχρι τη Μέση Ανατολή, την Ισπανία, το Μεξικό...
Τώρα για την οικονομική κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σ'αυτές τις περιοχές οι άνθρωποι του ΔΝΤ μάλλον δεν πολυσκοτίζονται... Το πάρτι να έχει ''εξωτικές'' νότες και άσε τους άλλους, ε κα. Λαγκάρντ;

Πηγή :  http://www.newsbomb.gr

75.020€ κοστισε το video του ΕΟΤ για την Ελλάδα . (video)


Πόσο κόστισε το βίντεο του ΕΟΤ;

 

Με αυτό το κακόγουστο video που προβλήθηκε μονό μέσω διαδικτύου  προσπάθησε ο ΕΟΤ να διαφημίσει την Ελλάδα.

Το Flash-mob είναι εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας, μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνονται σε ένα δημόσιο χώρο, κάποιοι αρχίζουν να χορεύουν και σιγά σιγά ενσωματώνονται στο χορό και οι περαστικοί.

Μάλιστα, στο 1:47 του σχετικού βίντεο εμφανίζεται και η ίδια η υπουργός. Το βίντεο ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού, visitgreece.gr και τα γυρίσματα έγιναν εξολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία.

Από αυτά τα 59.520,00 € περίπου χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Flash Mob, στις 6 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο, καθώς και την παραγωγή δύο βίντεο, διάρκειας 45 δευτερολέπτων και 4 λεπτών, υπό μορφή flash-mob, από την εταιρεία SPORT CEL Marketing Limited.

Επίσης, ποσό 15.500,00€  περίπου, διατέθηκε για την παράθεση ενός κοκτέιλ, στο ΟΧΟ ΤΟWER Restaurant, Brasserie & Bar, στις 6 Νοεμβρίου 2012 και μετά το πέρας της ανωτέρω εκδήλωσης, με προσκεκλημένους του ΕΟΤ και τους χορευτές της εκδήλωσης (περίπου 200 άτομα), το οποίο καταβλήθηκε στην εταιρεία Harvey Nichols Restaurants.

Και απορούμε σκέφτηκαν πολύ για το σενάριο ;  Η συγκεκριμένη πλατεία του Λονδίνου σε τι εξυπηρετεί  για το γύρισμα ;  
Ενα τρικάμερο  κοστίζει 75.020€ ; 

Τι σχέση έχει το σενάριο με τη διαφήμιση της Ελλάδας πέρα από το τελευταίο πλάνο,  η μήπως δεν έχουμε Ελληνικά νησιά , αξιοθέατα , και ομορφιές  του τόπου μας για να διαφημιστεί η χώρα ;

Σύμφωνα με πληροφορίες την ευθύνη έριξε η κυβέρνηση στο γραφείο του Λονδίνου που όπως λένε θα υποστούν τις συνέπειες.

Μετά από έντονο καυγά η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη απέλυσε τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Νίκο Καραχάλιο

Μέχρι στιγμής δεν έχει διοριστεί αντικαταστάτης και η υπουργός βρίσκεται σε συζητήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος για την εν λόγω θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόντρα της υπουργού και του γενικού γραμματέα κρατάει καιρό, αφού όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υπήρχε μεταξύ τους μεγάλη διάσταση απόψεων.

Μια από αυτές ήταν και η πρόσφατη απόφαση του κ. Καραχάλιου να πληρώσει μέσω του ΕΟΤ το εισιτήριο της πρώην γυμνάστριας και μοντέλου, Γιάννας Νταρίλη για να έρθει από την Αμερική στα εγκαίνια μιας έκθεσης, κίνηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Αναμένουμε τις εξελίξεις...



Με πληροφορίες απο newsit.gr 

Καμμένος:Θίασος με ροζ ρόμπα ο Πάγκαλος




Ακόμα και με τον Θεόδωρο Πάγκαλο τα έβαλε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της βουλής.
"Το Σύνταγμα παραβιάζεται από τη σημερινή κυβέρνηση. Περιφερόμενοι θίασοι συγκυβερνώντων χθεσινών αντιπάλων με ροζ ρόμπες στη λίμνη της Βουλιαγμένης που τη μία μέρα δηλώνουν ΄μαζί τα φάγαμε' και την άλλη μέρα υποδεικνύουν στο λαό την εξαφάνιση όποιου αντιστέκεται. Αυτή είναι η αλήθεια", είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων".

Δείτε το βίντεο

Aπάντηση του Γ.Βαρουφάκη για την συμμετοχή του στο ΚΕΕΠ του Γ.Παπαντωνίου




Σε σχόλιο για την συμμετοχή του στο ίδρυμα ΚΕΕΠ που ίδρυσε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου τον Νοέμβριο του 2006 προχώρησε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.
Με απάντησή του μέσω Τουίτερ ο Γιάννης Βαρουφάκης απαντά για την εμπλοκή του στο Ιδρυμα του Γιάννου Παπαντωνίου:
«Για όποιον ενδιαφέρεται: Ναι, συμμετείχα στην ιδρυτική συνάντηση του ΚΕΠΠ με πανεπιστημιακούς όπως ο Γ.Α. Μαγκάκης, Γ. Κριμπάς, Π. Κορλίρας.
Οταν κατάλαβα ότι δεν είχε σοβαρό επιστημονικό αντικείμενο (πέραν της προβολής του Γιάννου Παπαντωνίου) δεν ξαναπήγα. Αυτά
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών μπαίνουν οι δραστηριότητες του πρώην υπουργού στον συγκεκριμένο χώρο, μετά τις τις έρευνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Το ΚΕΠΠ έχει πραγματοποιήσει από το 2006 πολλές ημερίδες, δημόσιες εκδηλώσεις και συνέδρια.
Στα ιδρυτικά μέλη του ΚΕΠΠ, όπως προκύπτει από τον ιστότοπό του βρίσκονται ο Σπύρος Τραυλός, αξιόλογος οικονομολόγος με σημαντικό έργο στην θέση του γ.γ. της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο Κώστας Ζώρας, πρώην γενικός γραμματέας Διοίκησης και Οργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών όταν υπουργός ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Παναγιώτης Κορλίρας, πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, και ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης κλπ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΣτΕ




Γράφει η (εξαιρετική) Όλγα Γ. Γεριτσίδου
Στις 2 Δεκεμβρίου 2011 που εκδικαζόταν στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του νόμου για το χαράτσι της ΔΕΗ παρευρεθήκαμε εγώ και η κόρη μου, μαζί με πολλούς άλλους συνΈλληνες, κυρίως για να ακούσουμε τις αιτιάσεις του δημοσίου, αφού οι πολύ βάσιμες και ουσιαστικά ακατάρριπτες θέσεις των προσφευγόντων ήταν ήδη γνωστές. Και ο λόγος που είχε ενδιαφέρον η τοποθέτηση και αιτίαση του δημοσίου ήταν διότι στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ήταν μαθηματικά σίγουρο ότι θα έλεγαν και πραγματικές βλέψεις και στόχους της δοσιλογικής διορισμένης κυβέρνησης, την οποία ανερυθρίαστα είχαν το θράσος να έρθουν να εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι αυτοί. Δικηγόροι που σημειωτέον πληρώνουμε εμείς αδρότατα για να δίνουν κάλυψη στους κατά συρροή έσχατους προδότες, δηλωσίες, δοσιλόγους και εγκληματίες δολοφόνους του κοινού ποινικού δικαίου που καπηλεύονται τους Θεσμούς μας και ασελγούν στην Δημοκρατία μας.
Και βεβαίως τα ‘μαργαριτάρια’ βγήκαν, γιατί κανένας εγκληματίας δεν μπορεί να αποκρύψει  τον λόγο και απώτερο σκοπό πίσω από το έγκλημα του όταν στριμωχθεί στην γωνία. Και σε αυτή την περίπτωση ομολογουμένως τόσο οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων ( Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας ) όσο και των δήμων και συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων καθώς και ιδιωτών έκαναν εξαιρετική δουλειά, παρ’ όλο που στην μέχρι τώρα πείρα μου σχετικά με άλλα ζωτικότατα θέματα που αφορούν τον Ελληνικό Λαό, είχα διαπιστώσει το αντίθετο.

Η εξαιρετική αυτή επίδοση των δικηγόρων κατά του χαρατσιού ( μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Π. Παυλόπουλος, ο οποίος μάλιστα αγόρευσε ) καταδεικνύει δύο πράγματα εξ ίσου αναντίρρητα και σαφή : αφ’ ενός, ότι επί του θέματος του χαρατσιού της ΔΕΗ παίζεται τοbras de fer ανάμεσα στον Ελληνικό Λαό και τους απανταχού δοσιλόγους  και αφ’ ετέρου, ότι επειδή ο Ελληνικός Λαός ήδη έχει επιδείξει μία τεράστια δύναμη η οποία φαίνεται εξαιρετικά πιθανό να εκφραστεί, ο κάθε ένας που θέλει να αποσοβήσει το στίγμα του λαμόγιου / προδότη, να χριστεί αντιστασιακός και / ή σύμμαχος του Ελληνικού Λαού ώστε να έχει ζωή και μέλλον στην νέα εποχή ( που ΔΕΝ θα είναι η Νέα Τάξη ), έχει σπεύσει να δηλώσει ενεργά ( είτε επιφανειακά είτε όχι ) αντίθεση στο χαράτσι αυτό. Αυτό το βλέπουμε τόσο στο θέμα της επικοινωνιακής πολιτικής του αρχηγού της ΓΕΝΟΠ  Φωτόπουλου ( ο οποίος παρευρισκόταν στην δίκη αλλά δεν παρέστη, έκανε όμως την παρουσία του γνωστή και αισθητή ) όσο και στην επιλογή του Π. Παυλόπουλου ( ο οποίος είναι και πολιτικός και κατ’ ουσίαν κυβερνητικός και πρωτεργάτης της τωρινής κατάστασης ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή και της  στήριξης της τωρινής  διορισμένης και μη εκλεγμένης πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου μέσω του κόμματος του και του αρχηγού του / ψήφου του ) που αντικειμενικά ήταν υψηλής ποιότητος για τα δεδομένα των Ελληνικών δικαστηρίων.

Δεν θα υπεισέλθω παραπάνω στις αγορεύσεις των προσφευγόντων διότι το περιεχόμενο αυτών εύκολα ανευρίσκεται με μία απλή ανάγνωση των προσφυγών τους. Εκεί που πρόκειται να εστιάσω είναι στο τί ειπώθηκε από την πλευρά του δημοσίου, στην προσπάθεια των τριών δικηγόρων που δεν ντράπηκαν να το εκπροσωπήσουν σε αυτή την περίπτωση ( διότι δεν εκπροσωπούν πραγματικά το Δημόσιο αλλά τα συμφέροντα αυτών που υπηρετούν οι διορισμένοι δηλωσίες – δοσίλογοι προδότες ). Σε τρεις αγορεύσεις που όχι μόνο δεν είχαν συνοχή αλλά ήταν και πλήρεις αβασίμων, εώλων  και αίολων ισχυρισμών και αιτιάσεων, στον παρατηρητή που δεν θα κουραζόταν από την μακρηγορία τους και την ασυναρτησία τους, η επιχειρηματολογία τους είχε ως εξής :

  1. κάθε νόμος, αφού είναι νόμος πρέπει να ακολουθείται
  2. όλοι έχουν ήδη πληρώσει το χαράτσι άρα δεν τίθεται λόγος ακύρωσης του (!)
  3. εάν ακυρωθεί το χαράτσι θα μπεί άλλο σκληρότερο μέτρο
  4. το χαράτσι είναι η επιβεβαίωση της αξίας της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών (!)
  5. το χαράτσι είναι ανταποδοτικό διότι επιτρέπει στους Έλληνες Πολίτες να κρατήσουν την ιδιωτική τους περιουσία ώστε αυτή να μην δημευθεί υπέρ των δανειστών.

Τα επιχειρήματα τους περί χαρακτηρισμού του χαρατσιού ως τέλος και όχι φόρο, κλπ είναι ήσσονος σημασίας και δεν υπεισέρχομαι διότι ούτως ή άλλως ήταν και αστεία, αφού ισχυρίστηκαν ότι και φόρος να χαρακτηρίζεται έχουν δικαίωμα να τον επιβάλλουν όπως θέλουν.

Από τα επιχειρήματα όμως που έβαλα σε λίστα προκύπτει το εξής, κάτι που άμεσα το κατάλαβε και ο πρόεδρος του ΣτΕ όπως θα παραθέσω παρά κάτω : ότι το χαράτσι είναι ουσιαστικά το ενοίκιο που μας επιβάλλουν να πληρώσουμε για να μην  κατασχεθούν οι περιουσίες μας ( δηλ. οι ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων Πολιτών ) υπέρ των δανειστών, του Μνημονίου, των κατοχικών δυνάμεων. Δηλαδή, ότι η … ‘ανταπόδοση’ του χαρατσιού έγκειται στο ότι θα έχεις και θα έχω το δικαίωμα να κρατήσεις και να κρατήσω όχι μόνο το σπίτι σου και σπίτι μου αλλά και το δικαίωμα να μένεις καν σε σπίτι ( αφού το πληρώνουν και οι ενοικιαστές / χρήστες ), να στεγάζεις την όποια επιχείρηση σου εάν το πληρώσεις, για ένα βεβαίως χρόνο, εκτός εάν εντός του χρόνου χρειαστούν να σου ζητήσουν και άλλα χρήματα οπότε θα σε ξαναχαρατσώσουν πρίν να μπεί ο νέος χρόνος.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ που το ‘έπιασε’ αυτό ρώτησε τότε τον δικηγόρο του δημοσίου « εγγυάται  το Δημόσιο ότι με την πληρωμή του χαρατσιού για το 2011 και 2012 μόνο όπως ισχυρίζεσθε θα εξασφαλίσει και τις αξίες και την ακεραιότητα / αποφυγή κινδύνου για τις ιδιωτικές περιουσίες και θα αποφύγετε την χρεοκοπία για την αποφυγή της οποίας ισχυρίζεσθε ότι επιβάλλατε το χαράτσι;».

Στην ερώτηση αυτή ο δικηγόρος του δημοσίου απάντησε « όχι βέβαια απλώς έτσι πρέπει να γίνει γιατί αυτός είναι ο νόμος» και μετά ψέλλισε και κάτι περί μεγάλης προσπάθειας της ‘κυβέρνησης’ να αποφύγει χρεοκοπίες, κλπ.

Άρα, είναι εμφανές ότι αποδοχή πληρωμής του χαρατσιού είναι επίσης αποδοχή ότι ουσιαστικά οι περιουσίες μας και το Δικαίωμα μας σε στέγη δεν μας ανήκουν και ανά πάσα στιγμή δεχόμαστε να μας κατασχεθεί η περιουσία μας υπέρ των δανειστών προς αποφυγή ‘χρεοκοπίας’.

ΣΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Ή ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ / ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΗ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΕΓΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ.

Από τις εξαιρέσεις του νόμου αυτού φαίνεται και ποιος πλήττεται και ποιος θα κρατήσει τα δικαιώματα του αυτά : όσοι έχουν στην κατοχή τους διατηρητέα ( τύπου Τσοχατζόπουλου, κλπ ), εκκλησίες, ΜΚΟ και ιδρύματα αλλά και βιομήχανοι, κλπ.. Δηλαδή, δικαίωμα στην περιουσία και τη στέγη / εργασία έχει είτε ο 80% και πάνω ανάπηρος ( δηλαδή άνθρωπος που δεν τους απειλεί ) είτε όποιος ανήκει στους κύκλους τους. Διότι σημειωτέον εγκύκλιοι / απαλλαγές κατά περίπτωση δεν άρουν τον χαρακτηρισμό ενός ανέργου ή απόρου ως υπόχρεου του νόμου ( και άρα στερούμενου το δικαίωμα της ιδιοκτησίας εάν αιτηθεί απαλλαγή εμμέσως όμως αναγνωρίζοντας την εγκυρότητα του νόμου ) απλώς τον εξαιρεί από την καταβολή των χρημάτων, όχι την χρεωστική σχέση.

Συνεπώς, είναι σαφές ότι είναι μέγα λάθος η πληρωμή του χαρατσιού ούτως ή άλλως, πόσω μάλλον εν αναμονή εκδόσεως  της αποφάσεως από το ΣτΕ επ’ αυτού, κάτι που δεν θα γίνει νωρίτερα από το τέλος Ιανουαρίου.

Γιατί τόσος χρόνος μέχρι την έκδοση αποφάσεως όταν πρόκειται για θέμα τέτοιας μείζονος σημασίας σε κάθε επίπεδο ;

Η απάντηση είναι απλή : διότι κατ’ αρχάς θα προσπαθήσουν να φοβίσουν  όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να τους δώσουν ζεστό χρήμα, το οποίο βέβαια δεν θα επιστρέψουν ποτέ ακόμα και στην περίπτωση έκδοσης ακυρωτικής αποφάσεως  καθώς θα το ‘συμψηφίσουν’ με χίλια μύρια άλλα ‘έκτακτα’ της εφορίας, και κατά δεύτερον το ίδιο το ΣτΕ θέλει να δει πόσο το ‘παίρνει’ να εκδώσει φιλοκυβερνητική απόφαση. Για αυτό εξ άλλου δεν έχει εκδοθεί επισήμως και η απόφαση επί του Μνημονίου, έστω και αυτή που δοκιμαστικά διέρρευσαν στα ΜΜΕ.

Στο χέρι μας λοιπόν είναι να μην επιτρέψουμε στο ΣτΕ να βγάλει έστω και στο παραμικρό φιλοκυβερνητική απόφαση και επίσης να δείξουμε στους διορισμένους δηλωσίες – δοσίλογους ότι δεν έχουν καμμία εξουσία που να αναγνωρίζεται από τον Ελληνικό Λαό :

  1. δεν πληρώνουμε το χαράτσι, μόνο το ρεύμα
  2. δηλώνουμε επισήμως ένσταση και μη αναγνώριση του νόμου τόσο στην ΔΕΗ όσο και στην ΔΟΥ ( είτε άμεσα τώρα είτε σε περίπτωση που η ΔΟΥ μας στείλει πρόσκληση πληρωμής )
  3. ασφαλίζουμε τα ερμάρια όπου βρίσκονται οι ‘χελώνες’ της ΔΕΗ όσον αφορά την προσβασιμότητα συνεργείων σε αυτές
  4. οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας επί του θέματος ώστε να μην υπάρχει εύκολη δυνατότητα ύπαρξης συνεργείων διακοπής στην περιοχή μας αλλά και να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επανασύνδεσης του ρεύματος στα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας με ομάδες συμπολιτών μας που γνωρίζουν ασφαλώς πώς να το κάνουν
  5. επικαλούμαστε επισήμως το άρθρο 120Σ για τις πράξεις μας και την  απαξίωση της διορισμένης ‘κυβερνήσεως’ τόσο με ετικέτα επί της χελώνας και την ένδειξη « ρεύμα πληρωμένο, απαγορεύεται η διακοπή» αλλά και με κάποια γενικότερη ένδειξη του 120Σ στο σπίτι μας όπως π.χ. κάτω από την Σημαία μας εάν την έχουμε μονίμως στον ιστό.
Με τις ενδείξεις αυτές κατοχυρώνουμε την Συνταγματικότητα μας και είμαστε και καθ’ όλα νόμιμοι βάσει και διεθνούς και κοινοτικού και εγχωρίου Δικαίου.
Πηγή: http://olympia.gr 


«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί τόσο πολύ για την Ελλάδα» λέει η Μέρκελ


Η Άνγκελα Μέρκελ



Βερολίνο, Γερμανία
Ζήτημα εσωτερικής πολιτικής είναι για την Γερμανία η Ευρώπη, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου για τους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, κάνοντας ακόμη και ιδιαίτερες αναφορές στην Ελλάδα, η κρίση της οποίας απασχόλησε πολύ χρόνο κατά την δεύτερη θητεία της στη καγκελαρία, από το 2009.

Σε ερώτηση σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη, η Μέρκελ είπε ότι το θέμα την έχει απασχολήσει όσο κανένα άλλο από την ενοποίηση της Γερμανίας.

«Σε όλη μου τη ζωή ποτέ δεν είχα σκεφτεί τόσο πολύ για την Ελλάδα», είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν διαχωρίζει την ανησυχία για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Γερμανία διότι «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα».

Όταν ρωτήθηκε εάν είναι εξίσου δεσμευμένη με τον άλλοτε μέντορά της Χέλμουτ Κολ, η καγκελάριος απάντησε «ασφαλώς δεν τρέφω λιγότερη συμπάθεια ή αγάπη για την Ευρώπη».

Η Μέρκελ επανέλαβε ότι η διαδικασία αποκατάστασης των δομικών σφαλμάτων της νομισματικής ένωσης θα διαρκέσει χρόνια και τόνισε ότι η Γερμανία, ως βιομηχανική χώρα που διοχετεύει το 60% των εξαγωγών της στην Ευρώπη, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατάσταση και τους εταίρους της.

«Έχουμε δρόμο να κάνουμε», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «είμαι πεπεισμένη ότι ο δρόμος μας ήταν ο σωστός, ακόμα και αν σήμαινε μια τεράστια πρόκληση για πολλούς ανθρώπους στην Ευρώπη—η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη από αυτές ήταν η ανεργία των νέων».

Σχετικά με την ανεργία την ανέδειξε ως στόχο για τα επόμενα δέκα έως είκοσι χρόνια την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εσωτερική αγορά σε κοινή αγορά εργασίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, είπε, είναι σημαντική η εκμάθηση ξένων γλωσσών και η μεταρρύθμιση των κοινωνικών συστημάτων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισπανία:Στους δρόμους κατά της λιτότητας





Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν στην Μαδρίτη, την Βαρκελώνη και άλλες πόλεις κατά των περικοπών στις συντάξεις και των πολιτικών λιτότητας της ισπανικής κυβέρνησης.
Οι δύο μεγάλες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες της Ισπανίας, CCOO και UGT, όπως και διάφορες οργανώσεις είχαν ζητήσει την πραγματοποίηση διαδηλώσεων σε 55 πόλεις.
Οι συνταξιούχοι χρειάζονται «σταθερότητα και ασφάλεια», δήλωσε ο επικεφαλής της CCOO, Ιγνάθιο Φερνάντεθ Τόξο, και κατηγόρησε το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι ότι προδίδει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από 9,4% του ΑΕΠ το 2011 σε 6,3% φέτος, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα προχωρήσει στην τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεων το 2013.
Οι διαδηλωτές επέκριναν επίσης τις περικοπές στα επιδόματα ανεργίας και στις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία και άλλα μέτρα τα οποία όπως δηλώνουν οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών.
Η οικονομία της Ισπανίας αναμένεται να παραμείνει σε ύφεση ως το 2014. Η ανεργία στη χώρα έχει αυξηθεί στο 25%.
Πηγή: enikos.gr



Έκλεψαν το θείο βρέφος από τη φάτνη στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία αρχείου



Θεσσαλονίκη
Άγνωστοι έκλεψαν το θείο βρέφος από τη φάτνη που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη θέση του οι άγνωστοι τοποθέτησαν τρία πρόβατα.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τους πολίτες που επισκέφτηκαν τις τελευταίες ώρες την πλατεία Αριστοτέλους, εκεί όπου λειτουργεί ένα «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» με δεκάδες σπιτάκια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί κι άλλες φορές στη Θεσσαλονίκη.
Newsroom ΔΟΛ

ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ Ή ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ;


 
 ÂÏÕËÇ ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏÕ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÌÅÔÁÖÏÑÙÍ ÃÉÁ ÔÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÇ(ICON PRESS/ ÔÆÁÌÁÑÏÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ)
Γράφει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος
Είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο νέος Κοσκωτάς; Πολλοί έθεσαν το ερώτημα, τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο πρώην μαικήνας και χορηγός πάσης μιντιακής δραστηριότητας εν Ελλάδι οδηγούνταν από τον Ευαγγελισμό, στον Κορυδαλλό, κι από εκεί στο Δαφνί και ξανά στον Ευαγγελισμό.
Η απάντηση είναι όχι. Ο Λαυρεντιάδης αποδεικνύεται κάτι πολύ σοβαρότερο από τον προπάτορα των τραπεζικών και μιντιακών σκανδάλων διαπλοκής.
Στο ίδιο κελί με Λάκη Γαβαλά και Σαπχατζίδη ο Λαυρεντιάδης - Φωτογραφία 1 
Πρώτον, γιατί ουδείς έβαλε μυαλό μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά. Η εγχώρια διαπλοκή συνέχισε να οργανώνεται με τον ίδιο τρόπο και να κατατρώγει τις σάρκες ενός υπερδανεισμένου κράτους.
Και, δεύτερον, διότι στην περίπτωση Λαυρεντιάδη, άπαντες γνώριζαν, εγκαίρως, ότι κάτι περίεργο (τουλάχιστον) συμβαίνει με αυτή τη σκοτεινή επιχειρηματική φιγούρα που μέσα σε λίγα χρόνια αγόρασε σχεδόν ότι εκινείτο.
Ποιοί δεν γνώριζαν, για παράδειγμα, ότι οι αδρά πληρωμένες συμμετοχές του Λαυρεντιάδη στα μεγαλύτερα μίντια της χώρας, σε ποδοσφαιρικές ομάδες και σε προσωποπαγείς εταιρείες “παικτών” του συστήματος, απέβλεπαν, αν μη τι άλλο, στην εξασφάλιση ανοχής και ασυλίας;
Ποιοί δεν γνώριζαν πως από την υπόθεση της Νεοχημικής, ο Λαυρεντιάδης ήταν κόκκινο πανί για τους αμερικανικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς;
Ποιοί δεν γνώριζαν πως κάποιες από τις εταιρείες του ήταν περιώνυμες φούσκες που σκορπούσαν διαφημιστικό χρήμα στα μίντια, ωσάν να επρόκειτο για την L’OREAL ή την Coca Cola;
Ποιοί δεν γνώριζαν ότι εκδότες, καναλάρχες και κομματικοί ταμίες προσέτρεχαν ο ένας μετά τον άλλο και ζητούσαν οικονομική αρωγή;
Ποιοί δεν γνώριζαν πως η Proton Bank είχε ελάχιστες καταθέσεις και προέβαινε σε επιχειρηματικό υπερδανεισμό, πάντοτε σε “κολλητούς” ή άλλου τύπου “υποχρεώσεις”;
Δεν γνώριζε για όλα αυτά, εγκαίρως, η ΤτΕ; Δεν γνώριζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Μα, ο ίδιος ο Λαυρεντιάδης κομπορρημονούσε σε δείπνα που παραθέτονταν προς τιμην του σε σπίτια υπουργών, ότι χρηματοδοτούσε το πολιτικό σύμπαν, την Εκκλησία, μέρος του ποδοσφαίρου και οποιονδήποτε είχε επιρροή και ισχύ που του ήταν απαραίτητη.
Το χειρότερο, βεβαίως, είναι ότι όταν η φούσκα της Proton Bank έσκασε, ο εγχώριος Μέϊντοφ διασώθηκε για μεγάλο διάστημα, πιθανώς προλαβαίνοντας να τακτοποιήσει τα περιουσιακά του, ώστε να αποφύγει δημεύσεις και λοιπές εκκρεμότητες.
Και, ακόμα χειρότερα, τη διάσωση της Proton την πλήρωση μέχρι σεντ ο ελληνικός λαός, την ώρα που του στερούνταν μισθοί, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.
Δεν γνωρίζω εάν ο Λαυρεντιάδης μιλήσει. Μακάρι. Γιατί, κάποια, στιγμή πρέπει να ειπωθούν όλα για πολιτικά και επιχειρηματικά “ντηλ” που παράτυπα και πιθανώς παράνομα στήθηκαν ερήμην της κοινωνίας αλλά με απόλυτη γνώση (ή για ορισμένους, έστω, υποψίες) του τι έτρεχε.
Εάν το σκάνδαλο Κοσκωτά οδηγήθηκε -βεβαίως μέσα από πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες- σε ένα Ειδικό Δικαστήριο θα είναι κρίμα το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη να φτάσει μόνο σε μία βραχύβια προφυλάκιση στην σουϊτα κάποιου νοσοκομείου.
Και επ΄ αυτού τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έχουν μείζονα ευθύνη -σε βαθμό συνενοχής- εάν δεν ζητήσουν αμέσως να δοθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία περί τις συμμετοχές σε μίντια και τον δανεισμό επιχειρήσεων που δόθηκαν μέσω της Proton Βανκ. Και να γίνει άμεσα γνωστό, επίσης, ποιοί και πως χειρίστηκαν την εκκαθάριση της τράπεζας; Με τίνος χρήματα και με τίνος “πλάτες”.