Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μπουτάρης εναντίον… Μπουτάρη

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ… ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ


Απευθύνει δημόσια έκκληση στον εαυτό του να ευαισθητοποιηθεί, ενώ του έχει στείλει και επιστολή!



-->



Την περασμένη εβδομάδα, τα στελέχη της ΜΚΟ για την προστασία της πανίδας, Αρκτούρος, διαπίστωσαν ότι ο Μίσα, ο 17χρονος αρκούδος που έσωσαν από τη Γιουγκοσλαβία, δεν ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη. Η είδηση του θανάτου του, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως αφορμή για να εξαπολύσει ο Αρκτούρος μια δριμεία επίθεση εναντίον του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν τα άγρια ζώα στο δημοτικό ζωολογικό κήπο.


Αυτή, είναι η πρώτη ανάγνωση της είδησης. Γιατί στην πραγματικότητα, όσο λογικό και αν είναι το αίτημα του Αρκτούρου, κρύβεται ένα παράλογο. Γιατί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τίθεται στο στόχαστρο από τον… εαυτό του, που είναι επίσης και πρόεδρος της ΜΚΟ. Έτσι, ο κ. Μπουτάρης παραπονιέται που ο… εαυτός του δεν έχει κάνει τίποτα ως δήμαρχος για τον ζωολογικό κήπο και του ζητά να πάρει μέτρα. Του απευθύνει μάλιστα (ναι, ο κ. Μπουτάρης στον εαυτό του) δημόσια έκκληση να ευαισθητοποιηθεί! Ίσως πιο σωστό να ήταν αν, αντί να δημοσιεύει επιστολές και να ζητά από τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί στο Δήμο για τον Κήπο, να καθόταν μπροστά στον καθρέφτη και… να του τα λεγε ένα χεράκι….

Και επιστολή

Όχι όμως, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Μπουτάρης τα βάζει με τον… κ. Μπουτάρη, επειδή από το 2011, έχει στείλει υπόμνημα προτάσεων στον εαυτό του, για το οποίο όμως προκλητικά αδιαφορεί ο ίδιος.


Για του λόγου το αληθές, στο δελτίο του για τον θάνατο του Μίσα, η ΜΚΟ αναφέρει: «Με την ευκαιρία του θανάτου του καθώς ο Μίσα γεννήθηκε αιχμάλωτος σε ζωολογικό κήπο και δεν γνώρισε ποτέ την ελευθερία της ζωής στη φύση, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δηλώνει άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία.


Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Αρμόδια Υπηρεσία της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής για την μεταφορά των 2 αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.


Πρόκειται για ένα αίτημα που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποβάλλει στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 1995 και εξής. (υπόμνημα προτάσεων που συνυπέγραψαν 4 περιβαλλοντικές οργανώσεις και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και κατατέθηκε το 2011 στο Δήμο Θεσσαλονίκης)».


Έχει δίκιο;
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μπουτάρης έχει δίκιο που ψέγει τον εαυτό του. Ή, καλύτερα, έχει δίκιο ως πρόεδρος του Αρκτούρου. Γιατί ο δημοτικός ζωολογικός κήπος, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί ένα κόσμημα (όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις) και μια εγγύηση συνέχισης της ύπαρξης των άγριων ειδών, καθώς και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, είναι πιο «κοντά» σε κολαστήριο.


Η μικτή ομάδα εργασίας που συνέστησαν περιβαλλοντικές οργανώσεις (μεταξύ των οποίων και ο Αρκτούρος) διαπίστωσε πολλά προβλήματα στο δημοτικό ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης. Προφανώς λόγω των συνθηκών διαβίωσης, βρήκαν μεταξύ άλλων γεράκι με σοβαρό τραύμα και βασικές ελλείψεις περίθαλψης, πελαργό με σοβαρή αναπηρία, αλλά και ότι όλα τα σαρκοφάγα που φιλοξενούνται εκεί (λύκοι, αρκούδες, αγριόγατοι, αλεπούδες) έχουν ως φυσικό περιβάλλον το… τσιμέντο, σε αντίθεση με τις ανάγκες της βιολογίας των συγκεκριμένων ζώων.


presstime.gr 

BINTEO: H ομιλία της Μαρίας Κανελοπούλου για το κλείσιμο των Θεάτρων στο Δ. Αθηναίων


Ενώ γνώριζε το πρόβλημα εδώ και πέντε χρόνια, δεν φρόντισε να θέσει τις προϋποθέσεις για τις μικρότερες θεατρικές σκηνές


Στο …καμίνι του Καμίνη 114 θέατρα της Αθήνας!

-->

Το θέμα πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο μιλήσε η Μ.Κανελοπούλου και άλλοιγνωστοί ηθοποιοί και μέλη του Σωματείου Ηθοποιών, για να ενισχύσουν τον αγώνα για δουλειά των νέων συναδέλφων τους. Δείτε το video

  

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης άναψε το προσωπικό του …καμίνι, για να ρίξει μέσα στην «πυρά» του 114 θέατρα της Αθήνας, αφήνοντας στο δρόμο ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ταμίες και όσους εργάζονται στους χώρους που απειλεί να βάλει λουκέτο, εν μέσω της θεατρικής σεζόν.

Γιατί μεταβλήθηκε σε …θεατροκτόνο ο Γιώργος Καμίνης; Ξαφνικά, και ενώ οι παραστάσεις στις εναλλακτικές θεατρικές σκηνές της Αθήνας συνεχιζόταν, δίνοντας δουλειά σε πολλούς του καλλιτεχνικού χώρου. Ο δήμαρχος για λόγους ασφαλείας, έβαλε κατ’ αρχήν λουκέτο σε 34 θεατρικές σκηνές, ενώ έχει έτοιμο το σχέδιο να …αφανίσει άλλες 80, χωρίς να μπορεί κανείς να βεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει και συνέχεια.

Η απόφαση του Γ. Καμίνη για τα λουκέτα στα θέατρα, στηρίζεται στο γεγονός ότι λειτουργούσαν ή λειτουργούν σε πολυχώρους και μπαράκια, τα οποία όμως δεν τηρούσαν τους κανόνες λειτουργίας.
Η κρίση που έπληξε τον θεατρικό χώρο, ανάγκασε πολλούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς να στήσουν εναλλακτικές θεατρικές σκηνές σε μπαρ ή πολυχώρους, που δεν είχαν βέβαια προδιαγραφές θεάτρων. Εκτός βέβαια από την κρίση, υπήρχε και η ανάγκη να βρουν δουλειά νέοι ηθοποιοί, σε μικρότερες παραστάσεις και χαμηλότερες απολαβές.


Το θέμα δεν είναι καινούργιο, αλλά υφίσταται εδώ και 5 χρόνια, μια και το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει προχωρήσει στην αναθεώρηση του σχετικού νόμου, για τους κανόνες λειτουργίας των θεατρικών σκηνών, ο οποίος ψηφίστηκε το 1934, δηλαδή από την εποχή του Μεταξά!


Όσοι απασχολούνται στον καλλιτεχνικό χώρο, επιρρίπτουν ευθύνες στον Γιώργο Καμίνη, για τη χρονική στιγμή που επέλεξε να βάλει το λουκέτο, εν μέσω παραστάσεων και γιατί δεν το έκανε αυτό με τη λήξη της περσινής σεζόν ή έπειτα από τη λήξη της φετινής προκειμένου να μην υποστούν οικονομική ζημιά επιχειρήσεις και ηθοποιοί.


Υπάρχει κι άλλο ατόπημα όμως του δημάρχου, σύμφωνα με τις απόψεις και των επιχειρηματικών που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Ότι ενώ υπάρχει υφίσταται το πρόβλημα εδώ και πέντε χρόνια, γιατί δεν φρόντισε να θέσει τις προϋποθέσεις για τις μικρότερες θεατρικές σκηνές, ενώ σε άλλες σκηνές δεν γίνεται να υπάρξει εναρμονισμός με τις προϋποθέσεις καθώς στεγάζονται σε διατηρητέα κτίρια που δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε εξωτερική μετατροπή τους. Αντί να κάνει αυτό λοιπόν ο δήμαρχος έσπευσε να βάλει λουκέτα σε 34 θεατρικές σκηνές και να ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο, τώρα σε καιρό ύφεσης και διαρκούς αύξησης της ανεργίας σε άλλες 80.

Διάλογος κατόπιν …εορτής


Η απόφαση για το κλείσιμο των εναλλακτικών θεατρικών σκηνών, που έτσι κι αλλιώς αποτελούν χώρους πολιτισμού, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό χώρο. Επισήμως, ο Γιώργος Καμίνης έδειξε ότι ήθελε να συμμαζέψει τα …ασυμμάζευτα, λέγοντας ότι "ο Δήμος Αθηναίων αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματα που υπάρχουν και αντιμετωπίζει τους χώρους πολιτισμού με ιδιαίτερη ευαισθησία". Ζήτησε δε, να συναντηθεί «τόσο με μεμονωμένους διαχειριστές χώρων πολιτισμού, όσο και με τους εκπροσώπους τους, προκειμένου να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου λειτουργίας τους, σε καμία περίπτωση όμως, σε βάρος των κανονισμών ασφαλείας και της ορθής λειτουργίας τους».


Ανεπισήμως όμως έπαιξε το δικό του παιχνίδι. Έδωσε εντολή να αρχίσουν να μπαίνουν λουκέτα στα θέατρα που έχουν ειδοποιηθεί να σταματήσουν την δραστηριότητά τους, ανεξάρτητα από την πορεία των συζητήσεων με τους ενδιαφερομένους. Έτσι, ενώ επιτροπή του Δήμου άρχισε να συζητά με τους ιδιοκτήτες των χώρων που στεγάζονται τα εναλλακτικά θέατρα, την ίδια στιγμή σφραγίστηκε το θέατρο «Ακαδήμεια», ένας χώρος πολιτισμού που δημιούργησε το Θέατρο Νέων και στεγάζεται σε παλαιά ανακατασκευασμένα αλλά και καινούρια κτίσματα ενός πρώην συνεργείου αυτοκινήτων της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος. Με λίγα λόγια, ο Γιώργος Καμίνης θέλει να κάνει μεν διάλογο, ενώ όμως οι χώροι θα σφραγίζονται!


press-time.gr/


30χρονη έγινε άντρας και πάει φαντάρος

30χρονη έγινε άντρας και πάει φαντάρος





-->


Την απόφαση να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του όπως πραγματικά αισθάνεται και να δημιουργήσει την δική του οικογένεια πήρε ένας ακόμη Ηρακλειώτης, ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση φαλοπλαστικής και προσθετικής όρχεων.


Μάλιστα σήμερα, συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου η αίτηση του για την μεταβολή των στοιχείων της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως του, διεκδικώντας πλέον να καταχωρηθεί με ανδρικό όνομα και να διαγραφεί το γυναικείο που τον συνόδευε στα 30 χρόνια της ζωής του.


Πρόκειται για ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος πλέον δεν κρύβει την χαρά του γι’ αυτήν την απόφαση ζωής. Μάλιστα ο ίδιος βρίσκεται σε σοβαρή σχέση και σκοπεύει να παντρευτεί καθώς ήδη έχει κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, στην οποία προσέφερε μονόπετρο.


Επιθυμία του ζευγαριού είναι ο γάμος να είναι παραδοσιακός υπό τους ήχους της κρητικής λύρας.


Με την αλλαγή φύλου και την μεταβολή της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως, ο 30χρονος θα κληθεί να παρουσιαστεί στον στρατό, κάτι όμως που δεν τον πτοεί. Απεναντίας φαίνεται να το χαίρεται αφού, όπως επισημαίνει, αγαπάει την πατρίδα του και ιδιαίτερα την Κρήτη.


Την υπόθεση του 30χρονου χειρίστηκε ο δικηγόρος Ιάσονας Παπαστεφανάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιδιαίτερη για τον εντολέα του. «Η πραγματική ζωή πλέον είναι μπροστά του και του εύχομαι από καρδιάς να ζήσει ευτυχισμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο νεαρός, όπως προβλέπεται από την διαδικασία, παρακολουθήθηκε από ψυχίατρο, ο οποίος επικύρωσε την απόφαση του να αλλάξει φύλο και έτσι υποβλήθηκε σε μία σειρά επεμβάσεων με βασικότερη αυτήν της φαλοπλαστικής και της προσθετικής όρχεων. Ακόμα υποβλήθηκε σε δευτερεύουσες επεμβάσεις για την εξάλειψη των γυναικείων χαρακτηριστικών.


Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες εκδόθηκε στο Ηράκλειο η πρώτη απόφαση βεβαίωσης αλλαγής φύλου που αφορούσε σε 26χρονο Ηρακλειώτη.


Πηγή: cretalive.gr

Βγήκε από το χειρουργείο ο 15χρονος Πατρινός μαθητής – Όλα πήγαν κατ’ ευχή – Τι λένε οι Γερμανοί γιατροί που έκαναν την επέμβαση


Βγήκε από το χειρουργείο ο 15χρονος Πατρινός μαθητής – Όλα πήγαν κατ’ ευχή – Τι λένε οι Γερμανοί γιατροί που έκαναν την επέμβαση Δύσκολα  τα μετεγχειρητικά στάδια που ακολουθούν
-->


Χαρμόσυνα είναι τα νέα από την περιπέτεια της υγείας του 15χρονου μαθητή από την Πάτρα. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο σε ιατρικό κέντρο του Αννόβερου της Γερμανίας, η λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.


Το παιδί βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο ανάνηψης καθώς η δύσκολη και λεπτή επέμβαση στην οποία υπεβλήθη διήρκησε σχεδόν έξι ώρες.


Ο μαθητής του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανταποκρίνεται θετικά και οι γιατροί μιλώντας στους γονείς δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της υγείας του παιδιού.


Να σημειωθεί ότι στην πολύωρη επέμβαση συμμετείχε και ο Πατρινός νευροχειρούργος Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον Μανώλη στη Γερμανία.


thebest.gr

-->