Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΙΚΑ: Παράταση έως 3/12 για ρύθμιση οφειλών



 ΙΚΑ: Παράταση έως 3/12 για ρύθμιση οφειλών

Έως τις 3 Δεκεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ, καθώς επίσης και η καταβολή...
τρεχουσών εισφορών και δόσεων.
Η προθεσμία έληγε αρχικά στις 30 Νοεμβρίου, λόγω όμως της πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση του ΙΚΑ με επείγον έγγραφο της γνωστοποίησε ότι δίνεται παράταση.
Πηγή: thestival.gr 

Καταργήστε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, λέει η Κομισιόν




Είναι ίσως το μοναδικό από τα προβλεπόμενα στη δανειακή σύμβαση και στα μνημόνια με το οποίο θα συμφωνήσουν τα κόμματα της αριστεράς. Για να μειωθούν κι άλλο οι δαπάνες για την άμυνα, αναφέρεται στο προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταργήστε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία! 
 
Στο κεφάλαιο «περικοπή και αναθεώρηση των δαπανών για την άμυνα», οι αξιωματούχοι της Κομισιόν γράφουν: «Οι μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς την περίοδο 2013-2014 ανέρχονται σε περίπου 340 εκατ.ευρώ και έρχονται να προστεθούν στις παλαιότερες μειώσεις στρατιωτικών προμηθειών. Άλλα μέτρα συμπεριλαμβάνουν μείωση σε επιχειρησιακές δαπάνες μέσω κλεισίματος στρατοπέδων και μείωση του αριθμού των εισαχθέντων σε στρατιωτικές σχολές. 

Τη διετία 2013-2014, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά περίπου 400 εκατ.ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο 0,2% του ΑΕΠ της Ελλάδας». 
 
Στη συνέχεια αναφέρεται ότι οι γεωστρατηγικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας οδήγησαν σε πολύ μεγάλες δαπάνες για την άμυνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι δαπάνες για την άμυνα το 1994 ήταν 5,4% του ΑΕΠ, 4% το 2000, ενώ το 2009 ανέρχονταν στο 3,9% του ελληνικού ΑΕΠ. 

Οπως αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν, «ως ένα μέρος της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, έγιναν σημαντικές μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες (χωρίς να επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα-σύμφωνα πάντα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή). 

Το 2010 οι δαπάνες για την άμυνα έφταναν το 2,2% του ΑΕΠ και το 2012 η Ελλάδα ήταν τρίτη ανάμεσα στους 27 εταίρους της ΕΕ σε όρους συνολικών αμυντικών δαπανών. 
 
Παρά το γεγονός ότι -σύμφωνα με την Κομισιόν- οι στρατιωτικές επιχειρησιακές δαπάνες και οι μισθοί με τις συντάξεις για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να μειωθούν κατά 62% και 41% (οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις), «αυτό 
δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εκλογίκευση των αμυντικών δαπανών».
 
Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα - πρόταση ότι προκειμένου να μειωθούν περαιτέρω οι αμυντικές δαπάνες: «Απαιτείται ωστόσο η αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας»!  


Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Η θητεία θα παραμείνει υποχρεωτική
 
«Η στρατιωτική θητεία είναι και θα παραμείνει υποχρεωτική», τόνιζε στενός συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου. «Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε συζήτησε ούτε πρόκειται να αλλάξει το σημερινό καθεστώς», συμπλήρωνε ο ίδιος αξιωματούχος. 


  





Πηγή : protothema.gr 

Ντομάτες και αυγά στα ΜΑΤ από τους εργαζόμενους της ΠΟΕ - ΟΤΑ (video)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ 
αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Αρχικά, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη από όπου ξεκίνησαν την πορεία τους προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Με το που έφτασαν στο υπουργείο άρχισαν να πετούν αυγά και ντομάτες τόσο στις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει την είσοδο, όσο και στο κτίριο.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν δημοτικοί υπάλληλοι,καθηγητές, νοσοκομειακοί, πρώην απολυμένοι της Ολυμπιακής, κ.α.

Ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι.

Την ίδα ώρα, στάση εργασίας έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 μέχρι τις 19:00 για την απογευματινή βάρδια έχει προκηρύξει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.  

Πηγή : protothema.gr 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


"Αν μας διαγράψουν θα ιδρύσουμε την Ελληνική Αυγή" (VIDEO)


"Αν μας διαγράψουν θα ιδρύσουμε την Ελληνική Αυγή" (VIDEO)


Το είχε πει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, προ ημερών. Ότι δηλαδή...
σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, έχει τη λύση έτοιμη. Το επιβεβαίωσε τώρα και ο εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α., Ηλίας Κασιδιάρης στην εκπομπή «Χωρίς Αναισθητικό» και τον Γιώργο Τράγκα ότι «εάν κάνουν το λάθος και θέσουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, θα υπάρξει η Ελληνική Αυγή».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στάθηκε στο γεγονός ότι αυτή είναι μία πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που συγκέντρωσε 5% στην τελευταία δημοσκόπηση. Εκτός των άλλων μίλησε και για την στάση τους στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αναφέρθηκε στις «χειρονομίες» του στις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και στις μετέπειτα αναφορές του περί οπλοχρησίας

.

Έσπασαν τα στόρια για να καταλάβουν την Πρυτανεία οι φοιτητές



 
 Έσπασαν τα στόρια για να καταλάβουν την Πρυτανεία οι φοιτητές

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr οι φοιτητές που επανακατέλαβαν την Πρυτανεία του ΑΠΘ παραβίασαν τα στόρια και...
εισχώρησαν στον ισόγειο χώρο του κτιρίου διοίκησης.
Πρόκειται για φοιτητές μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
Υπενθυμίζεται ότι οι εργολαβικοί υπάλληλοι δεν είχαν την πρόθεση να επιστρέψουν στο κτίριο πριν τη Δευτέρα, οπότε και δικάζονται οι 11 συλληφθέντες εργολαβικοί υπάλληλοι.

16.000 άνθρωποι ζητούν δικαιοσύνη για το Μανώλη Κυπραίο


16.000 άνθρωποι ζητούν δικαιοσύνη για το Μανώλη Κυπραίο
 

Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν υπογράψει την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας προς τον έλληνα Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη στο δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό από αστυνομικό ενώ κάλυπτε διαμαρτυρίες στην Πλατεία Συντάγματος, τον Ιούνιο του 2011.
Οι υπογραφές θα παραδοθούν από εκπροσώπους της Διεθνούς Αμνηστίας στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο σχετικής συνάντησης.
Τον Οκτώβριο του 2011 η Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε τη συγκέντρωση υπογραφών καλώντας τον Υπουργό να εγγυηθεί τη διεξαγωγή άμεσης, ενδελεχούς και αμερόληπτης ποινικής έρευνας για την υπόθεση του Μανώλη Κυπραίου, καθώς επίσης να διασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό του αστυνομικοί θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, σε δίκη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Η υπόθεση του Μανώλη Κυπραίου δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αντανακλά χρόνια και συστημικά προβλήματα, τα οποία επιτρέπουν να διαπράττονται και να μένουν ατιμώρητες εκτεταμένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αστυνομικούς εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και μελών ευάλωτων ομάδων. Με τις χιλιάδες υπογραφές ανθρώπων από την Ελλάδα, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία, θέλουμε να απευθύνουμε μια ηχηρή έκκληση προς τις ελληνικές αρχές να αναγνωρίσουν την έκταση της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα και να δώσουν τέλος στην ατιμωρησία. Αυτό μπορούν να το επιτύχουν λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, όπως, μεταξύ άλλων, η διασφάλιση της αυτοσυγκράτησης της αστυνομίας, ο σαφής καθορισμός του ρόλου της κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και η διασφάλιση της αναγνωρισιμότητας των αστυνομικών που επιχειρούν, καθώς και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου και αποτελεσματικού μηχανισμού διερεύνησης καταγγελιών για μέλη των σωμάτων ασφαλείας», δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
Στο πλαίσιο της δράσης της για την υπόθεση του Μανώλη Κυπραίου, η Διεθνής Αμνηστία πρόκειται να πραγματοποιήσει ακτιβιστικό δρώμενο την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, ώρα 15:00, στο σταθμό μετρό «Κατεχάκη» πλησίον του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τη στήριξη της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.
Υπόβαθρο:
Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος κάλυπτε διαμαρτυρίες εναντίον των νέων μέτρων λιτότητας στην Πλατεία Συντάγματος, περιέγραψε στη Διεθνή Αμνηστία πώς στις 15 Ιουνίου 2011 ένας διοικητής αστυνομικής μονάδας έδωσε εντολή σε αστυνομικό να του πετάξει χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Λίγο πριν την επίθεση, ο Κυπραίος, σύμφωνα με αναφορές, είχε δηλώσει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα. Ο Μανώλης Κυπραίος υπέστη ολική απώλεια της ακοής και στα δύο αυτιά, γεγονός που πρακτικά τερμάτισε τη δημοσιογραφική του καριέρα. Στο τέλος του 2011 ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος αγνώστων μέχρι στιγμής αστυνομικών για εσκεμμένη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης στο δημοσιογράφο.

Καμμένος: “Ερευνούσα τα CDS και για αντάλλαγμα μου είπαν να σιωπήσω” - Μετωπική με Βενιζέλο-Σταμάτη-Κεφαλογιάννη


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο, εξαπέλυση επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για τη στάση της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι έγινε υπερασπιστής της κυβέρνησης Παπανδρέου- Βενιζέλου, συγκαλύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχει που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο.

Ο Π.Καμμένος υποστήριξε ότι ενώ συνέχιζε να κάνει έρευνα για το θέμα των CDS, κάποιοι του ζήτησαν να σιωπήσει, με αντάλλαγμα να αποσύρουν την αγωγή που του έκαναν ύψους 15 εκατ. ευρώ.

«Στο όνομα του καλού πολιτικού κλίματος ζητάτε να τα κουκουλώσουμε; Γιατί; Μαζί τα φάγαμε; Όσοι τα φάγατε προσπαθείτε να τα κουκουλώσατε. Όσοι δεν τα φάγαμε, οφείλουμε να τα ξεσκεπάσουμε» ανέφερε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:
«Διαφωνώ με τον κ. Τσίπρα που είπε ότι θα μπείτε στο περιθώριο της ιστορίας. Εμείς δεν σας στέλνουμε στο περιθώριο της ιστορίας. Εμείς σας στέλνουμε στο σκαμνί και το εδώλιο του κατηγορούμενου και θέλουμε πίσω τα λεφτά που έκλεψαν οι κερδοσκόποι με τη δική σας κάλυψη.»

Η αναφορά Καμμένου ότι έχει χαρτί που αποδεικνύει εγγράφως ότι του είχε ανατεθεί (όταν ήταν στη ΝΔ) να ερευνήσει τα CDS, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.
«Επειδή είναι προφανές ότι θέλετε συνήθως να διανθίζετε τις ομιλίες σας με στοιχεία που έχουν να κάνουν με πρακτοριλίκια κλπ, πρέπει να σας θυμίσω ότι ήσασταν έξω από το γραφείο μου, περιμένοντας να δείτε τον πρόεδρο της ΝΔ. Για να μην στέκεστε όρθιος, σας κάλεσα μέσα να σας κεράσω έναν καφέ» είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε:
«Στο γραφείο μου ήταν 3- 4 εφημερίδες και ένα blog που αναφερόταν στην έρευνα της ευρωπαϊκής επιτροπής για τα CDS. Και τότε σας ρωτάω: Πάνο ξέρεις τι λένε αυτά τα πράγματα, γιατί εγώ δεν γνωρίζω από αυτά. Άστο θα το ψάξω εγώ, μου είπατε. Είστε ο τελευταίος κ. Καμμένο που θα παίρνατε εντολή από έναν άτυπο σύμβουλο του προέδρου. Κάνατε εσείς την έρευνά σας. Και φέρατε σε μένα έναν φάκελο ογκώδη και σας είπα, δεν βγάζω άκρη, Πάνο. Ακολούθησε την κοινοβουλευτική διαδικασία. Και επειδή μπορεί να θεωρηθεί ότι ο Σταμάτης διάβαζε και δεν καταλάβαινε, φέρτε αυτόν τον φάκελο εδώ και αν βγάλουν άκρη οι άλλοι να μου το πείτε».
Ο ίδιος προκάλεσε τον κ. Καμμένο αν έχει χαρτί που να αποδεικνύει ότι είχε λάβει εγγράφως εντολή έρευνας για τα CDS, να το παρουσιάσει στη Βουλή.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, όταν ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι στη λίστα Λαγκάρντ είναι και η σύζυγός του κ. Κεφαλογιάννη.
Ο γραμματέας έκανε λόγο για υβριστική επίθεση και πρόσθεσε ότι τον δικαίωσε η ομόφωνη απόφαση τριών δικαστών, που έκριναν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για μια δυνητική κληρονομιά της συζύγου του.
«Να με ψάξετε μέχρι τρίτη γενιά. Θα είχατε, όμως, υπόψη σας την ποιότητα του χαρακτήρα μου, όταν μου κάνατε πρόταση και παρακαλούσατε να ηγηθώ της παράταξής σας» σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, για να του απαντήσει ο κ. Καμμένος:
«Η αλήθεια είναι πως όταν καταψηφίσατε το μνημόνιο, πίστεψα ότι Μανώλης Κεφαλογιάννης κρατά τη κρητική λεβεντά και όχι να ζητά συγνώμη από τον κ. Σαμαρά για να τον επαναφέρει στο κόμμα».
«Μου ζητήσατε να ηγηθώ της παράταξής σας και αρνήθηκα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε στις εκλογές σε ό,τι αφορά την Εξεταστική. Θα περίμενα να μου ζητήσετε συγγνώμη», αντέτεινε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σε σύντομη παρέμβασή του και σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καμμένου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως εν δυνάμει και μοναδικό σύμμαχο του Αλέξη Τσίπρα, που δείχνουν με ποιον τρόπο θα οργανώσουν μαζί το μέλλον της χώρας.
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Καμμένο να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς μπορεί κάποιος να γίνει θύμα συκοφαντικής εκστρατείας και τον κατηγόρησε ότι δηλητηριάζει τη συνείδηση του ελληνικού λαού με κραυγαλέα ψέματα, σε ό,τι αφορά το θέμα των CDS.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σ.Σ.: Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο και το βίντεο της ομιλίας του κ.Καμμένου ΕΔΩ.

Ανεμοστρόβιλος και πλημμύρα στον Πύργο [εικόνες & βίντεο]


 Ανεμοστροβιλος και πλημμύρα στον Πύργο [εικόνες & βίντεο]











Mπορεί η βροχή στον Πύργο να διήρκεσε λίγο ωστόσο ήταν αρκετό για να πλημμηρύσουν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης. Το πρόβλημα στην περιοχή έγινε εντονότερο αφού «σηκώθηκε» και ανεμοστρόβιλος, ο οποίος πέρασε από το Κατάκολο, τον Αγιο Ιωάννη και τα Λασταίικα.
Σύμφωνα με το patrisnews.gr, οι δρόμοι του Πύργου  πλημμύρισαν δημιουργώντας πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων.
Το ύψος της βροχής,  ήταν αυτό που δημιούργησε αρκετά προβλήματα και καταστροφές όπως πλημμύρες υπογείων.
Φωτογραφίες: ilialive.gr
 Πηγή : www.iefimerida.gr 

Ένα βίντεο για την Ελλάδα που «σαρώνει» το διαδίκτυο

Ένα διαφορετικό βίντεο κάνει γύρο του διαδικτύου σατιρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται ο Έλληνας από τα διεθνή ΜΜΕ.

Η ομάδα του Omikronproject.gr, που αποτελείται από ανθρώπους που κουράστηκαν να βλέπουν να λοιδορούνται με κάθε αφορμή οι Έλληνες, έφτιαξε ένα πρωτότυπο video με πρωταγωνιστή τον Άλεξ για να δείξει ότι η εικόνα του τεμπέλη διεφθαρμένου Έλληνα είναι τουλάχιστον στρεβλή.