Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας:'' Δεν μπορώ να ζήσω με 500 ευρώ!!!'' Και εμείς γιατί να μπορούμε;;;


 stournaras vouli
"Δεν θα πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ, όσοι έχουν μπλοκάκι σε έναν εργοδότη, ήτοι δεν θα φορολογούνται ως επιχειρηματίες" αποκάλυψε στον Nίκο Χατζηνικολάου, στον Real FM, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε επίσης ότι η ΔΕΗ πρέπει να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων, ενώ σε ερώτηση αν μπορεί να ζήσει με 500 ευρώ, απάντησε «όχι βέβαια».
Για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Σόιμπλε και τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν: «Οι υπουργοί μεταξύ μας έχουμε στενές σχέσεις. Ο Σόιμπλε παραπονέθηκε σωστά, διότι μίλησα στο ελληνικό κοινοβούλιο για επιμήκυνση πριν πάρω το πάρω το πράσινο από το Eurogroup».

Για όσα λέγονται για τις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Δεν ιδρώνει το αυτί μου».

Για το ενδεχόμενο παραίτησης: «Μέχρι τώρα οι εισηγήσεις μου γίνονται δεκτές. Αν δεν γίνονται δεκτές, θα σκεφτώ την παραίτηση».
Πηγή :  http://asimbibastosnews.blogspot.gr  
-->

Αυτοκτόνησε στέλεχος μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας


 Αδιευκρίνιστα τα αίτια της πράξης του

Αυτοκτόνησε στέλεχος μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας

-->

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στα Ιωάννινα, ένας 52χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως διευθυντής παραγωγής στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Σύμφωνα με το epiruspost.gr ο άνδρας είχε καταναλώσει ποσότητα φυτοφαρμάκων.

Ο 52χρονος εργάζονταν ως διευθυντής παραγωγής στη Δωδώνη εδώ και πολλά χρόνια.

Οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν εργατικό άνθρωπο που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στον εργασιακό του χώρο.

Το τελευταίο διάστημα έδειχνε προβληματισμένος αλλά κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα φτάσει στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στην οικογένεια της Δωδώνης αλλά και στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου καθώς οι περισσότεροι τον γνώριζαν από την πολυετή συνεργασία με την επιχείρηση.

Πηγή: newsbeast.gr


3 φάκελοι-φωτιά

 


-->

  

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος 
Ελέγχους-φωτιά σε όλη την Ελλάδα για τον εντοπισμό του παράνομου πολιτικού χρήματος διενεργούν οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με έγγραφα ντοκουμέντα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr.

Η πολυεπίπεδη έρευνα αφορά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, καθώς εμπλέκονται σε υποθέσεις οι οποίες διερευνώνται από την ελληνική Δικαιοσύνη -όπως εκείνη των εξοπλιστικών προγραμμάτων- ή έχουν καταγγελθεί (επώνυμα ή ανώνυμα) στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από τις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και από τις κεντρικές υπηρεσίες του σώματος στην Αθήνα. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι κανείς από τους ελεγχόμενους δεν μπορεί να θεωρηθεί a priori ένοχος! 

Ελέγχουν τον «Mr Roco»

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη του Γεώργιου Τσουγγράνη, κουμπάρου του πρώην υπουργού Μεταφορών στην κυβέρνηση Σημίτη, του κ. Αναστάσιου Μαντέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens.

Από τις αρχές του 2012 η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών κάνει φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Τσουγγράνη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.

Ο Γεώργιος Τσουγγράνης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως «Α. Roco» και ήταν ο διαχειριστής λογαριασμού στην Canadian Imperial Bank of Commerce, στο υποκατάστημά της στη Γενεύη της Ελβετίας.

Καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Siemens, o κ. Tσουγγράνης δεν είχε διστάσει να «κάψει» τον επιστήθιο φίλο και κουμπάρο του, τον Τάσο Μαντέλη, μιλώντας για τις χορηγίες του πρώην υπουργού από τη Siemens.

Όπως είχε πει, το 1998 ο Τάσος Μαντέλης τον ενημέρωσε πως είχε άμεση ανάγκη χορηγιών λόγω των εξόδων της προεκλογικής του εκστρατείας. Παράλληλα, του είχε πει ότι πρέπει να ανοίξει ειδικός λογαριασμός ώστε να μην αποκαλύπτονται οι χορηγοί.

Στη συνέχεια ο κ. Τσουγγράνης επισήμανε ότι εκείνος δέχτηκε να ανοίξει τον λογαριασμό στον οποίο, όπως προέκυψε εκ των υστέρων, ήταν και συνδιαχειριστής. Στον συγκεκριμένο λογαριασμό κατατέθηκαν δύο εμβάσματα, με το πρώτο να ανέρχεται σε 200.000 γερμανικά μάρκα.

Όταν ο κ. Τσουγγράνης θέλησε να μάθει την προέλευση του ποσού, ο πρώην υπουργός τον ενημέρωσε, όπως είπε, ότι πρόκειται για χορηγία της Siemens.

Σχετικά με το δεύτερο έμβασμα, ύψους 250.000 γερμανικών μάρκων, ο «Roco» ή, αλλιώς, Γιώργος Τσουγκράνης δεν ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί την προέλευση του, διότι, όπως κατέθεσε στην Επιτροπή της Βουλής, δεν τον αφορούσε το θέμα. 

Η οικογένεια Παπαντωνίου

Φύλλο και φτερό έχουν γίνει και οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του, καθώς και συγγενικών τους προσώπων. 

Η έρευνα ξεκίνησε στο πλαίσιο των εισαγγελικών ενεργειών που γίνονται για το διάστημα κατά το οποίο ο κ. Παπαντωνίου διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ το ενδιαφέρον εντοπίζεται στα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω δύο λογαριασμών που βρίσκονται στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη.

Πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι εισαγγελικές αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνας, ενώ το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει τη δικαστική συνδρομή των αμερικανικών Αρχών και της αμερικανικής εφορίας. 

Η έρευνα εστιάζει επίσης στα πρόσωπα της κ. Σταυρούλας Κουράκου -συζύγου του κ. Παπαντωνίου-και του Γιώργου Καναδαλέπα -κουμπάρου του ζευγαριού-, ο οποίος μάλιστα υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας τη δεκαετία του 1990.

«Απόβαση» σε δημοτικές επιχειρήσεις

Επιπλέον, από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής εφημερίδας προκύπτει ότι στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ βρίσκονται και αρκετές δημοτικές επιχειρήσεις. 

Οι ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας διεξάγουν έρευνες σχετικά με πέντε δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία της υπηρεσίας, είναι πιθανό να έχει πραγματοποιηθεί διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχει μπει ο Δήμος Νεαπόλεως, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Γιαννιτσών (ΔΕΥΑΓ), η Αναπτυξιακή Φλώρινας, η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών (ΔΕΚΕΓ) και η Αναπτυξιακή Γρεβενών.

Για τον Δήμο Νεαπόλεως η έρευνα ξεκίνησε το 2009. Έχουν γίνει οι σχετικοί φορολογικοί έλεγχοι σε δημοτική επιχείρηση και έχουν καταλογισθεί φορολογικές παραβάσεις, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης του ελέγχου.

Όσον αφορά τη ΔΕΥΑΓ, η έρευνα ξεκίνησε το 2010 και περιλαμβάνει την εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου Γρεβενών. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και έχουν καταλογισθεί παραβάσεις σε προμηθεύτριες επιχειρήσεις για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. Πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της.

Τρία αιρετά πρόσωπα, όμως, φαίνεται πως σχετίζονται και με την υπόθεση της Αναπτυξιακής Φλώρινας. Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 και αφορά πρόσωπα του Δήμου και της Νομαρχίας Φλώρινας. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στοιχείων.

Τέλος, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα πρόσωπα που ερευνώνται για την υπόθεση ΔΕΥΑΓ φέρονται να εμπλέκονται και στις υποθέσεις της ΔΕΚΕΓ και της ΑΝΔΗΓ.

Οι έρευνες για τις δύο τελευταίες δημοτικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν το 2011 και αφορούν πρόσωπα που υπηρέτησαν στη Νομαρχία και στον Δήμο Γρεβενών. Και για αυτές τις υποθέσεις έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ωστόσο οι έλεγχοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Πηγή : zougla.gr  

Αστραπή χτυπά τον πύργο του Άιφελ



Ο ουρανός είχε πάρει ήδη μια όμορφη, μπλε απόχρωση δημιουργώντας το κατάλληλο φόντο για μια φωτογραφία του Πύργου του Άιφελ. Ξαφνικά άρχισε να αστράφτει.
Ένας 31χρονος κάτοικος της πόλης του Παρισιού, ερασιτέχνης φωτογράφος, άρπαξε την φωτογραφική του μηχανή, την έστησε και περίμενε την κατάλληλη στιγμή.
Αυτή σύντομα ήρθε, όταν μια αστραπή διαπέρασε κυριολεκτικά τον πύργο, ύψους 325 μέτρων και ο Bertrand Kulik αποθανάτισε το μοναδικό θέαμα:
Perierga.gr - Αστραπή χτυπά τον πύργο του Άιφελ
«Ο ουρανός ήταν καθαρός όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν αστραπές», διηγείται ο 31χρονος. «Γρήγορα άρπαξα την φωτογραφική μου και την στερέωσα σε τρίποδο κοντά στο παράθυρο μου, ελπίζοντας ότι θα τραβήξω μια συναρπαστική φωτογραφία. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να πάρω μια τόσο υπέροχη εικόνα», δήλωσε ο Bertrand Kulik.
newsbeast.gr 

Η ΔΕΗ δέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου – Μην πληρώνετε το χαράτσι! – Μπράβο στις τρείς δικαστίνες!


 


Έχει μεγάλη σημασία το σκεπτικό των τριών δικαστίνων που επέβαλλαν στη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι εκβιάζοντας με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι τρείς δικαστίνες λοιπόν, η πρόεδρος Αικατερίνη Σπηλιωτοπούλου, η Μαρία Βολίκα, εισηγήτρια, και η Κων/να Λουκαδάκου, δικαστική πάρεδρος, χαρακτήρισαν αντισυνταγματικό το μέτρο (το ίδιο το χαράτσι) επειδή αποτελεί φόρο και με δεδομένη τη μειωμένη φοροδοτική ικανότητα των ελλήνων εκφεύγει των συνταγματικών επιταγών. Με λίγα λόγια χρησιμοποίησαν το Σύνταγμα σαν ασπίδα, που πράγματι είναι (το Σύνταγμα) προοδευτικό κοινωνικά, ώστε να σταματήσουν την εξαθλίωση των πολιτών. Αν συνεχισθεί αυτή η δικαστική συμπεριφορά τα Μνημόνια μπορούν να ξηλωθούν! Γιατί υπάρχουν και άλλες δικαστικές αποφάσεις για άλλα ζητήματα που “διαφεύγουν” της προσοχής των καθεστωτικών ΜΜΕ και στη πραγματικότητα συνιστούν μια μικρή δικαστική επανάσταση. Απέναντι στην εξουσία, όλο και περισσότεροι δικαστικοί ακούουν τη φωνή της συνείδησης τους και τις επιταγές του Συντάγματος. Βέβαια σε αυτό ίσως βοήθησε και το γεγονός ότι και οι δικαστικοί υπέστησαν μειώσεις αποδοχών και έτσι συναισθάνονται περισσότερο την κοινωνική τραγωδία. Πάντως, για να μετριασθεί ο ενθουσιασμός μας, δεν ξέρουμε ακόμη τι στάση θα κρατήσουν οι ανώτατοι δικαστικοί, Άρειος Πάγος και Συμβούλιο της Επικρατείας, παραδοσιακά περισσότερο προσδεδεμένοι με τις εξουσίες. Μέχρι τότε όμως αυτή η ανακούφιση που επετεύχθη είναι, νομίζω, σημαντική…

 

Η ΔΕΗ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ



 

Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε τα κατά τόπους υποκαταστήματά της ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση του τέλους ακινήτων για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.
Στελέχη της επιχείρησης ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι θα γίνεται αποδεκτή η πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση του τέλους ακινήτων, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του περασμένου Μαΐου είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του τέλους.
Αντίθετα το ίδιο το τέλος είχε κριθεί κατά πλειοψηφία, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα. (Σ.σ. Οι τρείς δικαστίνες δηλαδή ανέτρεψαν κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας)!
ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4773168

Διαβάστε τι τους έφτιαξαν οι τρείς δικαστίνες!

“Τί σημαίνει όμως πρακτικά αυτή η απόφαση; Σήμερα Τετάρτη, το μεσημέρι, αναμένεται ο συνήγορος των Ενώσεων Καταναλωτών που είχαν προσφύγει στο Δικαστήριο, Γιάννης Μυταλούλης να κοινοποιήσει την απόφαση στη ΔΕΗ η οποία θα καλείται να την εφαρμόσει αφού είναι προσωρινά εκτελεστή. Παράλληλα, επειδή ακολουθήθηκε η διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας η απόφαση αυτή αφορά το σύνολο των καταναλωτών της ΔΕΗ και όχι μόνο τους προσφεύγοντες. Το αναφέρει άλλωστε η ίδια η απόφαση:
«Από την απόφαση δε που εκδίδεται σε μια τέτοια δίκη, που δέχεται τη συλλογική αγωγή, παράγεται μια ιδιότυπη δεσμευτικότητα που ισχύει έναντι πάντων».
Πρακτικά αυτό θα κριθεί όταν ο πρώτος πολίτης θα προσφύγει στα ταμεία της ΔΕΗ και θα ζητήσει να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος και όχι το χαράτσι. Σε περίπτωση άρνησης του υπαλλήλου, ο πολίτης δικαιούται να ενημερώσει το ΙΝΚΑ και από εκεί ξεκινά μια αυτόφωρη ποινική διαδικασία για τους αρμοδίους της ΔΕΗ.
Αναφέρει επί λέξει η απόφαση: «…να απειληθεί σε βάρος της εναγόμενης χρηματική ποινή 300 ευρώ για κάθε μέρα επιμέρους και ανά καταναλωτή αλλά και κατά ημέρα παραβίαση εκάστης των παραπάνω παραβιάσεων και να αναγνωριστεί το δικαίωμα των καταναλωτών να αξιώνουν αποζημίωση για κάθε μια ημέρα από τις παραπάνω βλαπτικές συμπεριφορές της εναγόμενης»
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αφενός κινείται αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των υπευθύνων της ΔΕΗ για παραβίαση δικαστικής απόφασης και αφετέρου δικαίωμα αγωγής για αποζημίωση εκ μέρους των πολιτών
Νομικές πηγές εξηγούν επίσης πως η απόφαση γεννά και δικαιώματα ομαδικών ή ατομικών αγωγών εκ μέρους των πολιτών κατά της ΔΕΗ για όσα έχουν ήδη πληρώσει, τα οποία μπορούν πλέον να διεκδικήσουν από το δικαστήριο. Επισημαίνουν δε πως η μη συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση και η υποχρέωση της ΔΕΗ να υποβάλλει αποζημιώσεις μπορεί να γεννήσει ακόμα και «απιστία στην υπηρεσία» αφού ζημιώνεται εξαιτίας τους η περιουσία της ΔΕΗ.

Αναστάτωση στους ομογενείς από τις φορολογικές αλλαγές.


 

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην ομογένεια της Αυστραλίας από δημοσιεύματα πως η Ελλάδα με το νέο φορολογικό υποχρεώνει τους Έλληνες της διασποράς να δηλώσουν στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, το παγκόσμιο εισόδημά τους. Αφορά δηλαδή στο εισόδημά τους από ενοίκια, τόκους ή άλλες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εισόδημά τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους στο εξωτερικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας Νέος Κόσμος "η σημαντικότερη αλλαγή που επέφερε ο Νόμος 3943/2011 είναι, ότι μετέφερε το βάρος της απόδειξης της φορολογικής κατοικίας στα φυσικά πρόσωπα με οικονομικά ενδιαφέροντα στην Ελλάδα, που διαμένουν στη γενέτειρα πάνω από έξι μήνες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι η Eφορία δεν αρκείται πλέον στη δήλωση των Ελληνοαυστραλών, που υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα ότι είναι "μόνιμοι...