Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Επιστρέφουν Καραμανλής-Μπερλουσκόνι και ανατρέπουν το σκηνικό στην Ευρώπη. Η Μέρκελ χάνει τον Μάριο Μόντι που έφυγε νωρίς.





Kόντρα σε κάθε πρόβλεψη ο εφτάψυχος Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει σαν Βασιλιάς Λουδοβίκος, όπως επιχείρησε να τον ειρωνευτεί ο παραιτηθείς Μάριο Μόντι που βλέπει το κακό για την Ιταλία να πλησιάζει! 
Η μίζερη εγχώρια πολιτική σκηνή δεν μας επιτρέπει να αποκωδικοποιήσουμε την σημασία των όσων συμβαίνουν στην γειτονική χώρα αλλά τυχόν επανεκλογή Μπερλουσκόνι θα μπορούσε να βάλει στη κυριολεξία φωτιά σε ολόκληρο τον ευρωπαικο Νότο.  
Ο Σίλβιο έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι αναπολεί την λιρέτα, ενώ η τυχόν επανεκλογή του στο αξίωμα θα στερήσει από την Μέρκελ και τον Ολάντ έναν σύμμαχο του βεληνεκούς του Μάριο Μόντι. Στην ουσία είναι σαν να χάνουν το τρίτο τους πόδι.
Η επιστροφή του Μπερλουσκόνι είναι πολύ πιθανό να έχει τεκτονικές συνέπειες και στα πολιτικά πράγματα της χώρας σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση Σαμαρά αρχίζει να βουλιάζει στα τεράστια κύματα της λαικής οργής.
Δεν είναι λίγοι οι κεντροδεξιοί που στην ιδέα της επιστροφής του Σίλβιο, ως σωτήρα της Ιταλίας, αρχίζουν να κοιτάζουν προς την μεριά της Ραφήνας.
Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημαίνουν με νόημα τις διαρκείς τηλεφωνικές επαφές των δύο ανδρών στο διάστημα της πολιτικής τους εξορίας.
Γύρευε να επιστρέψουν μαζί οι Καραμανλής και Σίλβιο και να ξαναπάρει φωτιά το σκηνικό. Χαμός. Στο μεταξύ ο Μάριο Μόντι…


«Πιστεύω ότι δεν θα καταστραφούν όσα καλά πράγματα κάναμε, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας οικονομίας μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, από τις Κάννες, όπου συμμετείχε σε οικονομικό και πολιτικό φόρουμ.
«Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να τονωθεί η ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι όποιο και αν είναι το χρώμα της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τη δική μου, θα υπερισχύσει η σωφροσύνη των ανδρών και των γυναικών που δραστηριοποιούνται στην ιταλική πολιτική», πρόσθεσε ο Μόντι.
Ιταλοί αναλυτές αναφέρουν παράλληλα ότι μια φράση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού έγινε δεκτή με ενόχληση από την κεντροδεξιά: «Ο βασιλιάς ήλιος αποφάσισε να απομακρυνθεί λίγο από μένα», είχε δηλώσει αργά χθες βράδυ ο Ιταλός πρωθυπουργός, παρομοιάζοντας, έμμεσα, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Λουδοβίκο τον ΙΔ΄, σύμβολο της απόλυτης γαλλικής μοναρχίας.
Μέχρι το βράδυ ο Μάριο Μόντι αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Η πολιτική κρίση, πάντως, κατά τα φαινόμενα «παγώνει» για έναν περίπου μήνα, με την προγραμματισμένη διάλυση της βουλής και της γερουσίας σε τριάντα πέντε ημέρες.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επικεφαλής των κομμάτων δεν θα αρχίσουν άμεσα την «προθέρμανση» για τις εκλογές, όπως έδειξαν και οι σημερινές δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

ΣΙΛΒΙΟ>ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ  ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά το «κρυφτούλι» μηνών, ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία, δύο ημέρες αφότου το κόμμα του, ο κεντροδεξιός Λαός της Ελευθερίας (PDL), απέσυρε την στήριξή του προς την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, προκαλώντας κλυδωνισμούς στην πολιτκή σκηνή και επισπεύδοντας τις διαδικασίες για πρόωρες εκλογές.
Ο Καβαλιέρε μάλιστα δικαιολόγησε την απόφασή του ως κίνηση ευθύνης και σωτηρίας για την χώρα:
«Επιστρέφω με λύπη στη δημόσια ζωή», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TGCOM24, το οποίο του ανήκει. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι το πρωθυπουργικό μέγαρο δεν του έλειψε καθόλου, αλλά αναγκάζεται να επιστρέψει «από αίσθημα ευθύνης» και από ενδιαφέρον για τα δημόσια πράγματα.
«Μπαίνω στον αγώνα για να κερδίσω, όχι για να πετύχω απλώς μια καλή επίδοση», δήλωσε από το Μιλάνο, σημειώνοντας: «ψάξαμε (στο κόμμα) για έναν αρχηγό αλλά δεν τον βρήκαμε».
Ο Καβαλιέρε χαρακτήρισε και πάλι «ανεύθυνους» τους δικαστικούς, ενώ σε σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας από τον Μάριο Μόντι τους τελευταίους δώδεκα μήνες σημείωσε:
«Επιδείξαμε μεγάλο αίσθημα ευθύνης και επί ένα χρόνο στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση τεχνοκρατών. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα μέτρα που δεν μας έπειθαν και επαναλαμβάναμε συνεχώς ότι η πολιτική λιτότητας σε μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται προκαλεί ζημιές. Ζημιές που τελικώς έγιναν».
Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι χαρακτήρισε με την σειρά του «ανεύθυνη» τη στάση του Μπερλουσκόνι και την απόφαση να αποχωρήσει το κόμμα Λαός της Ελευθερίας από την κυβερνητική πλειοψηφία, τη στιγμή μάλιστα που «επί τρία χρόνια η συντηρητική παράταξη αρνιόταν ότι είχε αρχίσει η οικονομική κρίση».
Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η πιθανότερη ημερομηνία για τη διάλυση της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης είναι η 15η Ιανουαρίου, ώστε, στο μεταξύ, να μπορέσουν να εγκριθούν ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 και κάποιοι άλλοι νόμοι, όπως εκείνος που θα επιτρέψει την συνέχιση της λειτουργίας του Ilva, στον Τάραντα, όπου κινδυνεύουν να χαθούν 7.000 θέσεις εργασίας.
Οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στις 10 Μαρτίου του 2013 σε συνδυασμό, κατά πως φαίνεται, με τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου (Λομβαρδία) και της μικρής περιφέρειας Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία.
 http://www.kourdistoportocali.com/articles/16653.htm  

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!


espa-samaras 

 

Ιδού η απάτη της κυβέρνησης Σαμαρά σε βάρος του λαού που στο όνομα της...Ανάπτυξης μειράζει αφειδώς χρήματα από το ΕΣΠΑ σε ημετέρους
Η ΑΠΑΤΗ TΗΣ ...ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!
αποκλειστικά ντοκουμέντα
του Μάκη Βραχιολίδη
Ο Α. Σαμαράς εξελέγη Πρωθυπουργός για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας, αλλά ενεργεί σε βάρος της, λες και είναι βαλτός από τους εχθρούς της Ελλάδος!
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του τόπου μιλάει διαρκώς για ανάπτυξη και επανεκκίνηση στην ελληνική οικονομία μέσω νέων επενδύσεων, αλλά και για νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ!
Πρόκειται για μια ακόμη εξαπάτηση του λαού, μετά τις τόσες άλλες που προηγήθηκαν των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα η «Ελεύθερη Ώρα» δείχνει την κοροϊδία της δήθεν ανάπτυξης που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς! Ναι, είναι ο ίδιος άνθρωπος που αμέσως μετά τη ψήφιση των μέτρων του νέου θανατηφόρου μνημονίου των 13,5 δις ευρώ, δήλωνε: «Τρέχουμε τώρα για ανάκαμψη και ανάπτυξη». Πριν από λίγες μέρες μάλιστα τόσο ήταν το... τρέξιμό του προς την ανάπτυξη, που πραγματοποίησε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για την πορεία του ΕΣΠΑ και για την εξέλιξη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Ο κ. Σαμαράς στη σύσκεψη αυτή, δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Ο στόχος είναι ένας: να μπούμε στη καινούργια σελίδα, που λέγεται Ανάκαμψη- Ανάπτυξη. Είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε πάλι χαμόγελο και αισιοδοξία στον Έλληνα και για να βρουν θέσεις εργασίας- και αυτό είναι το κυριότερο από όλα- τα νέα παιδιά στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει το δυναμισμό να προχωρήσει στην ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας που είναι το ζητούμενο».
Όλα όμως είναι ένα παραμύθι, μια κοροϊδία σε βάρος του λαού. Η κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς χρήματα από το ΕΣΠΑ σε ημετέρους, χωρίς θέσεις εργασίας!
Το λένε τα ντοκουμέντα που σας παρουσιάζουμε:
FEK2Επιχορήγηση συνολικού ύψους 1.033.15,41 € με 3 θέσεις εργασίας ενώ κανονικά έπρεπε να προσλάβουν 44 νέα άτομα!
1. Στο ΦΕΚ 2519 της 14ης Σεπτεμβρίου 2012 ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης, υπογράφει επιχορήγηση συνολικού ύψους 1.033.15,41 € (ενός εκατομμυρίου τριάντα τριών χιλιάδων δεκαπέντε ευρώ και σαράντα ενός λεπτών) προς επιχείρηση σε συνολική επένδυση ύψους 2.582.538,52 €! Για την επένδυση αυτή, πιστοποιήθηκαν μόνο 3 θέσεις απασχόλησης, έναντι 21 προβλεπόμενων. Προσέξτε: προβλέπονταν 21 θέσεις αλλά τελικά πιστοποιήθηκαν τρεις, για μια επένδυση που ξεπερνάει τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ! Σύμφωνα μάλιστα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις Σαμαρά για 300.000 νέες θέσεις εργασίας, μέσα στην επόμενη διετία, υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη επιχορηγούμενη επιχείρηση θα έπρεπε να πιστοποιεί 44 θέσεις εργασίας και όχι τρεις!
FEK11FEK1επιχορήγηση 780.000 € Δεν προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας ενώ κανονικά υπολογίζεται ότι για την παρούσα επένδυση, προβλέπονταν 34 θέσεις!!!
2. Το ΦΕΚ 2464 της 10ης Σεπτεμβρίου 2012, αφορά στην επιχορήγηση εταιρείας σε ποσοστό 60% και συνολικού ποσού 780.000 € αλλά και 50% επί δαπανών μελετών συνολικού κόστους 10.000 €, σε επένδυση ύψους 1.300.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι για την παρούσα επένδυση, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο κ. Σαμαράς περί νέων θέσεων εργασίας, προβλέπονταν 34 θέσεις, όμως στο ΦΕΚ δεν προβλέπεται καμία θέση εργασίας! Υπάρχει δε και το εξής... πονηρό: Για τη συγκεκριμένη επιχορήγηση, στο ΦΕΚ σημειώνεται ότι «δεν απαιτείται γνωμοδότηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του άρθρου 7 § 15 του 3299/2004, σύμφωνα με το άρθρο 16 § 2 του Ν.3908/2011 και του Π.Δ. 33/2011». Τι σημαίνει αυτό; Ότι παρακάμπτεται η Γνωμοδοτική Επιτροπή που γνωμοδοτούσε από το αν μια επιχείρηση εδικαιούτο επιχορήγησης, μέχρι ακόμη την ανάκληση αποφάσεων υπαγωγής και επιστροφή των ενισχύσεων που έχουν καταβληθεί στην επιχείρηση! Μήπως αυτό θυμίζει το «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει;».
Πού είναι οι νέες θέσεις εργασίας που υποσχόταν ο κ. Σαμαράς; Πουθενά! Σκέτη κοροϊδία. Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός ακολουθεί πιστά την πολιτική του προκατόχου του και πρώην συμφοιτητή του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με τη σειρά του μοίραζε σε ημετέρους εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, χωρίς να δημιουργεί καμία θέση εργασίας. Δείτε χρήματα που πετάχτηκαν στον ...αέρα, χωρίς καμία νέα θέση εργασίας, με την ανεργία να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!
Τα ΦΕΚ λένε πάντα την αλήθεια:
FEK3Επιχορήγηση 11.435.400 € για καμία νέα θέση εργασίας!
1. ΦΕΚ 2194 της 30ης Σεπτεμβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε επιχείρηση για δημιουργία αιολικού πάρκου, με το συνολικό ποσό των 11.435.400 € σε συνολική επένδυση 38.118.000 €. Δώστε σημασία τι γράφει παρακάτω το ΦΕΚ: «Με την επένδυση δε θα δημιουργηθεί καμία νέα θέση εργασίας»!
FEK4Επιχορήγηση που ξεπερνάει τα 15.000.00 €! Δεν προβλέπεται όμως καμία θέση εργασίας!
2. ΦΕΚ 2196 της 30ης Σεπτεμβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε επιχείρηση, πάλι για αιολικό πάρκο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με το συνολικό ποσό των 15.250.087,50 € σε συνολική επένδυση 51.667.250 €! Και σε αυτό το ΦΕΚ, αναγράφεται: «Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης»!
3. Στο ίδιο ΦΕΚ 2196 της 30ης Σεπτεμβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε εταιρεία με 144.063 € σε συνολική επένδυση 360.157 €. Πάλι στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι «Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης»!
FEK5Επιχορήγηση 6.000.000 € αλλά δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας!
4. ΦΕΚ 2205 της 3ης Οκτωβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε εταιρεία για την ίδρυση σταθμού παραγωγής ενέργειας, με το συνολικό ποσό των 6.000.000 € σε συνολική επένδυση 15.000.000 €. Πάλι όμως επαναλαμβάνεται το ίδιο... τροπάριο: «Με την επένδυση δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης!
FEK6Οι επιχορηγήσεις δίνουν και παίρνουν: 11.760.000 € και 10.920.00 € αλλά θέσεις εργασίας, γιοκ!
5. ΦΕΚ 2218 της 4ης Οκτωβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε επιχείρηση για τη δημιουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, με το ποσό των 11.760.000 € σε συνολική επένδυση 39.200.000 €. «Με την επένδυση θα δημιουργηθεί μία (1) νέα θέση απασχόλησης»!!! Ζήτω! Τα εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ ρέουν, για να εξευρεθεί τελικά μία θέση εργασίας!!!
6. Στο ίδιο ΦΕΚ 2218 της 4ης Οκτωβρίου 2011: Επιχορηγήθηκε εταιρεία για τη δημιουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, με το ποσό των 10.900.000 € σε συνολική επένδυση 36.400.000 €. «Με την επένδυση θα δημιουργηθεί μία (1) νέα θέση απασχόλησης»!!! Να και άλλη μία θέση απασχόλησης!
Η κοροϊδία σε βάρος του λαού σε όλο της το μεγαλείο! Εκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, χωρίς όμως θέσεις εργασίας, την ώρα που ο λαός πένεται και η ανεργία καλπάζει στο 26%! Η κυβέρνηση Σαμαρά πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας ΜΗΔΕΝ!
** Τα στοιχεία των ΦΕΚ συνέλεξαν οι καλοί φίλοι Γιώργος Σαρρής και Παναγιώτης Αποστόλου, τους οποίους κι ευχαριστώ.
Λεζάντα φωτογραφίας: Από τη σύσκεψη για το περιβόητο ΕΣΠΑ και τις νέες θέσεις εργασίας που υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει η κυβέρνηση Σαμαρά!!! Ο Πρωθυπουργός ποζάρει περιχαρής, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη και τον υπουργό Ναυτιλίας Κ Μουσουρούλη, χαμογελαστοί άπαντες γιατί θα εισρεύσουν εκατομμύρια στην αγορά και προπαντός θα αναχαιτιστεί η ανεργία με τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν λόγω ΕΣΠΑ!!! Ε, ρε δούλεμα που κάνουν όλοι τους στον κοσμάκη!!!

H είδηση δημοσιεύεται στη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

 

makeleio.gr   

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1. ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ "DANCING WITH THE STARS


 

 ant1-apolyseis

-->  

Μετά τις απολύσεις τεχνικών της προηγούμενης εβδομάδας, ήρθε και η συνέχεια νέων, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 , χρησιμοποιεί πλέον ενοικιαζόμενα συνεργεία, τα οποία του στοιχίζουν λιγότερο, σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ.
Έτσι, αφού έχουν ενοικιαζόμενους τεχνικούς, οι συνάδελφοί τους που έχουν συμβάσεις εργασίας, δεν είναι πλέον απαραίτητοι...

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τεχνικοί του καναλιού ετοιμάζουν για σήμερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις, έξω από τα στούντιο Κάππα στο Κορωπί, την ώρα που θα είναι εκεί live σε εξέλιξη το "Dancing with the stars".

makeleio.gr

 

 

 

-->

 

Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες!!!


  


-->
1821 , 1827,1843, 1878, 1893,1897,1912,1922,1932,1940,1941. Τα παραπάνω έτη ήταν έτη είτε πολέμου , είτε χρεωκοπίας για την Ελλάδα.(Συγχωρέστε με αν ξέχασα και άλλα έτη)
Του Ευάγγελου Σταυριανάκη
Όλα τα παραπάνω που αποτελούν ιστορία της “ελεύθερης Ελλάδας” είναι πολύ περισσότερα σε αριθμό από αυτά της Αυστρίας (που είπε στο Χίτλερ παρακαλώ περάστε), του Βελγίου, της Ελβετίας, της Γερμανίας σε αυτά τα τελευταία 200 χρόνια.
Οι Έλληνες γράφουν ιστορία. Η ιστορία δεν γράφεται δίχως πολέμους, δίχως κρίσεις. Αυτά είναι που ωθούν τον άνθρωπο να πολεμήσει και να γράψει ιστορία.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα άλλαζα την φράση για το γνωστό μας γαλατικό χωριό “Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες”. Με την φράση “είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες”.
Μάλιστα, κύριοι , είμαστε τρελοί και ακόμα περισσότερο από ότι νομίζετε.

Όλα αυτά που περάσαμε ως Ελλάδα και ως Έλληνες , αυτά που μαρτυρεί η ιστορία, είναι σταθμοί σε όλο αυτό το ελληνικό ταξίδι, που δεν σταματάει.

Ο κάθε Ρόμπά-ι και η κάθε task force ομάδα δεν μπορεί να γράψει ιστορία. Μόνο γομολάστιχα χρησιμοποιούν και όχι πένα με μελάνι και αίμα.
Ακόμα και στην Αλεξάνδρεια , επί του Β’ παγκοσμίου πολέμου, που ετοιμάζονταν οι Έλληνες στρατιώτες υπό τις διαταγές των Άγγλων , έκαναν στάση, δεν ήθελαν να υπακούσουν σε Άγγλους αξιωματικούς.

Οι Άγγλοι εκβίασαν την κατάσταση λέγοντας ότι θα βομβαρδίσουν τον ελληνικό στόλο στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

Οι Έλληνες σταμάτησαν και ξεκίνησαν για την μάχη στο Ρίμινι.

Το κατέλαβαν και έγιναν ήρωες. Πάλι απέδειξαν την αντοχή τους και την δύναμη της ψυχής τους.

Γιατί πρέπει να μας ενώνει η επιβουλή των άλλων μόνο, και να μην είμαστε κύριοι του εαυτού μας;

Πάνω στην πλάτη των Ελλήνων, ξένοι και εγχώριοι καιροσκοπούν και πλουτίζουν με αμύθητα ποσά ενώ ο Έλληνας “πεινάει”.

Υπάρχει κάποιος να μας προστατέψει;

Είμαστε πρόβατα και όπως λέει το τραγούδι “όσο υπάρχουν πρόβατα , θα υπάρχουν λύκοι”.

Ο Μπερίσα θέλει μέχρι την Πρέβεζα, αν δεν κάνω λάθος. Ο Νταβούτογλου θέλει το Αιγαίο, τα Σκόπια θέλουν την Μακεδονία. Μήπως θέλουν και τίποτα άλλο;
Ας πάρουν το “χρέος μας”. Ας πάρουν τα “χαράτσια” μας. Ας πάρουν τους προδότες μας. Ας τα πάρουν αυτά και μετά βλέπουμε.
Αφού υπάρχει παπάς ας θάψουμε 5-6. Μόνο που ο παππάς δεν είναι παπάς αλλά ραβίνος (Kisinger).

Και μόνο που ο έλληνας δεν θάβεται, γιατί όπως είπε ο ποιητής και προσθέτω εγώ, είναι σπόρος και η Ελλάδα καρπός.

Ας προσθέσουμε και μια ακόμα ημερομηνία στο ημερολόγιο της ελληνικής ιστορίας. Μπορούμε.