Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

48ωρη απεργία στον ΟΠΕΚΕΠΕ


  

-->


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο, Δευτέρα και μεθαύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Στο μεταξύ, την Τρίτη το πρωί οι εργαζόμενοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι εργαζόμενοι έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα οκτώ 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Πηγή : enikos.gr



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων με μπλοκάκι



-->


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αύριο Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι. 
"Δεν είμαστε ούτε επιχειρηματίες ούτε εργοδότες. Δεν είμαστε «αφεντικά του εαυτού μας». Είμαστε εργαζόμενοι με μπλοκάκι", αναφέρουν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι στην αφίσα τους.
 "Αγωνιζόμαστε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους ενάντια στην εντεινόμενη λεηλασία της ζωής μας. Δρούμε άμεσα ενάντια στα νέα μέτρα. Αρνούμαστε συλλογικά την επιβολή μιας φορολόγησης που θα οδηγήσει τους περισσότερους συναδέλφους στην ανεργία και τη «μαύρη» εργασία. Αρνούμαστε συλλογικά το δυσβάσταχτο βάρος της αυτασφάλισης", σημειώνουν.
 Πηγή:mplokakides.blogspot.gr 

-->

Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου ~ Μηχανισμός των Αντικυθήρων (Βίντεο)


Ένα εξαιρετικό ντοκυμανταίρ για τη συναρπαστική ιστορία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων. Μην το χάσετε!


Μια ιστορική και επιστημονική έρευνα που περιγράφει την εκπληκτική ιστορία του πως οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν έναν υπολογιστή πριν από 2.000 χρόνια.


Με φόντο το υπέροχο σκηνικό της κλασσικής Ελλάδος, η ταινία αφηγείται το πώς οι αρχαίοι είχαν τη γνώση και τη δημιουργικότητα για να πραγματοποιήσουν μια τέτοια μηχανή.:

Παρουσιάζει τον ιδιοφυή εφευρέτη που κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά και περιγράφει τη λειτουργία αυτού του υπολογιστή. Εστιάζοντας στο έργο ενός άλλου επιστήμονα ταινία ακολουθεί μια διεθνή ερευνητική ομάδα, που τελικά κατάφερε να συνθέσει το παζλ του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.


Επιστημονικές ανακαλύψεις απεικονίζονται με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, ενώ τα εκπληκτικά γραφικά αποκαλύπτουν μια σειρά από μυστηριώδεις αριθμούς που έλυσαν το αίνιγμα των γραναζιών-μια πραγματική ιστορία, ένας κώδικας Da Vinci που στήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.


Για τον κόσμο της επιστήμης, είναι όσο σημαντικός είναι ο Παρθενώνας για την αρχιτεκτονική και η ανακάλυψη του DNA για την ιατρική.


Σκηνοθέτης: Mike Beckham
Σενάριο: Mike Beckham
Παραγωγή: Tony Freeth /Images First Ltd
Συμπαραγωγή: EΡΤ Α.Ε., ARTE, NHK, Nikon, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
tvrip by kkyr