Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Δημόσια κλήρωση για τους λαχανόκηπους του ΑΠΘ που θα μοιραστούν σε πολίτες.




-->



Δημόσια κλήρωση για τους κήπους που προορίζονται για καλλιέργεια κηπευτικών από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν οι

Πρυτανικές Αρχές και η Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Από τη διαδικασία, που οργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων για το «Οικολογικό Πανεπιστήμιο», θα επιλεγούν 150 από τις περίπου 4.900 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, εκ ων οποίων οι 700 είναι νέες και οι υπόλοιπες αυτές που υποβλήθηκαν πέρσι, αλλά δεν κληρώθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η έκταση του κάθε κήπου είναι 100 τ.μ. και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 120 ευρώ ετησίως, με δικαίωμα παραμονής κάθε καλλιεργητή ως τρία (3) έτη. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ (http://eco.auth.gr/) .

seleo.gr

ΛΗΣΤΗΣ ΕΦΤΥΣΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ Γ@@@ΕΙ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ (VIDEO)

dikastiria-chalkida


-->


Σοκ για τον θεσμό της Δικαιοσύνης!
Την Τετάρτη 24 Απριλίου το μεσημερι, έγινε η δίκη των 5 ημεδαπών ληστών στο Κακουργιοδικείο Χαλκίδας, που είχαν διαπράξει 3 ένοπλες ληστείες πριν ενάμιση χρόνο.
Συγκεκριμένα οι 5 ημεδαποί δράστες, είχαν μπει με κουκούλες και όπλα στο Super market Carrefour της Θήβας, στο Super market Γαλαξίας στον Αλίαρτο και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Θήβα.
Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους με βαριές καμπάνες ( 8 χρόνια μέχρι και 21 χρόνια κάθειρξη στον καθένα ) και χωρίς ελαφρυντικά, κάτι που αποφάσισαν τελικά και οι Δικαστές.
Την ώρα που τελείωσε ο Εισαγγελέας τον λόγο του, σηκώθηκε ξαφνικά από το εδώλιο ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους και τον έφτυσε κατάμουτρα!, ενώ τον απέιλησε και τον εξύβρισε, με χυδαίες φράσεις. "Θα σε γα.....' κ.α.
Ο θρασύτατος ληστής δεν δίστασε να τον ξαναφτύσει και για δεύτερη φορά, ενώ ο Εισαγγελέας με εντυπωσιακή ψυχραιμία παρέμεινε ανέκφραστος και δεν απάντησε στην απαράδεκτη συμπεριφορά προς το πρόσωπο του.
Οι φρουροί των φυλακών Χαλκίδας, αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και τον έβγαλαν έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου.
Δικηγόροι και πολίτες που παρακολούθησαν το πρωτοφανές περιστατικό δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί, αποδοκιμάζοντας τον θρασύτατο νεαρό φωνάζοντας του "ντροπή σου".
Αποκλειστικά στην EVIAZOOM μιλάνε οι δικηγόροι Καταπόδης Θωμάς και Θεοφίλης Χρήστος που ήταν συνήγοροι των 2 από τους 5 κατηγορουμένων που τελικά κατέληξαν όλοι στην Φυλακή με πολλά χρόνια κάθειρξη.
Και οι 2 καταδικάζουν την απαράδεκτη συμπεριφορά προς τον κ.Εισαγγελέα της Έδρας και τονίζουν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο σε Δικαστήριο, ενώ ο Θωμάς Καταπόδης σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή βάρυνε το κλίμα και μπορεί να έπαιξε ρόλο στο ότι οι Δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις των υπολοίπων τεσσάρων που καταδικάστηκαν.
ΠΗΓΗ: EVIAZOOM

Die Welt: «Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου»

Die Welt: «Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου»


-->


Ρεπορτάζ για τις αξιώσεις της Αθήνας σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις φιλοξενεί η έγκυρη συντηρητική εφημερίδα της Γερμανίας Die Welt.
Με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», η εφημερίδα κάνει αναφορά στο θέμα των χρημάτων – περί τα 160 δισ. ευρώ – που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα και επισημαίνει μάλιστα τον ηθικό, τουλάχιστον, κίνδυνο που διατρέχει η «ηγεμονεύουσα» χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
«Αυτός ο ηθικός κίνδυνος θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία υπό πίεση, αργά ή γρήγορα. Τουλάχιστον συμβολικά ας δείξει καλοσύνη. Ενδεχομένως με μερική παραίτηση από τα ποσά τα οποία οφείλονται από την Ελλάδα, και το οποίο ίσως τελικά κάνει έτσι ή αλλιώς, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να τα επιστρέψει», γράφει χαρακτηριστικά η Die Welt, η οποία ξεκινά το ρεπορτάζ της με την περιγραφή της εικόνας από το ελληνικό κοινοβούλιο και τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Μανώλη Γλέζο, τον οποίο η Die Welt χαρακτηρίζει «εθνικό ήρωα» της Ελλάδας.
Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στη σχετική συζήτηση που έγινε στο ελληνικό κοινοβούλιο, οπου ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι το θέμα είναι υπαρκτό και ότι άνοιξε για να κλείσει με το δίκιο να θριαμβεύει.
Στη συνέχεια του άρθρου γίνεται αναφορά στις εκθέσεις που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση που είναι ακόμη απόρρητες. Αλλά, όπως τονίζεται, έγιναν δημόσια δύο σημεία: Η Ελλάδα ποτέ δεν έλαβε μια δεκάρα αποζημίωση από τη Γερμανία για την καταστροφή και λεηλασία ελληνικών περιουσιών υπό γερμανική κατοχή και για αναγκαστική «πίστωση» του Χίτλερ. Και ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις απαιτήσεις της.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο βρίσκεται στην κορυφή των δημοφιλών άρθρων της ιστοσελίδας της εφημερίδας και ότι ήδη αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει 210 σχόλια. Τα περισσότερα από αυτά όμως καλούν την κυρία Μέρκελ και την κυβέρνηση να μην πληρώσουν τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα.
Αρκετοί μάλιστα από τους σχολιαστές αμφισβητούν το ύψος της οφειλής αυτής και αναρωτιούνται αν υπήρχαν ποτέ τόσα πολλά χρήματα στην Ελλάδα.
Πηγή: tanea.gr

Το ΄ξερες; Πόσα χρήματα υπάρχουν στον κόσμο; [VIDEO]



Να μία απλή ερώτηση που δεν έχει μία τόσο απλή απάντηση: Πόσα λεφτά υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη; Έλα ντε.

-->


Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, εξηγεί πως πρώτα απ' όλα θα πρέπει να δει κανείς πώς ορίζει τη λέξη «λεφτά». Αν μιλάμε για τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα που έχουμε στην τσέπη μας, στο σπίτι μας, όλα εκείνα τα φυσικά χρήματα που κυκλοφορούν στον κόσμο, (ονομάζονται M0) ο αριθμός αντιστοιχεί στα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ή περίπου 4 τρις ευρώ.

Τα Μ0 όμως, αποτελούν μόλις το 10% των χρημάτων που μπορούν να ξοδέψουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, άμεσα. Μέσω των τραπεζών, έχει δημιουργηθεί κι ένα νέο χρήμα. Το χρήμα εκείνο που διακινείται μέσω της διαδικασίας των καταθέσεων και των δανεισμών, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το φυσικό χρήμα που έχουμε στα χέρια μας, αλλά και πάλι μπορούμε να ξοδέψουμε σχετικά άμεσα. Το M1 όπως το λένε οι οικονομολόγοι, αντιστοιχεί σε 25 τρισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το digitallife.

Τα Μ2 είναι χρήματα που περιλαμβάνουν τα M0 και M1, μαζί με «μικρούς» προθεσμιακούς λογαριασμούς καταθέσεων μέχρι και τις 100 χιλιάδες δολάρια και το ποσό που είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο και όλα τα νομίσματα, υπολογίζεται στα 65 τρις δολάρια. Και τέλος, είναι τα M3, η ομάδα χρημάτων που αποτελείται από αυτά που προσδιορίσαμε ως M2, συν περισσότερο μακροπρόθεσμους λογαριασμούς καταθέσεων, χρήματα που διαθέτουν τα Funds και άλλα, μπορεί κανείς να πει πως τα χρήματα που υπάρχουν στον κόσμο είναι.... 75 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ζαλιστήκατε;

Για να ξεζαλιστείτε, στη συνέχεια του βίντεο μπορείτε να μάθετε πόσο «βρώμικα» είναι τα χρήματα αλλά και για ποιους άλλους λόγους δεν χρειάζεται να τα «φάτε» κυριολεκτικά.


-->


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ που τρέλανε 700.000 Έλληνες χρήστες του Facebook


Δείτε το μήνυμα που "τρέλανε" το Facebook και τους Έλληνες χρήστες του!

-->




to-gamato.com

Διανομή τροφίμων και πασχαλινό γεύμα από το δήμο Θεσσαλονίκης




-->

Ενόψει των εορτών του Πάσχα ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες αναπτύσσοντας δράσεις αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν συγκεντρώσει σημαντικές ποσότητες τροφίμων από δωρεές φορέων (Ίδρυμα Μποδοσάκη, Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος) και επιχειρήσεων τροφίμων (Lidl, ΑΒ Βασιλόπουλος), τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορους κατοίκους.
Η διανομή των τροφίμων θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 12:00 στους χώρους της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας και της 3ης , 4ης και 5ης Δημοτικής Κοινότητας για τους απόρους στις αντίστοιχες περιοχές και από το κτίριο της οδού Μοναστηρίου 53-55 (Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασία και Δημόσιας Υγείας) για τους απόρους της 1ης και 2ης Δημοτικής Κοινότητας.
Επίσης ο δήμος θα παραθέσει πασχαλινό γεύμα στο Άλσος της Νέας Ελβετίας για τους άπορους συμπολίτες μας, την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2013 και ώρα 12:00 με 14:00 σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελούν συνέχεια των δράσεων στήριξης των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων που πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα υπογραμμίζοντας ότι: «Κατά τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει ιδιαίτερα τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη συγκυρία». Επιπλέον ευχαρίστησε τους υπαλλήλους των υπηρεσιών που συνέβαλαν στη συγκεκριμένη προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης.



Αθώος ο Π. Ψωμιάδης για το αυθαίρετο




-->


Αθώος κρίθηκε από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, σε περίπτωση χορήγησης άδειας, σε αυθαίρετη κατασκευή, στα Βρασνά του δήμου Λαγκαδά.

Αθώοι κρίθηκαν και άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο ιδιοκτήτης της οικοδομής και ο υπεύθυνος μηχανικός, οι οποίοι κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι για την υπόθεση υπεύθυνο ήταν το επαρχείο Λαγκαδά, στο οποίο είχαν εκχωρηθεί όλες οι αρμοδιότητες και είχαν διαβιβαστεί όλα τα έγγραφα.

seleo.gr

Πότε θα πάρουν το δώρο Πάσχα οι άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ ;

Πότε θα πάρουν το δώρο Πάσχα οι άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ  ;

-->



Το χρονοδιάγραμμα πληρωμής τόσο του δώρου που θα καταβληθεί στους επιδοτούμενους ανέργους, όσο και του επιδόματος ανεργίας ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων που καταβάλλονται κανονικά έως και τις 6 Μαΐου 2013.
Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει ακόμη ότι οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του.

iefimerida

Δ.Παπαδημούλης: Δεν παίζεται ο Μητσοτάκης



-->

Το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έπλεξε πριν από λίγο μέσω του Twitterο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Όσο κι αν διαφωνείς με τον Μητσοτάκη,όταν τον βλέπεις στα 95 του,να συνομιλεί ζωντανά με μπλόγκερς,οφείλεις να το παραδεχτείς. Δεν παίζεται!», ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.




ΠΗΓΗ: Enikos.gr

Το… πανηγυρικό sms του ΠΑΣΟΚ

Το… πανηγυρικό sms του ΠΑΣΟΚ


-->



Πανηγυρικό sms έστειλε το ΠΑΣΟΚ μετά την απόσυρση της διάταξης η οποία προέβλεπε τη μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ έως και 35%.
Μέσω γραπτού sms που εστάλη στους πολιτικούς συντάκτες, η Ιπποκράτους αναφέρει θριαμβευτικά: «Αποφεύχθηκε μετά από παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ ρύθμιση, η οποία θα οδηγούσε σε μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) κατά 35%.



Πηγή: thepaper.gr
Δεν εξηγείται αλλιώς πλάκα μας κάνουν ή μας δουλευουν κανονικά και κοιμόμαστε.
Αυτοί που εφεραν στη χωρα το ΔΝΤ και καταστράφηκε το σύμπαν πανυγηρίζουν με την παρέμβαση τους να μην κοπούν κι άλλο οι ήδη πετσοκομένες συντάξεις του ΟΑΕΕ.







Νέα επεισόδια Κωνσταντοπούλου με Μαρκογιαννάκη και Γεωργιάδη






-->



Νες έντονες αντιπαραθέσεις με απαξιωτικές εκφράσεις και διαπληκτισμούς σημειώθηκαν για μια ακόμα φορά στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης.

Στους διαλόγους υπήρξαν μεταξύ άλλων συστάσεις για ψυχιάτρους και απαξιωτικές εκφράσεις, όπως «είστε όνειδος, είστε άξιος κοινού χλευασμού, είστε πραγματικά ονειδιστική θλιβερή παρουσία» κ.ά.

Αναλυτικά ο διάλογος Μαρκογιαννάκη - Κωνσταντοπούλου:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα, κύριε συνάδελφε;

Κυρία συνάδελφε, επιτρέψτε μου. Ομιλεί ο κύριος συνάδελφος και θέλω να του δώσω μια απάντηση.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μα, δεν σας διέκοψε κανείς. Το χέρι έχω σηκώσει για να λάβω το λόγο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Με ενοχλείτε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό να το κοιτάξετε με άλλης αρμοδιότητας ανθρώπους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ :Το ποιος είναι άλλης αρμοδιότητας το ξέρει το πανελλήνιο.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Δεν χρειάζεται να φωνάζετε έτσι.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εάν δεν διακόπτομαι δεν θα φωνάζω.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φωνάζετε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μη φωνάζετε και εσείς και μη με διακόπτετε.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Δεν σας φωνάζω.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς διακόπτετε.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Έχουν πονέσει τα αυτιά μου, κυρία μου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Γενικώς για τα ιατρικά σας θέματα και εσείς και όλοι οι άλλοι μπορείτε να απευθυνθείτε στους αρμοδίους. Εσείς λέτε τα αυτιά σας, ο κ. Μαρκογιαννάκης λέει το κεφάλι του κ.λπ. Δεν είναι εδώ ο χώρος να το λύσετε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να μη φωνάζετε!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Για σιγά-σιγά επιτέλους! Για επιτέλους!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε εμένα δεν θα μιλάτε έτσι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Γιατί πήρατε πολύ αέρα!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτά χαρακτηρίζουν εσάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Το λάθος μου ήταν ότι προχθές που με αποκαλέσατε γελοίο δεν σας έδειξα την πόρτα, μέχρι να τελειώσει η Επιτροπή!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν έχετε αυτές τις εξουσίες.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Τις έχω!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτά σε άλλα καθεστώτα που τα γνωρίζετε από την αρχή της καριέρας σας, αλλά έχουν τελειώσει!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Θα μπορούσα τώρα να σου απαντήσω καταλλήλως, αλλά έξω από τον χώρο αυτόν.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτά να τα φυλάξετε για αυτούς με τους οποίους...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Θα σου έλεγα εγώ...

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε ποιόν μιλάτε κύριε Μαρκογιαννάκη; Σε ποιόν απευθύνεστε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Στην κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε εμένα δεν θα απευθύνεστε έτσι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Γιατί, ποια είστε;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με αυτούς τους οποίους συναγελάζεστε να μιλάτε σε αυτό το επίπεδο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Μπα; Δεν το 'ξερα!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εντάξει. Συνεχίστε να μονολογείτε. Εγώ δεν σας απευθύνομαι. Λέω το εξής προς την Επιτροπή...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Ένα λεπτό παρακαλώ.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε απρεπής και αήθης.

Το κλίμα έγινε εκρηκτικό όταν ο πρόεδρος της προανακριτικής ζήτησε από την γραμματεία της επιτροπής να βρει το τηλέφωνο του δικηγόρου του κ.Μιωνή προκειμένου να συνεννοηθούν για το πως θα καταθέσει ο πελάτης του.

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ο τρόπος για να μάθουμε τη διεύθυνση κατοικίας του κ.Μιωνή είναι πολύ απλός. Θα επικοινωνήσουμε, αν μου το επιτρέπετε και με εξουσιοδοτείτε να επικοινωνήσω με το δικηγόρο του...

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είχαμε πει από την προηγούμενη Πέμπτη να το κάνετε. Γιατί δεν το κάνατε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ντα-ντα θα με κάνετε; Δεν το ξανακάνω! Δεν το ξανακάνω! Εντάξει, συγχωρείστε με, κυρία μου!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προφανώς έχετε άλλα πράγματα στο μυαλό σας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : Συγχωρείστε με δεν το ξανακάνω. Μην με ξαναδείρετε!

Κύριε Μακρή, σας παρακαλώ, πηγαίνετε στο γραφείο σας. Θα χρησιμοποιήσετε το 11880, το 11888, το 11850. Εγώ δεν έχω το τηλέφωνο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει και το πενταψήφιο του ΕΟΠΥΥ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Τον ΕΟΠΥΥ τον χρειάζεστε, εσείς, διάλογοικυρία συνάδελφε -είναι προφανές- και, μάλιστα, ειδικευμένης γνώσης γιατρό.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Μαρκογιαννάκη, δεν θα σας πω ξανά ποτέ πρόεδρο, γιατί είστε πραγματικά όνειδος για τη θέση, την οποία κατέχετε και λυπάμαι πάρα πολύ που όλα τα Κόμματα της συγκυβέρνησης σας ψήφισαν για να εξευτελίζετε το θεσμό του Προέδρου της Επιτροπής. Λυπάμαι πάρα πολύ για λογαριασμό σας. Είστε πραγματικά ονειδιστική παρουσία, θλιβερή.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριοι συνάδελφοι, η μοίρα μας έταξε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Και 'μεις κύριε Πρόεδρε θα θέλαμε να μην έχουμε την παρουσία της κυρίας Κωνσταντοπούλου, να έχουμε απαλλαγεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά η μοίρα μας έβαλε να είμαστε μαζί. Να τελειώνουμε λοιπόν.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Η μοίρα και ο Θεός μας έταξε να υποστούμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αυτά τα οποία υφιστάμεθα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Γλιτώνουν κάποιοι άλλοι αυτήν την περίοδο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μπορεί να είναι και μια δοκιμασία την οποία αν ξεπεράσουμε να καταλάβουμε ότι τέλος πάντων μπορούμε να ξεπεράσουμε και πιο χειρότερα. Τι άλλο να πω από αυτή την συμπεριφορά. Για όνομα του Θεού! Ξέρετε ότι είστε Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου;

Την ακούσατε τι είπε; Προχθές με είπε γελοίο. Αντιπροχθές με είπε κατάπτυστο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Δεν πειράζει, η κυρία Κωνσταντοπούλου το είπε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν σας είπα γελοίο, σας είπα αστείο. Γελοίο είχατε πει εσείς τον κύριο Δρίτσα.

Εντονη, όμως, ήταν και η αντιπαράθεση της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος, μάλιστα, χαρακτήρισε τα όσα είπε για αυτόν η βουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ εξιστικά υπονοούμενα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Σας είπα, μην με προκαλείτε, γιατί θα πω κάτι που θα σας πονέσει.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς είστε εντελώς άγονος!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Μην κάνετε σεξιστικά υπονοούμενα!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το μόνο που μπορείτε να παραγάγετε είναι αυτού του είδους οι προσβολές και ο εκχυδαϊσμός! Είναι εντελώς άγονες οι προσπάθειές σας!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Μην κάνετε σεξιστικά υπονοούμενα!
Πηγή:Voria

Προανακριτική: Νέα κλήση για κατάθεση στον Ι. Διώτη




-->




Νέα κλήτευση θα στείλει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής στον Ιωάννη Διώτη για να καταθέσει την Τρίτη 7 Μαΐου καθώς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν κατάφερε να παρουσιαστεί σήμερα λόγω απουσίας του εκτός Αθηνών.

Για την ίδια μέρα θα σταλεί κλήτευση και στον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, ο οποίος εμπλέκεται στον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.
Πηγή:Voria

Σκύλος αφόδευσε στην είσοδο του υπουργικού!




-->
Έτρεχαν να μαζέψουν τα περιττώματα για να μπουν οι υπουργοί στη σύσκεψη Απίστευτο αλλά αληθινό: Το λυκόσκυλο της ΕΛ.ΑΣ αφόδευσε έξω από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.Με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της συνεδρίαση του Υπουργικού κατά περίπου 15′. 

 Όλα ξεκίνησαν όταν ένα από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας για ανίχνευση εκρηκτικών ή ύποπτων ουσιών, συνοδευόμενο από τον εκπαιδευτή-αστυνομικό, έφτασε έξω από την αίθουσα του Υπουργικού, στο δεύτερο όροφο της Βουλής.

 Στόχος ήταν να «μυρίσει» ελέγχοντας το χώρο. Ωστόσο η φυσική του ανάγκη το.. πρόδωσε με αποτέλεσμα να σπεύσουν οι καθαρίστριες της Βουλής να… απολυμάνουν το χώρο. Απόρροια τούτων, ήταν να ξεκινήσει η συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό με ένα τέταρτο καθυστέρηση…

http://www.parapolitika.gr