Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κατηγορούμενος για τοκογλυφία πρώην υφυπουργός


timthumb3 250x180 Κατηγορούμενος για τοκογλυφία πρώην υφυπουργός


Ασφάλιση αυτοκινήτου Anytime, με την εγγύηση της INTERAMERICAN
-->
Μία ιδιωτική διαφορά έφερε τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Ιωάννη Ανθόπουλο αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη για τη βαριά κατηγορία της συνέργειας σε τοκογλυφία. Ο Ιωαν. Ανθόπουλος απολογήθηκε στον ανακριτή και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να πληρώσει εγγύηση 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά εταιρεία Καπνεμπορίου στην περιοχή της Καβάλας , η οποία φέρεται να απευθύνθηκε στον Ιωάννη Ανθόπουλο, όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα χρηματοδότησης.

Ο πρώην υπουργός από την πλευρά του -κατά την κατηγορία πάντα - εμφανίστηκε ότι με την επίκληση των διασυνδέσεων του μπορούσε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη οικονομική βοήθεια στην εταιρεία . Το αντάλλαγμα για τη βοήθειά του υπολογίζεται -σύμφωνα με τις αρχές - σε 10% και αγγίζει το ποσό 1.757.800 ευρώ.

Μετά την καταγγελία σε βάρος του αρχές άνοιξαν λοιπόν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου και των οικείων του και φέρονται ήδη να έχουν εντοπιστεί εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του ιδίου και της γυναίκας του.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι αυτά είναι χρήματα που του έδωσε ως δάνειο η συγκεκριμένη επιχειρηματίας για να αποπερατώσει το σπίτι του στη Βούλα.

Ωστόσο, δεν προσκόμισε ούτε δανειακή σύμβαση ούτε αποδείξεις επιστροφής χρημάτων.
 troktiko.eu