Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Οι δηλώσεις Σαμαρά



-->



Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έκανε τον απολογισμό της συμφωνίας με την τρόικα για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Επισήμανε ότι προβλέπονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις και ότι για πρώτη φορά αποφασίζεται μείωση φορολογικών συντελεστών, ότι η φορολόγηση ακίνητης περιουσίας θα είναι μειωμένη κατά 15%, ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων το 2014 θα γίνει ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ ο χαμηλότερος της Ευρώπης, θα αρχίσει η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Οι επισημάνσεις του πρωθυπουργούΣε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από Μνημόνια, είπε ο πρωθυπουργός, και τόνισε οτι τον Ιούνιο αναμένουμε εισπράξεις ρεκόρ από τον τουρισμό.
- Σε λίγο καιρό η ανταγωνιστικότητα μας θα έχει αποκατασταθεί. Τώρα παλεύουμε για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανακούφισης των ανέργων. Ξεπερνάμε ήδη τα προβλήματα που άλλες χώρες τώρα αντιμετωπίζουν. Αλλάζουμε τους όρους της οικονομικής πολιτικής.
- Πετυχαίνουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Πιάνουμε τους στόχους μας και το ίδιο το πρόγραμμα βελτιώνεται. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Το δημοσιονομικό κενό καλύφθηκε χωρίς πρόσθετα μέτρα.
- Για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός πήγε καλύτερα από τις προβλέψεις. Στη θέση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων θα τοποθετηθούν νέοι.
- Αυτό είναι βελτίωση της ποιότητας των υπαλλήλων. Προβλέπεται απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος 2014, οι 4.000 έως το τέλος του 2013. Το να διώχνεις επίορκους και στη θέση τους να προσλαμβάνεται ένας νέος και άξιος δεν είναι ανθρωποθυσία, αλλά ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου.
- Στην επόμενη αξιολόγηση τον Ιούνιο θα μιλήσουμε για μείωση ΦΠΑ στην εστίαση.
-Αρχίζει από φέτος η διεύρυνση της φορολογικής βάσης για πιο δίκαιη φορολόγηση.
-Προβλέψαμε ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές.
Η θέση μας θωρακίζεται τόνισε ο πρωθυπουργός.





Πηγή : NET

Δεν υπάρχουν σχόλια: