Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Μιράντα Ξαφά «Να κοπούν οι συντάξεις γιατί δεν έχουν συνεισφέρει»




Η κ Μιράντα Ξαφά  πρώην μέλος του ΔΝΤ   ξεκίνησε την καριέρα της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσινγκτον to 1980, όπου επικεντρώθηκε στα σταθεροποιητικά προγράμματα στη Λατινική Αμερική. 

Το 1991-93 εργάστηκε ως Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα, και εν συνεχεία εργάστηκε ως αναλύτρια των διεθνών αγορών στο Λονδίνο. 

Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-09, και εν συνεχεία στέλεχος της I.J. Partners με έδρα την Γενεύη, είναι τώρα διευθύνων σύμβουλος της E.F. Consulting στην Αθήνα. 

Έχει διδάξει οικονομικά στο πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ, όπου έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, και στο Princeton, και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες πάνω σε διεθνή οικονομικά θέματα.

Ξαφά: «Οι 60χρονοι δεν έχουν συνεισφέρει αρκετά για τις συντάξεις που εισπράττουν»
«Το Ταμείο λέει ότι χρειάζεται μείωση και των σημερινών συντάξεων, όχι μόνο των μελλοντικών… Είναι παράλογο να θέλουμε να διατηρούμε συντάξεις 1.400 ευρώ κατ’ ελάχιστον εις βάρος των εργαζομένων, δεν μπορούμε να δίνουμε προτεραιότητα στους συνταξιούχους, πρέπει να ευθυγραμμιστούν οι συντάξεις με τις εισφορές» τόνισε η κ. Ξαφά.
Όπως ανέφερε «60χρονοι αποκλείεται να έχουν συνεισφέρει αρκετά για να εισπράττουν τις συντάξεις που εισπράττουν σήμερα». Δεν πρέπει να γίνει οριζόντια περικοπή συντάξεων, διευκρίνισε, αλλά ανάλογα με τη συνεισφορά του καθενός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: