Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στον δρόμο και πάλι οι ανάπηροι


Άλλη μια φορά βγήκαν στον δρόμο τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, ύστερα από τις επανειλημμένες διαψεύσεις των υποσχέσεων της κυβέρνησης ότι θα τους προστατεύσει. Εκατοντάδες άνθρωποι, ακόμη και με βαριές αναπηρίες, από όλα τα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν μετά τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες «ξήλωναν» σχεδόν όλες τις εξαιρέσεις που υποτίθεται πως κατοχυρώνονταν από το «Μνημόνιο 3».

 

ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΏΣ ΛΥΤΡΑ

Άλλη μια φορά βγήκαν στον δρόμο τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, ύστερα από τις επανειλημμένες διαψεύσεις των υποσχέσεων της κυβέρνησης ότι θα τους προστατεύσει. Εκατοντάδες άνθρωποι, ακόμη και με βαριές αναπηρίες, από όλα τα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν χτες παρά τη βροχή έξω από το υπουργείο Οικονομικών από τις 11 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθούν μετά τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες «ξήλωναν» σχεδόν όλες τις εξαιρέσεις που υποτίθεται πως κατοχυρώνονταν από το «Μνημόνιο 3».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. Στουρνάρας, πάντως, δεσμεύτηκε τώρα ότι θα τους δώσει πίσω ό,τι τους πήρε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία αθετούσε εμπράκτως τις προηγούμενες υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, ότι δεν επρόκειτο να θιγούν τα δικαιώματα των αναπήρων.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν χτες να συναντηθούν με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπιστούν οι κατηγορίες της βαριάς αναπηρίας με ενιαίο τρόπο και θα υπάρξει τροποποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Επιπλέον δέχτηκε το αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) για τη σύσταση επιτροπής από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών αλλά και από τη Συνομοσπονδία, προκειμένου να συζητηθούν σχετικά νομοτεχνικά ζητήματα στις αρχές του επόμενου μήνα.

Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις Στουρνάρα θα τηρηθούν ή αν θα έχουν την ίδια τύχη με εκείνες του πρωθυπουργού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ, η ΕΣΑμεΑ χαρακτηρίζει την υπουργική δέσμευση μια «αρχική δικαίωση» για το αναπηρικό κίνημα. Ωστόσο ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους συνεχίζεται τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Πηγή: 6 μερες 



Δεν υπάρχουν σχόλια: