Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Απολογήθηκαν Δούκας και Βουλγαράκης



-->

Για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες» κλήθηκαν να απολογηθούν οι πρώην υπουργοί Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα όμως, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στους δύο πρώην υπουργούς αφού φαίνεται πως οι εξηγήσεις που έδωσαν κρίθηκαν πειστικές και επαρκείς. 

Η ποινική δίωξη εναντίον τους είχε ασκηθεί ύστερα από τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Σε βάρος μάλιστα του κ. Δούκα ήταν σε βαθμό κακουργήματος ύστερα από την αυστηροποίηση του σχετικού νόμου το 2010.

Σύμφωνα με την έκθεση της Βουλής, για τον κ. Π. Δούκα διαπιστώθηκε, ύστερα από έλεγχο που έγινε, μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009. Ο ίδιος πάντως είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή πως «εκ παραδρομής» δεν δηλώθηκαν προσκομίζοντας στην επιτροπή της Βουλής όλα τα σχετικά παραστατικά.

Όσον αφορά το Γ. Βουλγαράκη, τα στοιχεία που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με αυτά, η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη εμφανίζεται να είχε τραπεζικό λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ στην ελβετική τράπεζα που δεν δηλώθηκε . Ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρεία με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη, για την οποία επίσης δεν κρίθηκε αναγκαία η επιβολή κανενός περιοριστικού όρου.

zougla.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: